[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
一定日文最好
英配個aerith係配音素人黎,FF7r係佢第一次配音
唔怪之得咁生硬
We're proud to announce we shipped and digitally sold over 3.5M copies of FINAL FANTASY VII REMAKE in 3 days! 🥳
se發大財
唔知有冇機會破紀錄
應該破曬記錄
Ff15時都未執喎
ff15銷量唔算差架,d人係買咗先知中伏
聖劍3玩完demo都覺得應該幾低成本下
見隔離post吹到聖劍大作好好玩 但呢邊就話低成本低質我唔知買唔買好
不意外,之前八方旅人都有人話啲畫質差,on9仔何其多
唔係話隻game本身低質,我本身玩完demo都鍾意玩

我意思係佢本身今次重製係好有dq風格,但某啲操控設計明顯未做到最好,所以可以當佢係一隻低配動作版dq11

不過如果玩過超任版or鍾意玩dq的話應該會覺得好有feel, 最好down隻demo黎體驗下啦,反正可以繼承
其實今集主要想睇下佢個故事寫成點多啲,首先我淨係玩過第一集,但bdff由典型拯救世界王道故事再進入輪迴,加埋4個超級討好嘅主角真係好有趣爆機之後睇返標題先發現bdff本身個名係有意思

不過8方故事上就令人有啲失望,希望今次可以揾人寫返好啲
聖劍3又係可以自由轉job?
每個角色都有自己條line冇得用人地,轉職個陣可以㨂光暗
thx,咁可以一試
ps store FF15 royal半價緊 抵唔抵屌?
玩完FF7 re要調整個心態先玩到聖劍3,畫質差、0打擊感
抵唔抵呢就未到最低價,不過差唔遠,至於玩唔玩得過呢就我覺得皇家版係玩得過嘅
+1,好有違和感
最低價係幾多?
同埋如果玩完ff7r 係咪會覺得ff15r?
Btw連聖劍3都有乳搖,屌你老母閪FF7 re畀對石頭波我
印象中試過百六定百七

照計ff15畫面呢啲真係3a級質素黎,玩落觀感應該唔會太差,不過如果好唔鍾意佢故事角色呢啲就冇計了
所以玩完demo我已經講佢唔係一線質素嘅game了

感覺上今次重製賣點都係個種獨有嘅jrpg風格, 角色同埋情懷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞