召喚所有最近肥左路試嘅學神巴絲 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
係沙駕學
一月考左棍van綜合試pass泊位調頭,肥路試
三大個剔,廿個細剔
咩空波溜車 腳制使用不當
同埋無留意交通情況全部中哂
屌你老母,考之前個日有個模擬考試
比個呀sir點 轉波細力啲
唔洗下下轉到屌閪咁大力
咁我就聽下佢講啦,
考試個時跑到中段都無咩大事發生
到到尾段踩極力子二轉三個時
個屌閪波棍卡撚住上唔撚到三波
心諗仆街啦
咁我咪即時減速再二轉三
仆你個街
點知前面架撚樣的士佬係黃線停車上客
咁我咪大大力踩腳制急停
跟住個考官同我講左句
下次小心啲
我就知肥撚左
佢重要笑笑口咁望住我

個時真係有小小沖動想打佢
如我所願真係肥左,但無諗過咁多知剔
排左快期上個月三十號考多次

太緊張?
二上三應該最易
踩極力,推波棍上空波 鬆一鬆手0.1秒 再輕輕推多下上三波

學車個陣成日上三波個陣推左上五波
之後學巴打咁講推去空波再鬆一鬆手 然後推上去就好易入到三波
卡下卡下係咪踩極力踩得唔夠盡 又唔係自己車踩大力d都冇問題啦
學完重型覺得好撚難

ching講多d黎聽下希望呢度講多d唔同車種嘅野
同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?

入車場學,因為已經唔太記得棍波點揸
又要顧軚盤又要吊兩下極力子真係 揸自動波太耐
太車極力子好緊 鬆少少腳都彈
因為未學中型直接上重型有d難carry

竟然有私家場俾你學咁正
d人話考重型好過中型,話咩野考完中型後,俾部24噸你揸唔掂

入去人地落貨d場度練咋,好過出街咁解
吊兩下即係踩一下,鬆腳再踩一下先轉波
轉細波仲要再下之間俾個大油
媽呀點解仲未有自動波
最難係極力子margin 好細,要控制係果個極窄嘅margin .大力又唔得細力又唔得

巴打點解會對重型有興?我見學親都30 40歲叔叔,好少我呢d廿幾歲
學完重型覺得好撚難

同埋一開始係邊度學?會唔會好似學貨van咁搵個暗角俾你練下基本工先?

吊兩下極力子 姐係點
遲啲諗住考

上面講左吊兩下
點解會想考
係沙駕學
一月考左棍van綜合試pass泊位調頭,肥路試
三大個剔,廿個細剔
咩空波溜車 腳制使用不當
同埋無留意交通情況全部中哂
屌你老母,考之前個日有個模擬考試
比個呀sir點 轉波細力啲
唔洗下下轉到屌閪咁大力
咁我就聽下佢講啦,
考試個時跑到中段都無咩大事發生
到到尾段踩極力子二轉三個時
個屌閪波棍卡撚住上唔撚到三波
心諗仆街啦
咁我咪即時減速再二轉三
仆你個街
點知前面架撚樣的士佬係黃線停車上客
咁我咪大大力踩腳制急停
跟住個考官同我講左句
下次小心啲
我就知肥撚左
佢重要笑笑口咁望住我

個時真係有小小沖動想打佢
如我所願真係肥左,但無諗過咁多知剔
排左快期上個月三十號考多次

太緊張?
二上三應該最易
踩極力,推波棍上空波 鬆一鬆手0.1秒 再輕輕推多下上三波

學車個陣成日上三波個陣推左上五波
之後學巴打咁講推去空波再鬆一鬆手 然後推上去就好易入到三波
卡下卡下係咪踩極力踩得唔夠盡 又唔係自己車踩大力d都冇問題啦

就係下下都屌閪咁大力,比呀sir話
踩極力子就踩到盡嘅我好肯定我轉波
想問下考高超道入迴轉處上山個時係行外圈定內圈cut左?
今日上堂唔知點解師父教內cut左,但上網睇全部外圈

兩條都得 但外圈會易d 我覺得 因為行入面要睇埋外面有無快車衝上黎
學完重型覺得好撚難

竟然有私家場俾你學咁正
d人話考重型好過中型,話咩野考完中型後,俾部24噸你揸唔掂

入去人地落貨d場度練咋,好過出街咁解
吊兩下即係踩一下,鬆腳再踩一下先轉波
轉細波仲要再下之間俾個大油
媽呀點解仲未有自動波
最難係極力子margin 好細,要控制係果個極窄嘅margin .大力又唔得細力又唔得

巴打點解會對重型有興?我見學親都30 40歲叔叔,好少我呢d廿幾歲

想拎多個牌黎傍身,同埋對車都有少少興趣
其實我個棍van牌宜家仲p緊,3年後都係廿幾歲,唔知個官會唔會見你咁後生特別手緊
想問駕院如果肥左路試,如果再補考係咪一定要揀返駕院,好撚貴

應該唔一定,好似係

應該唔一定,好似係

聽過有人轉出嚟,但係做法可能係quit駕院然後自己再排期

兩條都得 但外圈會易d 我覺得 因為行入面要睇埋外面有無快車衝上黎

以前跟觀駕係右線入內圈再上先二合一果度打燈望鏡擰頭睇定先CUT返出黎
我自己都覺得咁樣做可以讓晒D快車上先,唔使比人係後面推到亂晒
強烈要求所有考試車裝前後cam,考試其間畀DC9搞就1823
除左cut線 仲有冇咩易衰? 私家車 跑馬地
考左4次都唔得,已經考到個人冇晒信心
頭3次都知衰咩,第4次都唔知衰咩
4月10係元朗補考第二次,真心累。如果呢次肥埋短期內唔想再考次,但想問咁多位師兄我個筆試同乙部合格個成績會保留幾耐?如果隔幾年先再補考返個路試得唔得?
4月10號考澤安道合併

有冇人指點下啊
7月26再來過,已經係第三次啦 唔想再衰
「認真」有冇高手指點一下考試秘訣

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘
第一次衰緊張死咗火,第二次衰冇望鏡
嚟緊都係考油塘 呢次不成功就唔返考場

想問下揸呢到係未轉右之後直接靠右行定唔可以超越地面條黑缐?

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

我除左第二次考果陣都有諗過,比人踩完之後三十入彎西到個官仆街再急剎玩鳩佢

最後咪又係死死地氣慢慢安全揸返去最後仲要加多句唔該晒阿sir
[quote]7月26再來過,已經係第三次啦 唔想再衰

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

我第二次考果陣都有諗過,比人踩完之後三十入彎西到個官仆街再急剎玩鳩佢

最後咪又係死死地氣慢慢安全揸返去最後仲要加多句唔該晒阿sir
黎緊考第三次大球場 抽到11點35 希望少車少人d

以前跟觀駕係右線入內圈再上先二合一果度打燈望鏡擰頭睇定先CUT返出黎
我自己都覺得咁樣做可以讓晒D快車上先,唔使比人係後面推到亂晒

我個師傅都係教內圈,因為行外圈當你直上個陣,內圈嘅車有機會轉入鯉魚門道,咁岩係螺旋處,有咩意外你就...

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

我除左第二次考果陣都有諗過,比人踩完之後三十入彎西到個官仆街再急剎玩鳩佢

巴打好波
最後考咗幾次

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

巴打好波
最後考咗幾次

3次,第一次衰過死車,之後轉場玩明顯被迫害,門口都未出冇車冇人踩鳩我
返黎師傅都話我唔好彩遇著個癲佬,話條友出晒名係唔係都踩你一腳先

衰咩同衰邊條路
黎緊考邊條

我考油塘

巴打好波
最後考咗幾次

3次,第一次衰過死車,之後轉場玩明顯被迫害,門口都未出冇車冇人踩鳩我
返黎師傅都話我唔好彩遇著個癲佬,話條友出晒名係唔係都踩你一腳先

之前有ching都講過,考牌個陣唔知點解俾官踩停咗,返到黎同師傅傾追,師傅先同佢講話佢遇著個鳩踩嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞