[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
隻avengers demo又唔係咁差,爽game嚟講係咁上下啦
有好多戰鬥以外嘅野需要改善
スイッチ『サ・ガ コレクション』12月15日に発売! ゲームボーイ版3作品を1つに集約して完全移植、高速モード搭載、縦持ちでのプレイも可能

https://www.famitsu.com/news/202008/26204678.html

出gameboy 版 sa ga collection
唔出wsc 版
《KINGDOM HEARTS Melody of Memory》中文版正式決定於11月11日發售!從今天起,PlayStation™Store / Nintendo eShop / Microsoft Store將逐步開放預購數位版,詳情請洽您使用的商店。

本作不僅收錄KH系列音樂,還包含迪士尼配樂,是任何人都能享受其樂趣的節奏動作遊戲,敬請期待本作後續消息!

※開放預購的時間會因地區、商店有所差異,敬請見諒。
※《KINGDOM HEARTS Melody of Memory》英文版發售日為11月13日。

I am ready
gb版仲要3100yen
痴咗線咩
Ps store港伏係咪唔會上FFCC
應該冇了
其實呢隻野好唔好玩?
我都未玩過
不過有demo可以試下
試左IOS版 感覺麻麻地
我都試左ios版,用電話玩感覺麻麻地

再試埋ps4版,日服有demo港伏無

感覺好過用ios玩,不過個視點怪怪地
隻KH音驚可能會講埋Kairi童年嗰啲空白位
好撚狗逼人玩音驚
我睇片算,音響完全唔掂
隻KH音驚可能會講埋Kairi童年嗰啲空白位
好撚狗逼人玩音驚
我睇片算,音驚完全唔掂
我思疑佢地係ff7整完part音驚之後就屎忽痕幫kh整返個

希望今年內會公佈
玩完1.5 俾d鏡頭玩到頭暈,成日打打下快速移鏡頭,第一次玩game玩到暈車浪,手動同自動個視點好難睇
最後boss 打要咁多次,中間又無save point, 360 度飛嚟飛去打到炆
講真我n年前玩kh個陣都係頭暈

btw, 唔知而家最新嘅all in one係咪包晒,總之chain of memories 呢集可以上網睇劇情算,因為好難玩同埋建議玩咗2再開358/2 days
有抖一排回氣先再開其他
好,下次玩2先,2會唔會又係咁fing鏡頭
玩落去應該會舒服過1
https://youtu.be/pKzwwo09lRk

夜光engine自動生成地圖技術,第一時間諗到ff15式嘅空虛大地圖可以再整大啲了
唔好啦掛15整到咁大,都無咩意思
我都係早排all in one一次過打哂咁多集
我覺得2係最好玩,迪迪尼同佢本身既劇情平衡得最好
com就真係差啲玩到棄驚,太難上手
但上咗手識砌牌就好多boss都可以屈死佢,所以某程度黎講係算最易玩
反而2,3集啲隱藏boss我打唔掂睇youtube算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞