召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
想問抽快期係咪又要俾多次510同俾師傅拎多次租車費

係,快期要上網預約左先,不過我就唔排快期,因為其實都要時間去熟個試場,我個人建議唔排快期,不過睇巴打你決定

港島區得一得試場 我揸到熟撚曬
仆街 停車唔夠前睇唔到左邊車諗住駛前少少 點知有架車嚟緊 咪停翻起虛線前
個考官以為我想衝出去咁就下次見

佢dup停你?

冇dup... 但見到佢即刻寫已經知不妙

我考個陣個考官冇打開過本野,嚇撚死我

我考果陣都無
利申老電

佢寫d野都好,佢唔寫反而令我更驚,會唔會直接肥

係,快期要上網預約左先,不過我就唔排快期,因為其實都要時間去熟個試場,我個人建議唔排快期,不過睇巴打你決定

快期都2個月,唔快要等幾耐
租車費好撚貴呀仆街

快期都2個月,唔快要等幾耐

我第一次12月中考,肥左 ,之後1月十幾號去排,就排到今日,都係兩個月
租車費好撚貴呀仆街

係呀屌,我上次考千7,今次1880
仆街 停車唔夠前睇唔到左邊車諗住駛前少少 點知有架車嚟緊 咪停翻起虛線前
個考官以為我想衝出去咁就下次見

佢dup停你?

冇dup... 但見到佢即刻寫已經知不妙

我考個陣個考官冇打開過本野,嚇撚死我

我考果陣都無
利申老電

佢寫d野都好,佢唔寫反而令我更驚,會唔會直接肥

其實無得咁估
租車費好撚貴呀仆街

我學生哥千幾蚊夠我洗成個月喇屌
租車費好撚貴呀仆街

我都係 遲d仲會加價
租車費好撚貴呀仆街

我都係 遲d仲會加價

我個師傅收1230係咪算平
租車費好撚貴呀仆街

我都係 遲d仲會加價

好平
租車費好撚貴呀仆街

我都係 遲d仲會加價

好平

我果個1600
5月4考天光道...
第3次啦
Yeah ! 1 take pass
多謝咁多位巴打絲打無私奉獻
Yeah ! 1 take pass
多謝咁多位巴打絲打無私奉獻

Congrats

啱啱過死車唔記得擰頭,係咪就會有兩個大剔?我見兩個大剔啲野差唔多

啱啱過死車唔記得擰頭,係咪就會有兩個大剔?我見兩個大剔啲野差唔多

唔擰頭得嚴重
無輕微

一個定兩個都一樣啦
今日肥左係下星期幾可以搶快期

唔擰頭得嚴重
無輕微

一個定兩個都一樣啦

轉線擰頭望盲區係基本,你要習慣佢。考車時個動作仲要大少少,畀考官知道你有擰頭望盲區。

唔擰頭得嚴重
無輕微

一個定兩個都一樣啦

因為我印象中得過死車無擰頭,都會有兩個大剔?
想知另一個大剔係邊個位錯下次留意返

唔擰頭得嚴重
無輕微

一個定兩個都一樣啦

咪cut線無望盲點囉

唔擰頭得嚴重
無輕微

一個定兩個都一樣啦

咪cut線無望盲點囉

第一次油塘過慢駛鋸樹車就係疑似衰擰頭,個官出聲話我冇望,我自己都唔記得CUT返入去有冇望到

自此之後將擰頭練到條件反射動作咁,個軚擰去邊都老虎蟹先望去果邊一次先,個頭郁完先郁個軚

咁既情況
假設前面van仔仲停低係個袋口入面等緊右轉
而我係右線要直行
我應該
1. 右線斑馬線前停低等到 van仔轉
2. 右線斑馬線上停低等到 van仔轉
3. 安全情況下cut入左線, 過左van仔再入返右線
---- 3.1 在斑馬線前cut入左線
-----3.2 在斑馬線上cut入左線

2就應該錯
3我覺得唔洗心急

呢個位都幾蝦人
問返師傅好d
我就班馬線前等

我自己就揀1
2 唔好講考牌,自己揸都阻住人過馬路啦
3 我考試唔會,急黎只會令自己多樣嘢搞,易錯多D
3.1 我如果自己揸(唔考)可以考慮,但睇下前白界幾多
3.2 班馬線上我就唔搞咁多嘢啦

2,行人係紅燈喎,點阻住人

未有在斑馬線前停車讓行人過馬路 $450  3分 
理得你咩燈
3/4 考元朗 想問下考試果時,如果每次出路口前都停車 (眼見冇車都好)有冇問題會唔會有細剔。
3/4 考元朗 想問下考試果時,如果每次出路口前都停車 (眼見冇車都好)有冇問題會唔會有細剔。

判斷力弱
輕微啫
冇車咪唔好拉手制
讓路位係咪睇雙虛同雙白線? 如果人地要讓有冇牌睇到?成日都淆地停車比師父屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞