《你有一個遊戲邀請》

553 回覆
178 Like 6 Dislike
唔爛尾就得
好睇
美中不足係up得太慢
幾個月都未到十二點

Anyway 質緊要過量既
不過最好兩個都有啦
下個月再來睇有冇文
夜啲有文
好撚正 但出文快啲會更好
多謝支持,聽日先有文
唔好意思呀白三,臨時有野做,聽日補返
唔好意思,臨時有野做,聽日補返
咁一定唔會,聽日出文
有人叫救命?

我望咗港女一眼,咩都冇講,默默握緊手上面嘅斧頭,然後轉身行向門口。不過當我嚟到門前,隻手伸向門柄嘅瞬間,個種唔對路嘅感覺突然再次出現,我隻手係門柄上面停頓咗一秒,然後下意識咁向後縮咗少少。

老實講,雖然照結果嚟睇,我一直以來忽視依種感覺似乎都冇出過咩大問題,但如果計埋我身上面仲痛緊嘅傷口,咁忽視依個選項,或者並唔係一個咁好嘅選擇。

我諗咗諗,冇直接開門,而係將個頭伸向門中間個半透明嘅玻璃窗到,小心咁望向出面。

門嘅正前方係一幅結構圖咁嘅野,不過走廊嘅燈應該已經壞咗,只有左手邊個對逃生門上面嘅指示燈仲發出緊微弱嘅光線,我就算貼到個窗好埋,都只係隱約睇到少少,知道沿左邊個逃生門係可以行到去停車場到,而右邊行大概二十米,推門轉左行,就可以去到一個貨倉,個到有部貨life,一樣可以去到停車場。

不過救命聲呢?

就係我轉身諗住問清楚港女佢地嘅時候,眼角忽然見到門外有個黑影行向右邊。

我即刻望返向個窗,雙手握住斧柄,成個人貼向左邊,斜住咁沿個窗望出去。

一個男人嘅背影出現係我面前。

係陰暗嘅走廊上面,一個男人慢慢咁向貨倉嘅方向行去,個男人著住一件灰色嘅t-shirt,下半身因為個窗太細嘅關係,我依個角度睇唔到。個男人行得好慢,慢到有種唔自然嘅感覺,而且佢一直都背對住我,直到我望到佢手上面拎住嘅工具箱,我先記起佢係邊個。

佢唔係同刀疤叔佢地去咗停車場咩,做咩會係依到?我下意識諗返起死係life槽嘅polo男,心入面立即警覺起嚟。

男人慢慢咁行,冇發出任何聲音,亦都冇四圍望,佢就只係望住前面,甚至連兩隻手都完全唔郁。

我望住男人嘅背影,個頭漸漸又開始痛,就係依個時候,男人突然停低腳步,條頸慢慢咁向後轉,好似想望向我到咁。我諗都冇諗,即刻成個人縮落地下,雙眼望向地下嘅門縫。

不過外面走廊只係靠逃生門嘅指示燈照明,門縫根本咩都睇唔到。

等咗一分鐘左右,我慢慢抬頭望窗口。

而玻璃窗到,一塊蒼白嘅人面正貼係上面,平靜咁望住我。
一入嚟就有文
感動多謝樓主
留名
嚇死
有文
lm
多謝支持
好撚癲
每次睇都要重睇..
更文速度真係有啲慢...
希望一日一篇啦樓主 加油
3個月既文一陣就睇晒
嚇撚死
幫推
(有片) 黑警隨街綁架市民!!!!!!!
https://lih.kg/1907996
我盡力btw多謝支持
今晚出文
日日都今晚,但日日都冇你真係出到先講啦 每次睇都要由頭開始睇
Sorry 啊今晚一定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞