召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我聽日都考棍van第二次 好撚緊張
三手掉頭

1) 貼近左邊石壆 , 停車拉手制入D波
2) 望鏡打右燈望盲區
3) 起步 , 扭盡右軑 , 臨到石壆前將軑回2圈左
4) 拉手制入R波
5) 望鏡打左燈望左右鏡同盲區
6) 倒後 , 扭盡左軑 , 車頭指住12點方向時將軑回2圈右
7) 拉手制入D波
8) 望左右鏡打右燈望盲區
9) 起步 , 扭盡右軑 , 走人

有冇問題?
三手掉頭

2) 望鏡打右燈望盲區
4) 拉手制入R波
6) 倒後 , 扭盡左軑 , 車頭指住12點方向時將軑回2圈右
7) 拉手制入D波

有冇問題?

其實做完第一手,做第二手既時候架車倒後應該以咩標準先即刻將軚盤轉右?
想問下澤安道S泊位地下有冇白提你轉右定要睇雪糕筒?

唔該打返正字
三手掉頭

2) 望鏡打右燈望盲區
4) 拉手制入R波
7) 拉手制入D波

有冇問題?

其實做完第一手,做第二手既時候架車倒後應該以咩標準先即刻將軚盤轉右?

有一尺位都夠你吊住回晒
有冇新界師傅介紹

三手掉頭

2) 望鏡打右燈望盲區
4) 拉手制入R波
7) 拉手制入D波

有冇問題?

有一尺位都夠你吊住回晒

自動波車咁細架 求其喇
三手掉頭

2) 望鏡打右燈望盲區
4) 拉手制入R波
7) 拉手制入D波

有冇問題?

視乎你師博架車
三手掉頭

2) 望鏡打右燈望盲區
4) 拉手制入R波
7) 拉手制入D波

有冇問題?

視乎你師博架車

第二手可以睇泥檔同石壆既距離黎停,其實窄路掉頭同S位好鬼公式,我考果時都係死記D回軚停車位置
學完重型覺得好撚難

ching講多d黎聽下希望呢度講多d唔同車種嘅野
同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?

入車場學,因為已經唔太記得棍波點揸
又要顧軚盤又要吊兩下極力子真係 揸自動波太耐
太車極力子好緊 鬆少少腳都彈
因為未學中型直接上重型有d難carry

竟然有私家場俾你學咁正
d人話考重型好過中型,話咩野考完中型後,俾部24噸你揸唔掂

入去人地落貨d場度練咋,好過出街咁解
吊兩下即係踩一下,鬆腳再踩一下先轉波
轉細波仲要再下之間俾個大油
媽呀點解仲未有自動波
最難係極力子margin 好細,要控制係果個極窄嘅margin .大力又唔得細力又唔得

巴打點解會對重型有興?我見學親都30 40歲叔叔,好少我呢d廿幾歲

想拎多個牌黎傍身,同埋對車都有少少興趣
其實我個棍van牌宜家仲p緊,3年後都係廿幾歲,唔知個官會唔會見你咁後生特別手緊

會掛
正常人都係揸開揾食車考上去
我揸開私家車直去考重型會難d
如果唔係為錢我都真係唔多想考

咁我又有d為興趣嘅同埋愈早考愈平嘛,等到遲d有需要先考,個價又唔知升咗幾多
10號考忠義街,考難d果條路真係死俾你睇

幾點? 同邊條叫難啲個條?直去?

ching講多d黎聽下希望呢度講多d唔同車種嘅野
同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?

入車場學,因為已經唔太記得棍波點揸
又要顧軚盤又要吊兩下極力子真係 揸自動波太耐
太車極力子好緊 鬆少少腳都彈
因為未學中型直接上重型有d難carry

竟然有私家場俾你學咁正
d人話考重型好過中型,話咩野考完中型後,俾部24噸你揸唔掂

入去人地落貨d場度練咋,好過出街咁解
吊兩下即係踩一下,鬆腳再踩一下先轉波
轉細波仲要再下之間俾個大油
媽呀點解仲未有自動波
最難係極力子margin 好細,要控制係果個極窄嘅margin .大力又唔得細力又唔得

巴打點解會對重型有興?我見學親都30 40歲叔叔,好少我呢d廿幾歲

想拎多個牌黎傍身,同埋對車都有少少興趣
其實我個棍van牌宜家仲p緊,3年後都係廿幾歲,唔知個官會唔會見你咁後生特別手緊

會掛
正常人都係揸開揾食車考上去
我揸開私家車直去考重型會難d
如果唔係為錢我都真係唔多想考

咁我又有d為興趣嘅同埋愈早考愈平嘛,等到遲d有需要先考,個價又唔知升咗幾多

練到火都黎
吊兩下之間要轉法俾油
好撚緊張丫 聽日考第二次元朗棍貨 。 訓唔著依家
第四日搶快期

都係搶唔到丙部棍van
比$300人代搶啦
一日ko
搶快期係咪路線會隨機
轉頭考棍van,祝我好運
搶快期係咪路線會隨機

祝你成功pass

我轉頭都考 互祝大家好運

祝你成功pass

忠義街,歡迎網上相認,到時唔好相認就得,會緊張

我轉頭都考 互祝大家好運

聽閒一take pass 係3成,一齊做個3成
10:45肥左澤安丙部

考牌官一腳值三千啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞