召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
10號考忠義街,考難d果條路真係死俾你睇
10號考忠義街,考難d果條路真係死俾你睇

小心啲慢啲做好打燈擰頭
同埋巴打要留意返,上網問同你真係揸車係兩回事,就算我地講到天花龍鳯揸到㗎車曉飛都好,但真係揸車果個係你自己,建議你都係學車果陣有咩問題即刻問師父,因為問完你可以即刻試得到,我地呢度啲意見你當係參考好啲
忠義街行迦密村街1 take pass
師傅都話勁撚多死車

我遲d都考忠義
巴打有冇心得過死車點樣做得smooth d
同埋擰頭點樣演得好d

都係咁架咋喎,打燈望鐘擰頭,安全無車就cut得
過完記得打返燈望鏡另頭入返你條線

望遠啲早啲預計自己點行,過死車跟足步驟打燈望鏡望盲最後先扭軚,最好望一望埋後鏡睇下後面會唔會有車想一齊出

Ps前後車一齊打燈出係前車優先

正路係前車優先,但出面並不是個個都會守規矩,所以如果過線前望到後面都有車想出就要執生了

迦密村街路口位唔夠位入番線
騎住對面線轉彎都pass

的士狗仲要閃燈倒後比我過
考官話:咁你仲唔行?

我遲d都考忠義
巴打有冇心得過死車點樣做得smooth d
同埋擰頭點樣演得好d

望遠啲早啲預計自己點行,過死車跟足步驟打燈望鏡望盲最後先扭軚,最好望一望埋後鏡睇下後面會唔會有車想一齊出

正路係前車優先,但出面並不是個個都會守規矩,所以如果過線前望到後面都有車想出就要執生了

巴打遇到好人
7月26再來過,已經係第三次啦 唔想再衰
「認真」有冇高手指點一下考試秘訣
7月26再來過,已經係第三次啦 唔想再衰
「認真」有冇高手指點一下考試秘訣

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

巴打遇到好人

你係到等 阻佢收工
早考完早收工
學完重型覺得好撚難
學完重型覺得好撚難

ching講多d黎聽下希望呢度講多d唔同車種嘅野
同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?
學完重型覺得好撚難

同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?

兩腳極力子係咩黎
轉波個陣係咪一腳入空波, 放極力子, 然後再踩多次極力子入波咁?

忠孝街呢個位等緊轉入孝民街時, 車頭係雙白虛線前應該預先扭定幾多??

救命, 行左好多次, 都仲未熟邊d位要印住brake行、邊d位用到3波定2波、 d彎位幾時開始轉、 每次要轉幾多

忠孝街呢個位等緊轉入孝民街時, 車頭係雙白虛線前應該預先扭定幾多??

救命, 行左好多次, 都仲未熟邊d位要印住brake行、邊d位用到3波定2波、 d彎位幾時開始轉、 每次要轉幾多

基本上順住左邊條灣線就無咩問題

基本上順住左邊條灣線就無咩問題

如果前面交通燈轉綠燈,我前面仲有幾架車
我1波起步跟住前面部車行左4-5個車位 (這時前面部車仲未過交通燈的)
我咁應該幾時轉2波?

一轉2波可能好快又要停車,而且車速可能又未需要用到2波
keep住1波順住行左5個車位又好話會肥

我1波起步跟住前面部車行左4-5個車位 (這時前面部車仲未過交通燈的)
我咁應該幾時轉2波?

一波比大啖d油已經可以轉二波
我咁應該幾時轉2波?

照轉2波,要停都係用2波停
cfu話棍杯係要轉黎轉去
我咁應該幾時轉2波?

照轉2波,要停都係用2波停
cfu話棍杯係要轉黎轉去

5個車位好長距離囉其實
你話三手掉頭咁窄距離就要用1波姐
學完重型覺得好撚難

入車場學,因為已經唔太記得棍波點揸
又要顧軚盤又要吊兩下極力子真係 揸自動波太耐
太車極力子好緊 鬆少少腳都彈
因為未學中型直接上重型有d難carry
學完重型覺得好撚難

吊兩下極力子 姐係點
遲啲諗住考
報快期報錯港島區但又唔想轉番九龍

師傅又話唔教港島

唉又要搵師傅
學完重型覺得好撚難

竟然有私家場俾你學咁正
d人話考重型好過中型,話咩野考完中型後,俾部24噸你揸唔掂
係沙駕學
一月考左棍van綜合試pass泊位調頭,肥路試
三大個剔,廿個細剔
咩空波溜車 腳制使用不當
同埋無留意交通情況全部中哂
屌你老母,考之前個日有個模擬考試
比個呀sir點 轉波細力啲
唔洗下下轉到屌閪咁大力
咁我就聽下佢講啦,
考試個時跑到中段都無咩大事發生
到到尾段踩極力子二轉三個時
個屌閪波棍卡撚住上唔撚到三波
心諗仆街啦
咁我咪即時減速再二轉三
仆你個街
點知前面架撚樣的士佬係黃線停車上客
咁我咪大大力踩腳制急停
跟住個考官同我講左句
下次小心啲
我就知肥撚左
佢重要笑笑口咁望住我

個時真係有小小沖動想打佢
如我所願真係肥左,但無諗過咁多知剔
排左快期上個月三十號考多次
係沙駕學
三大個剔,廿個細剔
唔洗下下轉到屌閪咁大力
咁我就聽下佢講啦,
心諗仆街啦
咁我咪即時減速再二轉三
仆你個街
咁我咪大大力踩腳制急停
跟住個考官同我講左句
下次小心啲
我就知肥撚左
佢重要笑笑口咁望住我

太緊張?
二上三應該最易
踩極力,推波棍上空波 鬆一鬆手0.1秒 再輕輕推多下上三波
係沙駕學
三大個剔,廿個細剔
唔洗下下轉到屌閪咁大力
咁我就聽下佢講啦,
心諗仆街啦
咁我咪即時減速再二轉三
仆你個街
咁我咪大大力踩腳制急停
跟住個考官同我講左句
下次小心啲
我就知肥撚左
佢重要笑笑口咁望住我

之前考前成日都係咁
個阿SIR就叫我推左去空波再推去3波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞