召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我俾人剔左無留意交通情況 無用鏡 我覺得個師傅冇同我講晒咩時候要望鏡 其他我都做足 到底有咩情況下要望 聽fd講佢連轉左望左鏡 轉右望右鏡都冇教 巴打們可唔可以教一教 我宜家情況唔係唔識射波 唔係射得唔夠大力 係我唔知幾時起腳呀

開車,停車,轉線,轉彎,過死車,匯合路段

以上都要望鏡,其實你留意下的士,巴士司機渣車
佢地係勁望鏡的

唔該曬 係咪燈位停都要

無論係咪燈位
停車前都望下中鏡
平時每5秒就中左右咁望鏡
其實你架車一郁就要不停望
CUT線就中鏡搭側鏡
睇清楚一架車都冇/後車讓你
咁就擰頭睇盲點
擰完望返前快手擰軚出

轉灣就2邊鏡都望望
保證入灣位置正確

得閒無事就望下中左右
每5秒問下自己
後面有冇車

好感動 多謝巴打賜教
我俾人剔左無留意交通情況 無用鏡 我覺得個師傅冇同我講晒咩時候要望鏡 其他我都做足 到底有咩情況下要望 聽fd講佢連轉左望左鏡 轉右望右鏡都冇教 巴打們可唔可以教一教 我宜家情況唔係唔識射波 唔係射得唔夠大力 係我唔知幾時起腳呀

佢地係勁望鏡的

唔該曬 係咪燈位停都要

無論係咪燈位
停車前都望下中鏡
CUT線就中鏡搭側鏡
咁就擰頭睇盲點
擰完望返前快手擰軚出

轉灣就2邊鏡都望望
保證入灣位置正確

得閒無事就望下中左右
每5秒問下自己
後面有冇車

連你都教得清楚過我師傅 我敢講你以上講嘅嘢 一樣都冇同我講過
其實勁望鏡同慢慢黎就合格,一take pass
前兩次考都係泊S位
今次天光道要泊L位 又要上多幾堂跌錢啦屌

佢地係勁望鏡的

唔該曬 係咪燈位停都要

無論係咪燈位
停車前都望下中鏡
CUT線就中鏡搭側鏡
咁就擰頭睇盲點
擰完望返前快手擰軚出

轉灣就2邊鏡都望望
保證入灣位置正確

得閒無事就望下中左右
每5秒問下自己
後面有冇車

連你都教得清楚過我師傅 我敢講你以上講嘅嘢 一樣都冇同我講過

換師傅
澤安中左個超嚴阿sir 肥左

肥咩呀巴打

Cut線比佢踩停左

例牌野
記得下次有一架車都冇先好出啦

形容下個阿sir咩樣?
前兩次考都係泊S位
今次天光道要泊L位 又要上多幾堂跌錢啦屌

巴打加油啦

L位唔算難,地下有曬線,記得回軚同埋吊極力子就得
澤安中左個超嚴阿sir 肥左

肥咩呀巴打

Cut線比佢踩停左

例牌野
記得下次有一架車都冇先好出啦

形容下個阿sir咩樣?

白頭佬
不過都係衰自己心急 唯有下次努力
四月頭考何文田 不過啲手勢學壞曬 係咁比師傅屌危險同心急

一二一二隻腳呀

小兒麻痹

忠義街? 要小心細圈死車同埋大圈好似易好多

8成細圈
肥左一次路試, 等5 月考

上次肥我太慢... 我覺得其實黎搵黎講

我都試過比人肥太慢,其實揸得慢得滯真係會阻住其他車,造成危險
有冇人教路澤安道泊位

我都試過比人肥太慢,其實揸得慢得滯真係會阻住其他車,造成危險

同埋其中一樣佢想考嘅嘢係你識唔識喺唔同嘅地方用唔同而適當嘅速度

係咪都慢會俾人覺得你冇信心揸得快少少

我第一次都俾人大剔車速慢, 後尾俾個第二次個考官提完先知應該係嫌我過死車嗰陣車速慢, 唔係指平路車速
今日第一堂出試場
極力子唔夠柔
搞到笠笠地水
考永孝街
同埋想問下最早可以幾時拎P

隔兩個工作天

btw登入重考快期果度
顯示:你不乎合重考快期資格=可以去攞啦

如果佢話 請輸入上次不合格的考試表格號碼呢?
有冇人教路澤安道泊位

其實同試場出面個到一樣 照住平時咁做就得

隔兩個工作天

btw登入重考快期果度

未入資料落到電腦呀
你邊日考?

隔兩個工作天

btw登入重考快期果度

未入資料落到電腦呀
你邊日考?

琴日咋好心急想揸

隔兩個工作天

btw登入重考快期果度

未入資料落到電腦呀
你邊日考?

琴日咋好心急想揸

星期日/一晚12點再上個重考網試下
照計就星期二有

我星期一考,星期四攞

小心甩尾呀!
開左個telegram group
P牌學神,有興趣就入來啦!

https://t.me/lihkgdriver
今日掃桿埔一take pass
啊Sir勁cool
好彩條路唔多車
但係我明明擰頭擰到頸都斷佢都tick左我幾個未有留意路面情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞