[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
課金制黎
買體力行路
屌又手機Game
希望今集好賣啦
玩完ff7之後點解會咁撚攰好幾日咩game都唔想玩,連手機game都冇開,而過幾日就聖劍3了
中咗FF7毒
我都攰咗幾日無開過ps4
係唔係因爲係ARPG所以打得攰啲聖劍3都係ARPG
認真諗嘅話應該因為最尾幾個chapters基本上就係10小時車輪戰再加上大量視覺刺激,雖然好有趣,但爆機之後個腦真係有少少exhausted,唔知有冇人有同感

至於聖劍3就唔怕了,基本上就係低質啲嘅動作版dq11,輕鬆玩is ok
由入寶條實驗室開始就無停過d戰鬥
http://gamstat.com/games/Final_Fantasy_VII_Remake/
雖然唔知點計,但係估唔到泰國咁多人玩
東南亞好捧場

不過se咁耐都冇講賣幾多,唔知係難計定點,之前kh3幾快手公佈個出貨量
幾張BDFF2雜誌圖

可能會有輕微劇透,唔想睇就唔好撳入去↓
https://www.famitsu.com/news/202004/14196574.html
成日聽人講話KH3故仔令人失望, 想問下衰乜?
草草收場定係好多伏筆無收?
今時今日bd呢類game做差少少都畀人笑係手機game
睇咗幾日討論,發覺好多人覺得ff7衰咗係會導致成間公司執笠,其實最多只會導致ff單機系列同se大阪組收皮啫
玩完後唔想再打, 但會去YOUTUBE睇返晒兩個女主角既片, 特別係愛麗斯, 把聲好治愈好舒服, 坂本真綾真係正, 聲優都是怪物
最多S家用機條線收皮姐
E嗰邊咪繼續風生水起

仲有App game呢
Enix真係太揾錢,尤其而家課金風潮揸住dq個名出手機game真係冇得輸,之前dq walk一個月賺90億yen,我係se真係笑到下爬都甩
巴打有冇聽英版?有啲人話好聽,但英文我由trailer個陣已經覺得好高音又生硬版本真綾把聲好聽好多
S收左皮好多年啦,一直都係E食S。
tifa 英好聽d
艾莉絲 日好聽d
有睇youtube,個女聲優真人都幾靚女,但把聲就唔係咁突出,我覺得外國聲優跟日本既仲係相差幾大下,日本聲優真係可以用聲演活左個角色,歐美既未到呢個lv
大坂組係邊條
啫係野村team人,所以之前東京武肺應該影響唔到佢地掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞