[威士忌16] 踏入秋天 威士忌展陸續出現

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
諗住試下新嘢
即係overall 無一隻得?
可能我見識少
真係未飲過一隻係得既
岩岩開左支Ardbeg 10 真係似好過癮,
但又唔可以正
其實ipa cask 唔係你想像中咁

glenfiddich IPA cask 只不過係cask finish

冇乜攞到桶既味
我覺得係d 過桶過左幾個月既作品
Thanks 咁都係飲其他先
咁我應該會試Ancnoc 12先
Thanks 師兄
冇特登屌 但試左其他款先
逼害啊!
以事論事,試過邊支就講邊支,咁啱試過12,18,21都無特色先講
上次去glenfiddich secret bar,試咗 12 15 18 21rum,30年未翻貨
同上面講嘅一樣,無乜特別,未吸引到我要成支買
21 rum cask試唔出有咩特別
4隻比較好飲好似係18

Glenfiddich 應該係好常見嘅牌子,可以落bar試下先?
係咪灣仔club house 嗰次
我意思係邊個brand ge IPA cask 得,但有巴打話無一種ok
其實睇你想要啲咩
Glenfiddich 唔係難飲
不過我中意啲個性強啲,味道複雜啲,所以glenfiddich 試過覺得真係普通
我撈亂咗
係呀灣仔個次,個陣未飲過glenfiddich ,見佢同場有曬各年份,又平過去bar飲
有花生,有game玩下都ok嘅
Lucky draw 唔中特別年份
不過都幾好玩
宜家要屈係屋企自己飲,好想出去飲嘢
居然喺日本撞到響blender's choice 13750yen 連稅
想問下買酒有邊間係黃店,同埋有冇巴試過Singleton15,想飲甜既呢支掂唔掂
其實ipa cask 得glenfiddich有
其他廠出既係實驗性質
秩父都有 就唔講了 個價唔係用黎飲
我喺銀座見9800yen
10 ok
巴打估計又係睇左D台灣YOUTUBE PROMO既威
林匪一峰影響甚深
佢啲片好信唔過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞