[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
大陸有隻放上dmm既web game 偷鳩ff11 d野黎用,跟住俾人發現跟住執柒
達爾會有興趣玩下
DQ真係無乜愛
se開咗個ai 部門

5號個個ps5發佈會會有新作消息,可能係夜光或者ff16, 決定較鬧鐘了
FFCC黎緊重制 好唔好玩架?
應該唔太多人玩過
咁多集剩係玩過一集
睇落唔似好玩咁
玩緊成套kingdom hearts
有啲後悔跟佢1.5/2.5 menu個順序去玩
睇咗365/2 day先玩KH2 FM,有啲伏筆都唔再係伏筆
雖然係易睇明佢究竟做野乜
呢個真係體現到玩家同製作人唔同角度嘅諗法

係玩家角度未玩過的話其實玩kh2先係好啲,至少唔使一早劇透晒

但製作人係知道晒所有劇情下決定排days先過kh2, 只可以話佢地想大家了解咗axel同roxas呢班人嘅感情先再玩kh2,可能對佢地黎講呢種體會重要過劇情本身
Delay左
Se有片出?
睇番FF7 Dirge of Cerberus - 都幾土炮,好似而家D19手機驚咁
應該會好似13年ps4咁隊一兩隻空頭支票出黎贈興
唔好玩的
印象中vincent係風度翩翩, 但隻驚裡面成個傻佬咁拎住支槍跳黎跳去
線上遊戲發表會 Future Games Show 將於本週末舉行 預計展示超過 30 款新作

https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=197812

GamesRadar+ 宣布將於本週末舉行數位遊戲發表會「Future Games Show(未來遊戲展)」,這場長達一小時的節目將於台灣時間 6 月 7 日(日)上午 5:30(6/6 14:30 PDT)在 Twitch、Facebook、YouTube 和 GamesRadar 平台播出,緊接在 PC Gaming Show 之後上映。

Future Games Show 將由好萊塢明星艾蜜莉蘿絲(Emily Rose)和諾蘭諾斯(Nolan North)主持,兩人因合作飾演《秘境探險(Uncharted)》系列作的角色「奈森」和「艾蓮娜」而為人熟知。

發表會中將展示 2020 年以及之後推出的家用主機遊戲、行動遊戲和雲端串流遊戲,並帶來出自 Square Enix、Team 17、tinyBuild、Deep Silver、Curve Digital、Merge Games、Red Thread Games、Walkabout Games、Raw Fury、Hi-Rez Studios、TeamKill Media 和 Devolver Digital 等發行商及工作室的獨家內容、深度挖掘、開發者訪談等。

Future Games Show 預計將展示超過 30 款新遊戲,為玩家呈現出未來 3A 級遊戲和獨立遊戲的巔峰之作。此外,發表會中還將邀請遊戲業專家和優秀開發者現身說法,展望遊戲業界的未來,並深入挖掘敘事、音樂、遊戲世界等關鍵領域。

GamesRadar + 遊戲和電影內容總監 Daniel Dawkins 表示:「今年沒有 E3 電玩展,我們想確保我們仍然能為遊戲玩家們帶來最新的遊戲新聞。我們將為玩家們帶來全球首發、新預告片、開發者專訪以及來自大小工作室的深度報導。我們很高興能近距離了解新一代遊戲會對我們的遊玩方式產生什麼影響,探索從機器學習到 NPC 智慧的一切,以及新技術將如何改變未來的遊戲。」
FF14 2.0到5.0 d CG都俾支那狗抄過 支那人就係咁無恥
玩過雙子嗰集,劇情唔差嘅
ARPG玩法
話會出FF7R Part 2已經夠做
股價gogogo
第一集好悶,好似來回守塔咁,玩玩下就唔想玩
第二集正常好多
Player夠matter啦,乜春都停哂屌你個閪
唔夠遊戲公司事但今日見最on9 就係Apple music停鳩埋話唔俾你聽歌
se us班人相當認真,錢都籌埋,不過日本本社冇乜理,重出咗個海外titles sale
出面傳緊FF16同新ip crimson arbitrium會發佈
crimson arbitrium用夜光引擎
ff16我覺得大機會跑出,夜光連名都出埋反而唔係好信,不過點都好,ps5個show點都會有野睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞