召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
下星期就考油塘 最後衝剌求貼士
係咪真係2,3線機會大d
有冇路試泊S位片段睇下

上次問過巴打,3波轉2波,2轉1果陣要拖慢架車,但點解轉完波要加返油?架車太慢?

轉波果時無俾油架車咪慢左囉
轉完拿拿聲俾油行唔係就塞住後面

thx 巴打, 另外3轉2入波,波棍成日入得唔順,係我踩得唔夠低定係架車唔夠慢?

應該唔夠慢係唔關轉波唔順事,人地6轉5一樣係行緊60上下轉
你係咪唔慣個手位咋?

可能係, 1轉2都入得好順, 3轉2就唔係好順, 成日比師父屌我入2次
上次問過巴打,3波轉2波,2轉1果陣要拖慢架車,但點解轉完波要加返油?架車太慢?

轉波果時無俾油架車咪慢左囉
轉完拿拿聲俾油行唔係就塞住後面

thx 巴打, 另外3轉2入波,波棍成日入得唔順,係我踩得唔夠低定係架車唔夠慢?

應該唔夠慢係唔關轉波唔順事,人地6轉5一樣係行緊60上下轉
你係咪唔慣個手位咋?

可能係, 1轉2都入得好順, 3轉2就唔係好順, 成日比師父屌我入2次

你係想拖慢晒成架車定落2波行?
如果拖慢其實係吊住極力子 你轉左落2波後慢慢放 放到一個位 會聽到聲 (唔同平時引擎聲,有d 似v v 聲咁) 車速慢多小小再放就唔chok
第一次考,月尾天光道 3:30考,留名
想問點泊街?
師傅教睇路釘,但唔明
泊s位有攻略架
我果時考L位,出到黎s位泊到我火滾,尤其而家架4x4特別長,後來睇左攻略先識泊
去YouTube 揾下parking tutorial parallel 啦

貼士係上嚟集氣

貼士係上嚟集氣

我考1線
唔夠一星期考天光道合併試有咩要注意
師傅話合併少考靠背壟道 係唔係好事

絕對係

靠背壟好多人又多車後面推,唔考絕對好
不過你就真係要有sense 第日揸車出到街真係好多人會發雞盲衝出黎
路人生命係你手

絕對係

果條路好多車

貼士係上嚟集氣

我考1線

仁宇圍水泥廠讓線好麻煩

貼士係上嚟集氣

我考1線

仁宇圍水泥廠讓線好麻煩

我覺得仲好考喎,蟻躝咁慢就算有突發嘢都可以睇定嚟食,欣榮街轉左睇右邊又好睇啲,我考果陣要轉3波果段路因爲有人亂過馬路直頭3波都唔使上,最麻煩都是迴旋處個Uturn啫
一陣晏就兩點何文田天光道 勁緊張求集氣 呢兩日遇到好多突發情況 有人衝出黎截的士 撞車 阿婆推輪椅過馬路 比的士玩 乜都齊 但都仲係唔識點處理...
一陣晏就兩點何文田天光道 勁緊張求集氣 呢兩日遇到好多突發情況 有人衝出黎截的士 撞車 阿婆推輪椅過馬路 比的士玩 乜都齊 但都仲係唔識點處理...

Brake 停車 無其他處理方法

Brake 停車 無其他處理方法

我有時未等佢地走左就開車,師傅話我好多位都足以肥佬
轉頭天光道留名
下星期補考丙部試 港島

上次衰左cut線同超越物體

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我
下星期補考丙部試 港島跑馬地 私家車

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我

呢兩個係咪嚴重錯誤?
下星期補考丙部試 港島跑馬地 私家車

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我

呢兩個係咪嚴重錯誤?

係 擰頭擰唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞