召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
唉 啱啱肥左路試
以為1030係個靚時間 冇學生放飯 冇c9買餸
點知今日學生妹考試早放 又衝行人燈 急煞落唔切離合 咁就死左火 肥左

正仆街

唔會因為死火而肥你架喎,我嗰時考燈位轉綠燈起步緊張得滯死左火,做返齊所有嘢重新起步咩事都冇,佢應該係覺得你警覺性不足先肥你啫(見到燈位同有行人等緊要收一收油過去)。

咁我唔知 離合器控制不當 嚴重

離合器控制不當 嚴重睇你吊極力子技術麻麻

太緊張 隻左腳震到仆街
掉頭嘅時候第一手就已經死過一次火
練都未試過咁 仲衰過初學嗰陣
下星期一有無巴打係無人島0900考,晚晚訓唔到好慘,好驚 個師傅又話我調頭拍車有扭死軚,岀街又開得太快,而家好淆
唉 啱啱肥左路試
點知今日學生妹考試早放 又衝行人燈 急煞落唔切離合 咁就死左火 肥左

正仆街

唔會因為死火而肥你架喎,我嗰時考燈位轉綠燈起步緊張得滯死左火,做返齊所有嘢重新起步咩事都冇,佢應該係覺得你警覺性不足先肥你啫(見到燈位同有行人等緊要收一收油過去)。

太緊張 隻左腳震到仆街

考車就係考演技,畀佢覺得你揸得定揸得安全,揸得慢少少都冇問題。咩望鏡擰頭打燈要做得足就基本,仲有要show到你好警覺。我考嗰時喺lunch時間,見到有死車同有行人好似想過馬路我即刻收慢望兩邊(話畀個考官聽我睇到班仆街架,我好小心駕駛架),見佢地班仆街真係過咪踩停等佢地過先做返晒步驟再開車囉唯有。你事前冇收慢見佢地過先急急踩停搞到死火,個考官實覺得你冇留意周圍環境冇安全意識,印象一差想鬆手都難。

上運輸署有得check快期

thanks 巴打

我今日都肥咗,但跟駕院冇得自己上網抽 跑馬地唔洗一個月就有得考

巴打知唔知驚院個
輕型貨車路試進階課程(非本院重考生)
要排幾耐同埋幾錢

我排到8月 5000幾蚊

5000幾蚊包啲咩
同埋排驚院邊個試場

包7堂跟師傅 排鴨脷洲 諗諗下其實應該自己搵啲街外師傅 攞快期考

咁平既
我之前問過要八千幾
不過有10堂
左邊要擰頭 因為私家車有盲點
貨van冇 所以唔洗 你地有冇留心上堂

師傅叫我要望喎 有留心上堂

做多左一下擰頭可能係多左
不過冇壞既
cut線永遠都擰頭咪做得機械式d

做多左一下擰頭可能係多左
不過冇壞既
cut線永遠都擰頭咪做得機械式d

你當塊鏡係睇唔真 咪會自動自覺擰頭先cut 不過大把p牌真係唔理人當成條路係自己 只要你做每樣野之前都同自己講要睇下影唔影響人就無問題
利伸:下個月先考
岩岩考完沙駕 河畔
衰左 係brake控制不當
想死
岩岩考完沙駕 河畔
想死

chok親考官?
岩岩考完沙駕 河畔
想死

再黎過囉
冇野既
唉 啱啱肥左路試

正仆街

太緊張 隻左腳震到仆街

考車就係考演技,畀佢覺得你揸得定揸得安全,揸得慢少少都冇問題。咩望鏡擰頭打燈要做得足就基本,仲有要show到你好警覺。我考嗰時喺lunch時間,見到有死車同有行人好似想過馬路我即刻收慢望兩邊(話畀個考官聽我睇到班仆街架,我好小心駕駛架),見佢地班仆街真係過咪踩停等佢地過先做返晒步驟再開車囉唯有。你事前冇收慢見佢地過先急急踩停搞到死火,個考官實覺得你冇留意周圍環境冇安全意識,印象一差想鬆手都難。

領教 唯有下次做好啲
左邊唔係冇盲點咩?
左邊都要擰頭?

cut左cut右都要
唔好懶

你隻眼睇到360度都好,唔擰頭就即肥

師傅冇教過左邊要擰 今日淨係望左右鏡同擰右邊都冇問題

你師傅玩鳩你

運輸署本野都有寫唔洗望架

貨van唔使望左盲點同中鏡
岩岩考完沙駕 河畔
想死

我踏brake放慢 踏離合 放brake再踏
其他都唔係好Chok姐...
岩岩考完沙駕 河畔
想死

再黎過囉
冇野既

想問下補考出面補定駕院報埋好d?
佢4千幾7堂包哂所有野
但要12月考
屌肥左

開始多人肥
好緊張呀

不嬲多人肥。肥人考咪多人肥。合格率不嬲2成左右
岩岩考完沙駕 河畔
想死

再黎過囉
冇野既

佢4千幾7堂包哂所有野
但要12月考

要路線易咪沙駕囉,係河畔難啲,其餘三條定少少揸都pass啦
岩岩考完沙駕 河畔
想死

再黎過囉
冇野既

佢4千幾7堂包哂所有野
但要12月考

出面冇得固定路線
不過你如果抽到快期
12月前唔好彩都夠考3-4次
屌打過去驚院佢話重考9000幾包7堂
A
A

打錯
咁我報駕院補考
屌你老咪香駕模考,知考官當教車咁教
係咁我洗撚模擬咩屌你老母

Exact7ly同你一樣,模擬個官口水仲多過教我個師傅又賤嘴
岩岩考完沙駕 河畔
想死

踩住break踩離合器?踩break減夠速度咪放break再踩離合器轉低波囉?
另外有冇預夠距離慢慢減速?踩break前先放油(唔踩油門),隻腳印下印下個break慢慢減速,減夠轉低波,之後睇情況由架車慢慢向前再停低(最後踩break嗰下唔好太大力太chok),搞掂晒兩隻腳架車停定你先好拉手制入空波。

我都唔係揸左好耐,純粹個人意見
屌打過去驚院佢話重考9000幾包7堂

即係上多3次堂+1次考前行多次路線
你要條路線容易啲唯有畀佢劏
2點考掃捍埔有咩注意 掉頭泊位方面無問題。
岩岩考完沙駕 河畔
想死

咁都肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞