召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
其實慢車嗰陣1波吊離合算唔算空波滑行?聽日1200考鴨脷洲,做斜坡開車同調頭泊位嗰時幾時可以做下個step?
泊L位個時,回直架車個時可唔可以停低回兩下死軑架?
明明張分紙寫唔俾死軑架,我師傅又話無問題

我果個都係 你跟邊個師傅
其實慢車嗰陣1波吊離合算唔算空波滑行?聽日1200考鴨脷洲,做斜坡開車同調頭泊位嗰時幾時可以做下個step?

1波吊極力子唔算啦下話
你三手軚掉頭果陣咪就係慢車1波吊極力子囉

紅字唔係好明 考官會比指示你 你跟住做就ok
加油巴打

1波吊極力子唔算啦下話

加油巴打

多謝巴打

1波吊極力子唔算啦下話

加油巴打

多謝巴打

加油
聽日希望你成功
就考永孝街 我想問上落斜我都係用2波其實有冇問題

睇前面有冇車
冇就3啦

同埋點都要3波下俾官睇

但如果前面有車,行太慢,唔夠力上3就唔好夾硬冇力上3

因為我上斜轉3波成日都會變到架車車速好慢同好嘈

因為轉波個下唔夠油

個度好斜,下次試下俾多D油,大腳D先轉,一feel到唔夠力就轉返2
星期三考永孝街 好淆

1波離合器無brake行多過一個車位都可以肥空波滑行

好感動 多謝巴打賜教

Cut線一定要望中鏡?

做咩都一定會望中鏡

考van嘅話其實唔洗望中鏡,佢本身預設定你後面裝哂貨睇唔到後面,所以係靠睇左右鏡為主

正解

點界定同左右車之間既距離,有時個師父話我太接近,但我覺得夠曬一個車門位

大銀幕右下角同地下條線同一直線
咁架車就係條路中間了

調個呔好難
成日比佢話入唔中條行車線
當轉左既話 我應該望左鏡慢慢扭定睇中間有冇突出左去?

Cut線一定要望中鏡?

做咩都一定會望中鏡

考van嘅話其實唔洗望中鏡,佢本身預設定你後面裝哂貨睇唔到後面,所以係靠睇左右鏡為主

正解

點界定同左右車之間既距離,有時個師父話我太接近,但我覺得夠曬一個車門位

大銀幕右下角同地下條線同一直線
咁架車就係條路中間了

調個呔好難
成日比佢話入唔中條行車線
當轉左既話 我應該望左鏡慢慢扭定睇中間有冇突出左去?

真係憑感覺,轉彎我無話睇乜記認
星期三考永孝街 好淆

2個半鐘後到我考
行迦密村街一堆死車都過到忠義街整路加死車都無問題 自我感覺良好之後睇黃紙
腳製控制不當
星期三考永孝街 好淆

2個半鐘後到我考

加油
其實考試黎講 咩車過得 咩車唔過得?

我成日拖brake唔記得望中鏡
同埋架車行得唔夠中間係咪都會肥
星期三考永孝街 好淆

2個半鐘後到我考

加油

集氣
其實考試黎講 咩車過得 咩車唔過得?

我成日拖brake唔記得望中鏡
同埋架車行得唔夠中間係咪都會肥

上落客巴士小巴的士唔洗過
行迦密村街一堆死車都過到忠義街整路加死車都無問題 自我感覺良好之後睇黃紙
腳製控制不當

dup brake太大力chok親官?
30號考油塘 好淆底
腳製控制不當

肥?
肥咗 太早扭呔hi壆
肥咗 太早扭呔hi壆

有冇人知駕院點攞快期?
肥咗 太早扭呔hi壆

肥咗 太早扭呔hi壆

有冇人知駕院點攞快期?

肥左無見 sales咩?果時我都10個月先重考,我嘈佢兩句先比我5個月後考
肥咗 太早扭呔hi壆

有冇人知駕院點攞快期?

肥左無見 sales咩?果時我都10個月先重考,我嘈佢兩句先比我5個月後考

見之前有巴打講可以搵番自己個師傅搞
肥咗 太早扭呔hi壆

有冇人知駕院點攞快期?

見之前有巴打講可以搵番自己個師傅搞

排咗8月 佢地話有期就會睇下攞唔攞到
我有冇得自己上網搞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞