[SQEX] Square Enix 綜合討論區(2) FF7 Remake / Marvel's Avengers

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
聽日Xbox event可能會有隻wfc嘅outriders份
ff9 5月要上Xbox game pass了, 希望會內置cheat mode

講開se係移植方面真係做得唔夠好,先唔講好多game移植完都有bug嘅,最大問題係移植得太少,揸住咁多好牌但永遠係pc或者新console揾到嘅都係ff之類嘅野,最近steam同psn減價真係睇都費事睇,因為我知一㩒入去肯定又係同一堆野,但係最神奇嘅地方係手機反而重多選擇,一堆dq不特止,連last remnant甚至vp都有,可惜手機操控性太差,玩落一定冇用controller咁過癮,如果唔係我都執幾隻返工玩,唯一好消息就係之前開過張叫Square Enix library嘅空頭支票出黎, 希望有生之年可以輕鬆玩到啲經典作
期待summer game fest會唔會有新作發佈多d
FF9其實好好玩
唯一唔好就係入戰鬥load得有d耐
其實唔係好明summer game fest嘅角色係咩,照計就算冇佢嘅話,啲廠商都應該會自己搞個showcase出黎
劇情,音樂都冇得輸,但戰鬥我就覺得一般,冇咩特別好玩
我諗今年e3同gamescom搞唔成,tgs又凍過水
所以搞呢壇野俾game廠集中發佈,傳媒同game迷又可以集中睇,細廠又可以參與。
Nier replicant concept art
屌佢連outriders都冇

快手啲整個hype show黎睇下啦,而家最近發售嘅game已經去到9月avengers
 ARC SYSTEM WORKS 亞洲分店宣布,SQUARE ENIX 旗下開發工作室 Tokyo RPG Factory 所開發的《鬼哭之邦》、《祭物與雪之剎那》、《失落領域》之 PlayStation 4 和 Nintendo Switch 中文版將自今年夏天起陸續上市。
Eidos合集,兩百幾蚊54隻game

https://sqex.link/EidosAnthology
想佢出返front mission 1-3 collection
早排用psv上ps store睇下有無得買返ps版,但港服無
感覺上而家係慢慢逐隻逐隻執一執再port, 之前先整完沙加同星海,如果排隊跟名氣嘅話,front mission可能隊都冇排到

btw, 講起想玩嘅game我一直想玩坂口離開咗se整嘅lost odyssey, 諗咗好耐好冇買部xbox返黎玩

另一隻坂口整嘅the last story實在太好玩,one of 賣飛佛,搞到一直對mistwalker啲game念念不忘
Lost odyssey 故事係幾好,有d位幾感人
但光頭佬做last boss好無氣勢
同blue dragon一樣,個個都可以練一樣技,好似各角色少咗d特色,後期玩會悶少少
出中文版可能俾人屌得仲勁
ff7日本4月三周賣839074,多過ff15同期82.8萬
希望動畫唔使延期
上年se銷售主機game 420億,mmo 400億,手機/網頁game 1060億,下定決心整多啲課金game了
売上 利益 営業利益率
HD 420億 -59億 -14.0%
MMO 401億 190億 47.4%
スマホ 1064億 215億 20.2%

家用game🤦🏻‍♂️ 今年有FF7應該會正番
上年冇game出都算係咁了,今年一切順利的話會有ff7,聖劍3,avengers, 勇氣默示錄2,ffcc,加埋兩隻冇日期嘅尼爾同babylon’s fall, 又要發大財了

btw, 而家有消息話se今年唔搞大型播片,不過我唔係好信同埋有樣好奇嘅就係如果ps5發佈會同ps4差唔多的話唔知會貢獻啲咩出去做勢,話晒當年都有爆玻璃ff15同空頭支票kh3
隻avengers反應麻麻地有機會爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞