[威士忌16] 踏入秋天 威士忌展陸續出現

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
真係吳熟路出名貴係邊間,有冇小小提示?
我就係見香港私人放都要40k-80k hkd所以想搵retailer睇下有冇做到around15k左右,無平啲就直接係UK retailer訂20k一支

btw之後一年吳洗再買,返屋企被人殺頭
咁既價不如買macallan 10 cs 或者 glendronach 93 single cask

esc 根本唔值咁既價
esc 依個價除左飲名氣 我都唔明有乜好追

同埋桶桶唔同味
唔同桶號又另一隻味

正如鐘意飲某桶既glendronach single cask
都唔會話想求其追支黎飲
想問有無巴打試過係The Mellow Wines買日威
信唔信得過?
我都想問,近排facebook跳廣告出嚟
諗住可以試下嘅
啲野幾平,想買兩支kyoto dry gin
冇舖頭地址wor

依d 要小心d
日威有時大陸有整假酒

唔係相熟既話就唔好買......
Carosell嗰d伏唔伏?
不明來歷既野自己諗.....

春節送禮小心假酒!彰化查獲假酒工廠

https://www.ftvnews.com.tw/news/detail/2018C28C02M1
蘇威應該少d假酒?
唔買老麥已經少左九成機會
之前睇過篇舊聞話個富二代飲完支極罕有macallan之後,講到好好飲好正
最後發現係假酒
點發現
最後發現支野係blended whisky
唔係single malt
係一個叫唐家三少既大陸網路小說作家,7 到喊
我都R到分享瓶試左,一入口就feel到一股暖流,過幾秒就爆泥煤味出嚟,尾韻化為灰燼,簡單,直接。
應該唔會買一支,我都覺得laga16比較好。

係度祝各位威友身體健康,百毒不侵,依個病毒唔係講笑..唉
下次 Laga 21
再上追係追
舊版laga16
或者feis ile 或者jazz fest 既laga
我地威友無敵啦。酒精浪口。消毒殺菌。
舊版,酒展或者威bar先有機會試到
師兄有貨
都唔洗 買到既 如果你講近期出既laga 21

飲平d 舊版依d好過啦
Benrinnes 16yo single cask 有冇人試過
既然講single cask 講埋桶號啦

有d懷疑巴打知唔知乜野叫single cask
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞