[威士忌16] 踏入秋天 威士忌展陸續出現

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
有錢收
屎水都話好飲
自己感覺
浮誇都算,枝枝都話好撚好飲去D辦館飲幾百台幣屎水都話嘩 好好喝
林匪一峰佢d片我都睇唔少,有無巴打試過佢自己既包桶系列?
有無入手
自從佢唔係跟twa 攞桶之後

質素都幾差下
佢d 片係收錢賣廣告, 所以唔會見講邊支酒係差
有冇巴打開過 "知天命" 黎飲?
同樣價錢點解唔買LMDW包桶
其實台灣既威士忌生態好唔健康
個個都係到造神
林一峰虎之選仲有一堆垃圾ib
得頭個幾桶係有水準之後就尻包桶濫撚晒
仲買佢地既包桶同吹捧佢地只會令威士忌圈更垃圾
真係有出名得黎算係keep到既得hmws方酒坊k大徐代書
但佢地只係少數
hnws 早幾年冇出咁密都唔差
但依家差唔多個個月出就水準跌哂了
新手唔知點入手好 而家又唔敢出街試
巴打點睇whiskyfind
睇黎我中咗伏咁想問下油尖旺呢頭有冇黃店?
Maltcask
最黃係The good spirit 同Maltcask
淨係試過Glenfiddich 12 ,15 travel edition, Dalwhinnie 15
仲未分到大家口中d味道,應該下支飲咩擴闊口味?
飲過山海經同鄭問三國誌一半以上
只可以話酒質黎講依個價唔抵
佢主要係marketing做得好
啲人買個靚酒標同木盒
飲過黎講女禍補天同大喬算係比較高性價比
特別係大喬 33年bowmore依個價依個味算係幾高性價比
可能因為我係Soapy控
其他就要由更有經驗師兄補充
有冇巴打開過 "知天命" 黎飲?
其實台灣既威士忌生態好唔健康
個個都係到造神
林一峰虎之選仲有一堆垃圾ib
得頭個幾桶係有水準之後就尻包桶濫撚晒
仲買佢地既包桶同吹捧佢地只會令威士忌圈更垃圾
真係有出名得黎算係keep到既得hmws方酒坊k大徐代書
但佢地只係少數
巴打點睇whiskyfind
飲過山海經同鄭問三國誌一半以上
只可以話酒質黎講依個價唔抵
佢主要係marketing做得好
啲人買個靚酒標同木盒
飲過黎講女禍補天同大喬算係比較高性價比
特別係大喬 33年bowmore依個價依個味算係幾高性價比
可能因為我係Soapy控
其他就要由更有經驗師兄補充

whiskynow 勁少whiskyfind 野

說明了什麼
飲威一向會飲大量水
代表whiskynow唔係係台灣舉行
一路飲威一路飲水,飲下又清下口咁睇變化
飲完一杯又再飲水ready 下一杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞