[威士忌16] 踏入秋天 威士忌展陸續出現

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
係機場見到多納10
請問係咪機場先有?
試唔試得過?
冇年份日威。
呢家新版NAS 山崎 白州 余市 宮城峽都冇乜驚喜.
響 NAS harmony $800-900 就夠玩了。
Master 同 blender choice 好似冇咁好飲

申利:9up
Or Nikki Coffey grain.
申利。聽講 grain好飲過malt.
日威依家都係買NAS過下口癮算啦
年份日威個價拎去買蘇威大把好野揀
1500 樓下推介nikka coffey malt
波本桶

vanilla coconut smooth

炒唔到飛天但都係唔錯既選擇
請教咁多巴絲
好鐘意白州冇年份
有冇其他類似既推介
謹記sherry cask 1000樓下僅推介多納18
12 還可以
其他多納都垃圾
邊有可能 grain spicy好多wor

巴打飲過先好推介人
咁有冇黃舖介紹?門市,online store 都得
森林feel既話真係冇
有冇蘇威呢個價位好介紹?
Glenmorangie lasanta出左新裝 味道有無變?
The Good Spirits都黃

上次去佢度幫襯
唔覺意電話播左 黑死警 首歌個鈴聲

佢地話 "自己人唔緊要 去第二度聽到就唔好啦"
億升睇佢FACEBOOK都算淺嘅
印象cask finish 個時間長左
應該都唔差
Maltcask都應該黃,見佢fb有出好多post

估唔到,我痴friend酒飲過幾隻威
靜係好like白州冇年份
億升好似偏貴
相信係你fd d款唔多先會咁
見到山崎12都2400就知日威只可以玩nas
咁仲玩黎做咩
去億升買過幾次野,一啲啲喇,始終一間舖頭好難樣樣平,不過都係去買甜酒多
見過TST某間睇落幾老字號號酒舖,多納21開價賣3000+,呢種太誇張

日威巳咁貴都斷市 都真心吹佢唔脹
你真係鳩噏,blender's choice 先係好飲嗰枝nas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞