[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
仲未試bd2,系統跟番bd1?
其實我都未玩,不過用得bravely default做名都一定係個系統架啦

其實最想知道係個故事接邊度,因為未玩過second,唔知係咪要補返
我樂觀啲,
睇完 2019年財務報表後,
發覺Square應該勁缺水, 覺得佢會想 2021年出到
不是吧,上年ff14,dq10,dq walk呢堆都賺好多,係主機冇game出衰啲,不過而家ff7一隻可以頂幾隻了
上年賺嘅好多都蝕返响夜光同新果個子公司度
我寧可佢好似FF咁每代都冇關係,
只係用返個系統黎出仲好。
已經係之前嘅事了,而家據聞夜光2.0已經攞黎整緊ff16,而間工作室換走田畑後繼續整新ip
艾汀 RIP
Axel
Reno

55歲聲優算後生
記憶したか?

今鋪真係要記住佢把聲
ff7爆機片尾啲字型同效果成隻kh咁
Fami通統計日本首周3日賣70萬
btw, ff15首周69萬,kh3 61萬
計唔計dl版?
FF15條數係出咗六日嘅,對比之下算好好(都已經係殺手鐧)
實體黎
呢個環境,咁既日數實體都有70萬
睇咗幾個訪問

Bravely default 2會係新故事,所以見唔到アニエス了

另外講咗點解今集叫2,原來因為覺得隻second meet唔到啲人嘅expectation同埋已經有3嘅concept,不過要睇今集反應, 而且有機會係手機game

其次就係聖劍3一條線大約要25-30個鐘
睇咗隻尼爾手機game嘅展示片,雖然淨係得條女不斷咁前行,但已經feel到幾低汁下
呢條片凈係俾我知道要準備課金買ost
睇個樣隻game應該都係行下迷宮解下機關睇下文件聽下歌仔個類
係咪單機買斷果啲game黎
點知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞