召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
岩先落雨天光道考靠背
有小錯 但考官好人提一提
Pass

我都啱啱天光道轉右pass左,考4點但差唔多4點半先考,唔通我見到你
尋日肥合併試 泊位掂膞,路試未有留意交通情況(即係衰擰頭

除左擰頭
可能係出大路有車黎緊
平時太少望鏡

其實揸車就算向緊前,都要經常望鏡,留意附近發生緊咩事。
可能好多人都miss咗依點

考完牌都其實成日要望
尋日肥合併試 泊位掂膞,路試未有留意交通情況(即係衰擰頭

除左擰頭
可能係出大路有車黎緊
平時太少望鏡

其實揸車就算向緊前,都要經常望鏡,留意附近發生緊咩事。
可能好多人都miss咗依點

考完牌都其實成日要望

無錯,我學緊車果時唔係轉彎cut線先望鏡

有次渣條大直路有匯合點,師傅都提一提要望鏡
因為要小心留意有無快車毛啦啦斜cut過黎
岩先落雨天光道考靠背
Pass

我都啱啱天光道轉右pass左,考4點但差唔多4點半先考,唔通我見到你

我兩點幾
岩先落雨天光道考靠背
Pass

點提?

前面燈位轉左要cut左線
左線校巴後面有一個車位
我睇完盲點扭緊左想入去
跟住個官話 你睇唔到前面係死車咩
跟手打翻右扭翻爬頭
過左死校巴
如果佢唔提我就應該會太接近物體出唔翻右邊
今日肥左 如果排正常期大約排幾耐到?

肥哂定肥1part

我10/3肥左跑馬地排快期31/3就考得 不過之後復活假可能耐d

肥哂定肥1part

肥路試掉頭泊位PASS左

肥哂定肥1part

3-4個月掛

我10/3肥左跑馬地排快期31/3就考得 不過之後復活假可能耐d

我唔想排快期 想補多啲堂先考過 租車貴過學車唔想再FAIL
本身學左20個鐘

我唔想排快期 想補多啲堂先考過 租車貴過學車唔想再FAIL
本身學左20個鐘

排慢期去到出年佛誕

肥哂定肥1part

掉頭泊位好似是乙部
路試是丙部
貨van 泊位係咪右邊到第一條燈條就回直第二條就扭盡 突然唔記得左
貨van 泊位係咪右邊到第一條燈條就回直第二條就扭盡 突然唔記得左

我學嘅時候無用燈條,答你唔到,同埋好多師傅都自己set,應該個個都有啲唔同
想問下考完牌係咪等一陣就可以申請國際牌 小弟想係香港考完 係英國揸
想問下考完牌係咪等一陣就可以申請國際牌 小弟想係香港考完 係英國揸

坐完一年p監
拎左正式牌先可以申請
岩岩油塘考路線2,全程勁順
去到鯉魚門道右轉個位前面車又慢
咁岩我一出個陣轉黃燈 架車出到一半比個考官踩停左 話我出得慢踩停我囉

其他位未必踩停你,但印象中你呢個燈位,紅燈後行人過路處好快會著綠燈,出得慢會同d行人相遇

考官上車會對身分證&學牌

可以唔洗學牌
考車果日唔計你學車

第一次聽
唔肯定

的確考牌當日學牌到期都可以考

問題係:考車係唔需要學牌?

根 據 香 港 法 例 第 374章 《 道 路 交 通 條 例 》 , 學 習 駕 駛 者 在 任 何 道 路 上 駕 駛 車 輛 , 必 需 持 有 有 效 的 學 習 駕 駛 執 照 , 但 學 習 駕 駛 者 在 進 行 駕 駛 測 驗 時 則 屬 例 外 。

理論上路票就已經夠

我個 Friend 好慘比個師傅話重考果日朝頭早上多堂先去考,點左佢去整學牌

佢唔怕比人捉
師傅又比既話
可以就咁學
比人捉到係「持過期駕駛執照駕駛」$450

利申唔建議咁做

俾人罰仲平過續學牌
岩岩油塘考路線2,全程勁順
去到鯉魚門道右轉個位前面車又慢
咁岩我一出個陣轉黃燈 架車出到一半比個考官踩停左 話我出得慢踩停我囉

其他位未必踩停你,但印象中你呢個燈位,紅燈後行人過路處好快會著綠燈,出得慢會同d行人相遇

所以有時熟左燈位明知會轉情願慢溜等轉紅燈
手腳慢鬆手制唔係錯
上網掛快期難唔難禁?同有咩準備?
慢期搞完通常等幾耐
死左兩三次火,學車都係死過兩次,灰到好似人生恥辱咁,個下個腦一片空白,跟住就吊得高得濟死火,人生恥辱咁
死左兩三次火,學車都係死過兩次,灰到好似人生恥辱咁,個下個腦一片空白,跟住就吊得高得濟死火,人生恥辱咁

巴打緊張得濟

巴打緊張得濟

一開始 同中間泊位調頭就冇死火 但係斜波開車 同燈位就死火

巴打緊張得濟

一開始 同中間泊位調頭就冇死火 但係斜波開車 同燈位就死火

你不如考自動波算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞