召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
7月26再來過,已經係第三次啦 唔想再衰
「認真」有冇高手指點一下考試秘訣

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘
第一次衰緊張死咗火,第二次衰冇望鏡
嚟緊都係考油塘 呢次不成功就唔返考場

我除左第二次考果陣都有諗過,比人踩完之後三十入彎西到個官仆街再急剎玩鳩佢

最後咪又係死死地氣慢慢安全揸返去最後仲要加多句唔該晒阿sir

巴打好波
最後考咗幾次

3次,第一次衰過死車,之後轉場玩明顯被迫害,門口都未出冇車冇人踩鳩我
返黎師傅都話我唔好彩遇著個癲佬,話條友出晒名係唔係都踩你一腳先

之前有ching都講過,考牌個陣唔知點解俾官踩停咗,返到黎同師傅傾,師傅先同佢講話佢遇著個鳩踩嘅
星期一重考考天光道
有無tips?

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

我除左第二次考果陣都有諗過,比人踩完之後三十入彎西到個官仆街再急剎玩鳩佢

最後咪又係死死地氣慢慢安全揸返去最後仲要加多句唔該晒阿sir

巴打好波
最後考咗幾次

3次,第一次衰過死車,之後轉場玩明顯被迫害,門口都未出冇車冇人踩鳩我
返黎師傅都話我唔好彩遇著個癲佬,話條友出晒名係唔係都踩你一腳先

之前有ching都講過,考牌個陣唔知點解俾官踩停咗,返到黎同師傅傾追,師傅先同佢講話佢遇著個鳩踩嘅

下 咁大剔都有mark踩停?
星期一重考考天光道
有無tips?

自求多福
你又唔講咩位唔熟
考左4次都唔得,已經考到個人冇晒信心
頭3次都知衰咩,第4次都唔知衰咩

衰咩都唔知 不如算啦唔好勉強

洗左幾錢?

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

巴打好波
最後考咗幾次

之前有ching都講過,考牌個陣唔知點解俾官踩停咗,返到黎同師傅傾追,師傅先同佢講話佢遇著個鳩踩嘅

下 咁大剔都有mark踩停?

踩親都一定比個「未有查看交通情況」同埋再送多個「駕駛錯誤導致考牌主任採取行動」架啦
星期一重考考天光道
有無tips?

自求多福
你又唔講咩位唔熟

咩時間,擔心咩都唔講
點幫你
想問駕院如果肥左路試,如果再補考係咪一定要揀返駕院,好撚貴

應該唔一定,好似係

唔係
可以出去自己排/叫街師傅幫你排

洗左幾錢?

會唔會係師傅有野無教你

應該唔一定,好似係

唔係

咁考返駕院d路線定考街果d?咁泊位係駕院入邊已經合格係出邊洗唔洗重新考過

佢tick你咩先

應該唔一定,好似係

唔係

咁考返駕院d路線定考街果d?咁泊位係駕院入邊已經合格係出邊洗唔洗重新考過

唔係跟駕院,駕院點會比個場你考
運輸署剩係知你乙部pass咗,但係你要keep住張黃紙,攞牌係要用你考過嘅所以黃紙(我諗最少要有你pass嗰張/兩張)
有冇新界師傅介紹
想問澤安道10:45多數考邊條缐?

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

巴打好波
最後考咗幾次

死車一次唔肥架喎好似
撻返著咪得
學完重型覺得好撚難

ching講多d黎聽下希望呢度講多d唔同車種嘅野
同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?

入車場學,因為已經唔太記得棍波點揸
又要顧軚盤又要吊兩下極力子真係 揸自動波太耐
太車極力子好緊 鬆少少腳都彈
因為未學中型直接上重型有d難carry

竟然有私家場俾你學咁正
d人話考重型好過中型,話咩野考完中型後,俾部24噸你揸唔掂

入去人地落貨d場度練咋,好過出街咁解
吊兩下即係踩一下,鬆腳再踩一下先轉波
轉細波仲要再下之間俾個大油
媽呀點解仲未有自動波
最難係極力子margin 好細,要控制係果個極窄嘅margin .大力又唔得細力又唔得

巴打點解會對重型有興?我見學親都30 40歲叔叔,好少我呢d廿幾歲

想拎多個牌黎傍身,同埋對車都有少少興趣
其實我個棍van牌宜家仲p緊,3年後都係廿幾歲,唔知個官會唔會見你咁後生特別手緊

會掛
正常人都係揸開揾食車考上去
我揸開私家車直去考重型會難d
如果唔係為錢我都真係唔多想考
想問下澤安道S泊位地下有冇白缐提你轉右定要睇雪糕筒?
想問澤安道10:45多數考邊條缐?

無定架喎 睇考官心情
如果一次有兩架同時考車 多數同你前面考緊嘅唔同路

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

巴打好波
最後考咗幾次

死車一次唔肥架喎好似
撻返著咪得

過死車喎,望少次都可以準備定$510
想問下澤安道S泊位地下有冇白缐提你轉右定要睇雪糕筒?

就快考都仲未入過去試場?
你搵日朝早學車 叫師傅帶你駛入去睇下位啦

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

巴打好波
最後考咗幾次

死車一次唔肥架喎好似
撻返著咪得

過死車喎,望少次都可以準備定$510

睇錯架車死火
聽日考第二次自動波私家車
好緊張
聽日考第二次自動波私家車
好緊張

考沙田
上次緊張果頭
大涌橋轉返入沙田圍路果支燈睇錯左
大燈紅色 轉左就綠色 我停左車即死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞