[威士忌16] 踏入秋天 威士忌展陸續出現

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
上次北海道番黎 個邊有laga16
其實機場普款唔一定平好多

佢無稅ge
又唔係話唔賺你
到頭來有d 舖普款會平d
去咗台北買 2880台幣
我買左枝12已經覺得好出色
準備試15 revival, 聽講俾18更出眾
其實我應該係個鐘不止一次講18年
我上次香港飛桃園,來回兩個機場無見過多納18
去咗台北買 2880台幣
我買左枝12已經覺得好出色
準備試15 revival, 聽講俾18更出眾
其實我應該係個post不止一次講18年
遲d開post轉一轉topic先
想執一執個bar list

有d可能删 或者加少少備註

#1304 有驚喜
算係近期比較驚艷既handfill bourbon
不過bowmore quality handfill算係幾好

同普款不能同日而語
支持
想問下有冇巴打知邊度買Glencairn glass平d?
一路用緊2隻以前買kavalan送既Glencairn,近排想入多幾隻看門口
見到就買啦,度度都差唔多,都係十幾廿蚊差距 ,你話買50隻就當我無講過
留意下list邊度有賣唔同類型杯就ok
有賣其他杯即係 有埋glencairn多
唔該哂兩位巴打
億X好似70蚊
但如果自用,會唔會買其他牌子其他款好啲?
可以比較下

呢隻係咩牌子聞香杯?
之前見過款類似
功能上會唔會集中啲?
首先忍支野都鳩

杯都唔洗點睇
所以唔打算買支忍
成千蚊會揀其他

對隻杯有啲好奇
glencairn 其實買1-2隻就夠

用落左之後有d 高腳杯仲好用
但我建議新手用glencairn 先
之前用開glencarin
最近買咗隻lehmann,感覺聞香好啲
其實係
不過d 新手通常連nosing 都未掌握到
用住glencairn 先會比較好d
我都唔知佢成個setting 做乜9

依隻其實係grappa 杯
專用黎飲grappa 印象麻麻

之前aaron chan 寫過篇野講杯 巴打可以睇睇

http://hk.mensuno.asia/node/%E8%AC%9B%E7%A9%B6%E5%B9%B4%E4%BB%BD%E5%90%8C%E9%85%92%E5%BB%A0%E4%BB%B2%E6%9C%89%E5%91%A2%E6%A8%A3-10941
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞