[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
隻game主打單人故事定多人合作 洗唔洗狂刷任務升野
應該係啲打寶/做任務game,類似destiny個種
我都覺得應該係打寶
因為話唔同難度關卡,會拎唔同既裝
我覺得佢推薦團隊4人合作,單人玩就比3個AI你
本身想預購聽日玩beta 諗諗吓都係等等先
預購完只要一日未download隻game都可以refund 好似係
又話7號開波,仲未玩得
應該聽晚9點先有得玩,因為係weekend beta黎
頂好想快d玩, ghost of tsuxxx玩到悶
我都以為一到00:00就玩得
幾時先玩到avengers
玩得喇
Avengers開咗po

https://lih.kg/2144092
突然醒起鬼哭之邦中文版聽日發售

Square Enix的子公司Tokyo RPG Factory公開19-20財年財報,該財年最終有1億5400萬日元的赤字

Kingdom Hearts: Melody of Memory Release Date Possibly Leaked by Austrian Retailer

唔太信,不過相當期待呢隻game

呢套野第3集講咗陣天野喜考同ff
玩咗一陣試玩版,明點解咁少人討論
啲反應太慢,要逐下逐下撳,幾無癮
第一集班友先好嘢,改人隻game改到發達
要之後學多啲技先可以爽啲,如果唔係啲動作好慢
終於玩咗了,隻the last remnant雖然個系統好掂,但真係唔係咁易搞,升咩職學咩技唔研究過點可能識玩,要控制每場每個角色點分組出咩技同埋武器先引導到佢地嘅發展方向,不過呢樣就係佢嘅好玩之處,戰鬥雖然冇太多野搞,但戰鬥前嘅準備工夫係超花心思
不過隻game做任/公會任、武器系統同佢個battle rank系統好有衝突,我都係玩咗一陣先知隻game係要壓rank,本身打怪升技學技升數值呢種河津秋敏式嘅慣常做法係冇問題,但battle rank嘅升級方式係計戰鬥場數同怪物數量,而能力提升係越低br打越高br怪越好,結果識低br刷勁怪同冇咁做嘅話能力上相差十萬八千里,同埋要儘量避免打小怪,啲小怪又廢又多隻,br升得超快,能力又加得小,一開頭唔知頭唔知路清撚晒每個dungeon啲怪先走,之後先發覺唔太掂要好似打美式足球咁避怪,不過冇得清怪又少咗分樂趣。而啲任務同升武器都要一大堆素材,啲素材又係小怪出,避黎避去最後結果又要死死氣去打返,搞到內心好掙扎好似浪費咗之前嘅努力咁同埋究竟佢係想唔想啲人壓br嘅呢?
不過最大問題都係壓br過程好苦悶,係個地圖刷精英怪,打完又行返出去又刷過,淨係打一隻都搞好耐,難怪見啲人話要開修改器玩。不過唔計升br的話,本身隻game嘅系統真係太好玩了
pc/ps4 版可以唔特別壓br, 後期set返有d 怪同包埋原dlc 個迷宮俾你練,平時唔link 幾隻怪br 都唔算升得快。
睇返原版太多限制,唔壓br 去升數值真係唔知點玩。你宜家練技仲可以off 其他㨂只專心練個招同style, 原版無得off, 仲要中間問你學唔學魔法定走技路線,cls
最煩係轉職,太被動,早期未有回復魔法,用太多藥草轉咗斥侯就煩,做leader 會少d 功擊指令
隊友問你素材同某d 武器俾錯咗就用唔到專用技,唔睇攻略真係玩少好多野
呢隻我重玩左3次都係玩唔掂
真心太複雜
其實我都有睇過話一周目唔使壓br, 但我唔壓下真係打唔贏,至少一開波點都要刷招復活出黎,因為唔夠打真係好慘,又唔整啲道具畀人即時返回,下下要手動行返出去

btw, 主角已經轉咗做royal版斥候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞