召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
下星期補考丙部試 港島跑馬地 私家車

上次衰左cut線同超越物體

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我

呢兩個係咪嚴重錯誤?

係 擰頭擰唔夠

打燈望鏡擰頭好緊要
係公路唔係齋做樣,真係有盲毛見到你一打燈會篤油衝出黎
肥你真係肥得有道理 死人架
一陣晏就兩點何文田天光道 勁緊張求集氣 呢兩日遇到好多突發情況 有人衝出黎截的士 撞車 阿婆推輪椅過馬路 比的士玩 乜都齊 但都仲係唔識點處理...

Brake 停車 無其他處理方法

我有時未等佢地走左就開車,師傅話我好多位都足以肥佬

梗係啦
唔洗急架

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我

呢兩個係咪嚴重錯誤?

係 擰頭擰唔夠

打燈望鏡擰頭好緊要

最主要係擰完頭望返前之後先將㗎車扭出去。
一路擰頭一路扭㗎車出去就肥梗!
轉頭天光道留名

幾點?
轉頭天光道留名

幾點?

Passed
試場轉右考亞皆路街,除咗試場門口一堆保姆車之外,路面一切順暢
合併試肥左之後果7日工作天計唔計公眾假期嫁?
30號肥左之後比師傅幫我排期到宜家仲未通知我
轉頭天光道留名

幾點?

Passed
試場轉右考亞皆路街,除咗試場門口一堆保姆車之外,路面一切順暢

恭喜 就考了
轉頭天光道留名

幾點?

Passed

恭喜 就考了

U too
考轉右已經成功咗一半
已經學曬車 等下星期考 好想快d考
合併試肥左之後果7日工作天計唔計公眾假期嫁?
30號肥左之後比師傅幫我排期到宜家仲未通知我

你都識講工作天,文職公眾假期返唔返工呀
轉頭天光道留名

幾點?

Passed

恭喜 就考了

U too
考轉右已經成功咗一半

一剔Pass左
轉頭天光道留名

幾點?

Passed

恭喜 就考了

恭喜巴打
我都就快考 好緊張
轉頭天光道留名

幾點?

Passed

恭喜 就考了

U too
考轉右已經成功咗一半

一剔Pass左

以為你話得一個細tick
轉頭天光道留名

幾點?

Passed

恭喜 就考了

U too
考轉右已經成功咗一半

一剔Pass左

以為你話得一個細tick

各位加油 個考官恰著左 有啲彎無比指令
4月18油塘
好撚緊張

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我

呢兩個係咪嚴重錯誤?

係 擰頭擰唔夠

打燈望鏡擰頭好緊要

早幾版有ching肥咗,睇上去似個官話佢冇望住盲點出
黎緊下個月考重型貨車,星期五上第一堂

more, 有興趣考

more, 有興趣考

p牌起計三年後可報考
暫時只有棍波考

more, 有興趣考

p牌起計三年後可報考
暫時只有棍波考

我宜家就係等緊個牌夠,想上網搵d教學片但搵唔到

不久嘅將來就會有自動波

more, 有興趣考

p牌起計三年後可報考
暫時只有棍波考

不久嘅將來就會有自動波

玩住euro truck simulator先

more, 有興趣考

p牌起計三年後可報考
暫時只有棍波考

不久嘅將來就會有自動波

我都想有自動波,技術已有,係等舊呢批車淘汰

可唔可以講下以上兩個
同埋有咩忠告比我

呢兩個係咪嚴重錯誤?

係 擰頭擰唔夠

打燈望鏡擰頭好緊要

早幾版有ching肥咗,睇上去似個官話佢冇望住盲點出

改變行車線步驟:
先打燈>望鏡>望盲區>安全>望返前>慢慢扭軚
同埋如果考試肥佬但唔知衰乜嘅,你其實可以叫你師父入去問一問個考官,又或者自己入去問,咁當然要好聲好氣少少啦
同埋如果考試肥佬但唔知衰乜嘅,你其實可以叫你師父入去問一問個考官,又或者自己入去問,咁當然要好聲好氣少少啦

九成九考官都係落車即刻閃人 所以好多人唔知有得問/廢事問
不過我絕對支持各位考生問清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞