[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

Square Enix(スクウェア・エニックス)於2003年由-株式會社史克威爾(Square Co., Ltd)和株式會社艾尼克斯(Enix Corporation)合併而成,著名遊戲系列包括Final Fantasy, 勇者鬥惡龍及王國之心等

預定推出遊戲一覽

會唔會係中裕司出手?

加入se幾年,但未見過佢提工作上既野

好神秘
應該唔關佢事,其實之前中裕司自己講咗已經整緊game
https://lih.kg/hOdfwRX

加上上面第三開發部其實啫係之前ff14班友嘅第五事業部重組而成,所以骨幹都係同一班人,由吉田直樹lead住,估計唔會加第二個大佬級嘅製作人落去

同埋呢隻係se落重注嘅game黎,應該唔會咁快畀中裕司自己爆料講(鳩估)
隻GAME係家用機GAME定手機GAME?
3a大作應該係家用機掛
手機game應該唔關第三開發部事

名牌製作人點會放去整手機game咁晒料
有前科 MFF
Square Enix招聘頁面透露新企劃 已完成環境開發

早前於Square Enix的第三開發部招聘頁面上,公開了一張神秘的全新遊戲概念圖,以及有關神秘新企劃的部份內容。

第三開發部表示:「繼《最終幻想XIV》(FINAL FANTASY XIV)後,他們再度挑戰全新企劃,向次世代遊戲作出挑戰。這企劃的初期開發已經完成,且環境開發亦已告一段落,現在正準備正式的大規模開發。為此我們正在招募一同為世界帶來『樂趣』﹑『快樂』以及『驚喜』的開發者。」

SE的第三開發事業本部為主力開發遊戲新作的部門,是自由度相當高的一個開發部門。因此在目前未有更多新資訊下,並不清楚新作到底會是於手遊平台或是家用機平台上發售。

https://greatgame.asia/square-enix招聘頁面透露新企劃%E3%80%80已完成環境開發/
不過呢個都係吉田省靚招牌嘅作品,斷估唔會鳩得去邊,雖然有排未出
據聞呢隻原來係ff16黎,而且例牌用新engine整

可能吉田真係接手做新ff
應該就係 Agni's philosophy
第一開發部連ff7第一集都未出就準備開新野

Square Enix job listing reveals it's working on a next-gen, HD action title
https://www.gamesradar.com/square-enix-job-listing-reveals-its-working-on-a-next-gen-hd-action-title/
會唔會係KH新作?
最近KH請緊人
kh3 dlc話冬季出但係11月都仲係得段pv
好有野村風格
成日搞到人地唔記得劇情先出新野
btw, ff14打咗3日終於打贏隻極哈,可以安心去試下隻death stranding了
一定唔會唔記得

睇Trailer仲緊張過本體劇情

KH3

rs3未決定到買咩版,vita輕過switch 但loading耐d
手提練技好似方便過家用版
Steam同switch之間猶豫緊
想玩手提又想解成就
Vita就算吧啦
見twitter 話今次仲多咗bug, 都係遲少少先買
隻手機驚已經有得down

今日工都唔撚返慢慢down
開左ser
好似好多呃錢位
隻手機game開咗個guild, 隨便入,我都係返工hea玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞