[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
只係接住FF7r即玩聖劍3有D違和感姐
玩左成日有時都仲係按錯FF7R D操作
remake玩法同風格幾似TO系列,不過冇to系列咁爽
Royal版包埋dlc,故事會好d
特價買ok啦,無野玩都可以
好 唔該晒兩位巴打
一陣開機買定先
利申:未爆ff7r
on9 銀行佬
點都係佢地講哂
證明佢地冇打開機,3日350萬其實真係一個好勁既數字黎
可能佢地平時睇開fifa同cod之類嘅銷售數字
350萬包唔包埋digital 版?
個啲平時有幾多

三日賣三百幾萬張仲想點
講緊動森一個月賣五百萬隻Digital
https://www.superdataresearch.com/blog/worldwide-digital-games-market

利申:唔係踩老任,我玩開老任Game
終於清埋隻the last remnant, 主線好簡單但玩法麻煩過saga系列太多,轉職/用技毎d太被動,又例牌隱藏晒數值
但真係好好玩,都做到戰場多人交鋒,不過要練18個人嘅技,打素材升武器真係好side時間,因為要要配合公會任,刷rare怪同rare素材,唔睇攻略wiki真係好多野唔知邊到搵
想玩好耐了,不過戰鬥個陣多唔多野搞?有啲怕打一隻怪都要set呢樣個樣先打到一下
唔算多,最多俾你揀用咩陣型,分幾多隊,後期最多出18人,可以分5隊
戰鬥用咩技你無得㨂🤣佢幫你揀,你可以揀嘅指令又同你職業有關,但你可以係system 熄咗d角色唔用某d技或魔法方便你練某d技
打唔贏可能要試多幾款隊友配其他陣法
爆機玩咗幾耐
假撚到
unreal 5
建議SE整大D啲女嘅波波
呢個之前睇過了,se嘅效率係唔會咁快有晒時間表,last of us個種先叫真爆料
Tlou2直頭癡線
俾我個衝擊重大過FF7改劇情n倍
我都諗緊se又放棄唔用自已個夜光引擎咁有趣?
轉自巴哈

【《尼爾 人工生命》升級版細節】
雜誌速報更新了《尼爾 人工生命 ver.1.22474487139...》的相關情報,本作預計登陸PS4/Xbox One/PC,發售日未定。以下為重點摘要:

● 升級要素諸多,不僅僅只是個高清重製版而已;

● 劇情過場的運鏡方式基本沒變,在體驗的時候可以感受到許多相比原版進步的地方,並且還追加了許多新要素;

● 追加要素都是全新的,下了很大的功夫去做;

● 原作的那種動作上的輕微遲鈍感雖然有它獨特的手感但玩起來太讓人不爽了所以還是進行了修改,至少要和《尼爾 自動人形》一樣爽快才行;

● 大家可以期待石川由衣(2B)和花江夏樹(9S)在本作中出演的角色;

● 本作請了在白金遊戲擔任《尼爾 自動人形》動作部分設計的田浦貴久來監修,田浦貴久本人就是原作的愛好者,甚至希望升級版能保留原作的手感。不過在齊籐陽介、橫尾太郎以及開發公司的淫威之下,升級版的手感相比原版要改變不少。
田浦貴久
ff7re本Ultimania book出咗,入面有講未決定整幾part;野村想快啲出,如果每part以一個detailed但小段嘅形式推出就做到(啫係類似第一part); 第二部劇情會比較忠於原著
重有,野村話第一部最尾某位死唔去嘅角色係幾重要嘅劇情伏筆
估到唔係都唔會特登整醒番個段
第二部劇情會比較忠於原著 呢句可圈可點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞