召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

咁既情況
假設前面van仔仲停低係個袋口入面等緊右轉
而我係右線要直行
我應該
1. 右線斑馬線前停低等到 van仔轉
2. 右線斑馬線上停低等到 van仔轉
3. 安全情況下cut入左線, 過左van仔再入返右線
---- 3.1 在斑馬線前cut入左線
-----3.2 在斑馬線上cut入左線

2就應該錯
3我覺得唔洗心急

呢個位都幾蝦人
問返師傅好d
我就班馬線前等

我自己就揀1
2 唔好講考牌,自己揸都阻住人過馬路啦
3 我考試唔會,急黎只會令自己多樣嘢搞,易錯多D
3.1 我如果自己揸(唔考)可以考慮,但睇下前白界幾多
3.2 班馬線上我就唔搞咁多嘢啦

2,行人係紅燈喎,點阻住人

未有在斑馬線前停車讓行人過馬路 $450  3分 
理得你咩燈

正確做法係1
慢慢黎唔好比阿sir覺得你急
安全情況下先開車

我忠義呢條線pass

咁既情況
假設前面van仔仲停低係個袋口入面等緊右轉
而我係右線要直行
我應該
1. 右線斑馬線前停低等到 van仔轉
2. 右線斑馬線上停低等到 van仔轉
3. 安全情況下cut入左線, 過左van仔再入返右線
---- 3.1 在斑馬線前cut入左線
-----3.2 在斑馬線上cut入左線

今日CF話答案係1
有冇巴打有排快期攻略

本身想上網比錢人搞

但又唔想助長依種風氣
今日已經學第21個鐘, 點知仍然溜後左2,3次
都唔知開心定傷心好
都唔知開心定傷心好

冇事冇叵
都唔知開心定傷心好

冇事冇叵

冇事冇事
考個陣唔好就得
幾時考?
都唔知開心定傷心好

冇事冇叵

冇事冇事
考個陣唔好就得
幾時考?

426 忠義
都唔知開心定傷心好

冇事冇叵

冇事冇事
考個陣唔好就得
幾時考?

426 忠義

有排啦
有冇巴打有排快期攻略

本身想上網比錢人搞

但又唔想助長依種風氣

自己排啦 好容易
首先你平日試一次入去快期個到睇下點㩒
試完第二朝7點25分等到30分即刻click入去打資料

利申:連續兩日都成功
有冇巴打有排快期攻略

本身想上網比錢人搞

但又唔想助長依種風氣

自己排啦 好容易

快期排到幾時?
有冇巴打有排快期攻略

本身想上網比錢人搞

但又唔想助長依種風氣

自己排啦 好容易

就係唔知去到邊個步驟等730再update
定係可以入曬所有資料去到排期個頁再f5 update

好似有啲1999 sorry
斜路開車係丙部定乙部
斜路開車係丙部定乙部

都唔知開心定傷心好

冇事冇叵

冇事冇事
考個陣唔好就得
幾時考?

426 忠義

有排啦

想搵日去試場實地計下每個紅綠燈既轉燈時間
計下每個紅、綠燈維持幾多秒
有冇得諗??
最怕每日/ 唔同時間 個紅綠燈轉燈時間會唔同
都唔知開心定傷心好

冇事冇叵

冇事冇事
考個陣唔好就得
幾時考?

426 忠義

有排啦

有冇得諗??

唔係話唔得
但有d多餘
仆街 停車唔夠前睇唔到左邊車諗住駛前少少 點知有架車嚟緊 咪停翻起虛線前
個考官以為我想衝出去咁就下次見

佢dup停你?

冇dup... 但見到佢即刻寫已經知不妙

如果你係虛線前停,佢應該無得肥你
都唔知開心定傷心好

其實斜路起步你一定識
溜後多數因為心急想快d開車
其實見到行人燈轉左紅就通常可以入定1波吊極力子等轉燈
記住唔好急
慢係唔會肥
都唔知開心定傷心好

其實斜路起步你一定識
記住唔好急
慢係唔會肥

上斜開車我唔會溜後呀
只要吊極力子吊到部車向前跳一下基本上唔會溜

我係上斜停車溜
第一次: 上斜好慢速行緊準備停時, 踩一半極力子, 但遲左踩brake
第二次: 停定後, 手制拉唔曬, 原來仲有一格未拉

都唔知開心定傷心好

其實斜路起步你一定識
記住唔好急
慢係唔會肥

上斜開車我唔會溜後呀

我係上斜停車溜
第一次: 上斜好慢速行緊準備停時, 踩一半極力子, 但遲左踩brake

舊車通病 手制拉唔晒
Btw 上斜停車 踩盡極力子啦
都唔知開心定傷心好

其實斜路起步你一定識
記住唔好急
慢係唔會肥

上斜開車我唔會溜後呀

我係上斜停車溜

極力子冇踩一半架喎
踩親一腳踩到底
以學車既車速上斜基本上一收油就可以踩極力子同brake
都唔知開心定傷心好

其實斜路起步你一定識
記住唔好急
慢係唔會肥

放胆鬆多D極力子畀多DD油, 睇前車開順, 前面有足夠距離, 車頭震就鬆手制
鬆手制後再畀多D油行順就唔會死火溜後, 前面有足夠距離又唔驚撞前車
(師傅應該有教你咩叫屌到車頭震)

小弟岩岩考完忠義街伽利道,第二次終於考到啦

咩係伽利道?
都唔知開心定傷心好

冇事冇叵

冇事冇事
考個陣唔好就得
幾時考?

426 忠義

有排啦

有冇得諗??

唔係話唔得
但有d多餘

係幾多餘
唔洗擔心到咁
抽唔抽快期係睇你肥佬肥邊樣 如果肥技術不足就唔好抽啦 練多幾堂先考啦
但如果只係差少少運既 就報快期拿拿聲搞掂佢啦

利申 拎到快期去到考只係一個星期 仲要係新路線
Pass左
9點油塘

祝我好運 同想問多次死火之後正確處理方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞