[威士忌16] 踏入秋天 威士忌展陸續出現

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
應該係其他國家磨走
想問下巴打點睇glenfarclas
係信濃屋見到仲有佢地選桶既family cask
順路諗住過兩日去The Mash Tun學野
信濃屋選桶多數靠得住,佢自己啲ob就狗也不屌
唔一定

有d酒 個balance程度係乜柒都有 好impressive

最近出左支bowmore 21 px cask finish

有桶味 有煙 又夠複雜, 我覺得幾好飲
應該係10年前細路仔唔識飲酒,依家飲返應該會改觀
謝巴打
過兩日去買先
其實我覺得就算要平衡都可以做得好好飲,好似有其他師兄都講可以又有桶味帶smokey , 又可以係桶味with dry fruit sherry。
但係鹿仔真係好似為咗mass production 飲落後犧牲咗D嘢,無咗selling point無咗spirit嘅個種感覺,我針對21年個字講

利申係人地屋企唔記得試過邊支macallan replica 就係神奇地小小smokey又有sherry, 可能我係味覺白痴?我覺得佢呢樣嘢又好撚正
信仔花格買啦
之前飲過其中一款花格都不錯
呢個時期重有冇whiskey bar 開?
依個鐘數?
邊有
放工時間呢?
talisker 10 得煙燻味 極少泥煤味
加上間廠係玩咸味

你冇睇清楚先買咩......
Ginger (就執)
Casky
Club Qing
邊有喊到咁泥媒都算輕
Tomatin cu bocan 無西味啦掛
喂,依d咸味先正呀無依d咸味我都唔7買佢
買左枝Laphroaig 16
對泥煤味醫院味上左癮
重啲都唔緊要
咁多位巴打高手有咩推介
有無巴打飲過octomore?
泥煤汁
買左枝Laphroaig 16
對泥煤味醫院味上左癮
重啲都唔緊要
咁多位巴打高手有咩推介
有無巴打飲過octomore?
泥煤汁

係唔差 不過覺得咁既價飲蘇威好d
加上omar 單桶你飲完依桶ok 試其他桶就唔太一樣
好難有標準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞