[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
前排識左個新朋友 平時都會一齊玩
但係相處落發覺都係唔係好了解佢
對佢既事知道得好少 問佢佢都唔會講
有時出街果陣 佢會突然唔出聲 眼濕濕 好似好唔開心咁
問佢咩事又唔講 唔知可以點幫佢分憂

毒絲講野無人理

陪佢多d, 當佢想講既時候就會講你知
話說我兩個月前識左個女仔,
傾左兩個禮拜計都覺得大家好夾就約左出街睇戲,
睇戲食飯都有講有笑,佢又整左cookies比我食,
第一次出完街記得佢想睇一套戲就即刻約佢下次一齊睇,期間大家都有互send好西比大家同埋約埋一齊唱k做下運動咁。但到最近一個禮拜佢忽然對我冷淡,
因為我地都讀緊書較忙,所以第二次出街都過左三個禮拜
咁本來約左佢睇完戲就行下街再食好西,
但佢話唔舒服睇完行陣就返屋企。
但期間大家都係有講有笑好正常,
而我都對佢有feel所以出街前一日都第一次整左朱古力比佢。但同佢去完街佢都係咁冷淡咁回我,
仲要今日睇ig知佢依幾日識左個新既男仔,
而家我都唔知點做好,望住佢在線上,但係好耐都唔覆我
覆又冷淡無開話題。依家我好辛苦喔
同佢仲有好多野約埋一齊做,但好多都未做,
都唔知仲有無下一次約會

第一次出完街記得佢想睇一套戲就即刻約佢下次一齊睇,期間大家都有互send好西比大家同埋約埋一齊唱k做下運動咁。但到最近一個禮拜佢忽然對我冷淡,
而我都對佢有feel所以出街前一日都第一次整左朱古力比佢。但同佢去完街佢都係咁冷淡咁回我,
都唔知仲有無下一次約會

其實巴打你可以死左一半心先 我覺得佢轉左Target既機會都十分大
通常d女都係咁, 同一個曖昧開既發展下跟住覺得唔太岩feel就轉人

毒絲講野無人理

唔好怪我多口
我純粹覺得人地未去到對你咩都講既程度only
其實等時間耐d你地信任同感情深厚d應該佢自然就會講出黎
你都識講問佢咩事佢唔講, 即係佢唔想講或者我估你同佢未完全好熟悉
我完全明你想講咩
因為我頭腦上完全係不停用呢啲說話安慰自己
不過內心嘅傷口就未止到血啫
thanks 絲打陪我鳩UP
人返工已經好攰 都係諗少啲嘢好

可能話係安慰
有時侯亦係面對現實
現實就係人始終係有感情嘅動物
身邊有個俾你依靠嘅人
有幾多人真係可以拒絕?
如果呢個人真係離你而去
幾絕情嘅人都會傷心

血總有一日會止
個傷口都可能會跟自己一世
但有時白痴去諗,多條"LA"先夠型嘛

哎唔好客氣啦
我都係𠴱句,同大家傾,其實有d說話亦係講俾自己聽[/quote]
sorry見你個post有d人留言好想搭爹就忍唔住搭撚左 唔好怪我
btw 想問下宜家識朋友仲有咩途徑...是咪一定要出去上咩興趣班之類
煩緊男朋友
最近抽起條筋諗起我男朋友從來都冇po過我同佢嘅相上網
問佢點解 佢話whatsapp icon都有啦 啲人都見到嫁啦
但係佢whatsapp基本上冇咩人搵 啲fd全部都係打電話或者fb聯絡
仲要好死唔死俾我發現佢有po前度同前前度嘅相上fb
依家諗緊佢係咪覺得我影衰佢所以先唔po我上網
問過佢點解唔用ig叫佢dl 佢話覺得ig好無聊 但佢都知我淨係用ig po嘢唔用fb嘅 但佢好似完全冇興趣咁
但我用佢fb入佢以前ig見到佢以前有用ig po相 仲有follow佢兩個前度
同埋我叫親佢陪屋企人食飯都要三催四請 但佢同前度啲屋企人仲會一齊行花市 飲茶嗰啲
我知好小事 但我真係越諗越唔開心

唔係講笑絲打
我都同樣有呢種感覺

有時無聊碌佢IG
睇返佢以前成日post前度嘅相, 寫d嘢又sweet
我呢? 送嘢俾佢佢會post, 但都唔會寫邊個送

但我自己會諗, 以前佢咁做可能好多原因
而佢依家唔做亦可以好多原因
當然佢可能真係覺得我影衰佢
但又會唔會係以前做太多, 依家覺得好白痴冇必要?
會唔會係佢覺得未穩定呢?

如果佢以前同EX做乜就同我做乜
咁其實唔會都好怪咩?
以前佢做過嘅嘢經歷過嘅令佢變成依家嘅佢
既然你愛嘅係依家嘅佢, 就唔好諗佢過去

要記住佢依家揀𠴱個係你

其實我地啱啱註冊
但佢連我送嘢俾佢佢都唔會po
之前我玩玩下po左張佢瞓緊覺嘅相上佢wall 佢即刻發哂脾氣
衰啲講句 佢有啲fd根本唔知佢結左婚 連拍拖都未必知

我女朋友都係咁 同上一任就成日PO 但就好少PO我同佢上IG
但原因係佢覺得宜家執相太煩,因為佢覺得佢自己個樣愈嚟愈殘 佢自己宜家都極少用IG,FB
我都有介意過嘅時期 不過真心相信對方嘅話其實就會覺得介意嚟唔知做乜因為佢已經喺你身邊陪緊你
但咁睇絲打你老公發脾氣又好似有啲OVER喎

咁老實講, 註咗冊都仲係咁有的確有點兒那過
雖然樂天D去諗, 佢鐘意你先會娶你
但咁樣又真係冇乜安全感嘅…

佢平時同frd飯局多唔多? 有冇可能一齊去?

毒絲講野無人理

前兩頁覆咗你喇
都唔知仲有無下一次約會

其實巴打你可以死左一半心先 我覺得佢轉左Target既機會都十分大
通常d女都係咁, 同一個曖昧開既發展下跟住覺得唔太岩feel就轉人

我d fd話放鬆d,話做住朋友先,但我驚咁落去朋友都做唔到
都唔知仲有無下一次約會

咁但係呢d野無得強求, 一係你盡地一煲即刻表白, 但我諗成數都幾細因為你地宜家已經冷淡左咁多
同埋你接唔接受到佢同個新Target唔掂之後搵返你食回頭草咁先? 如果唔得你就有條刺
錢 midterm 同冇女

搞掂咗midterm先啦

冇咩心機溫 呢幾年好散同頹

因咩事咁頹?

中學嗰陣好唔開心 比人label
日日讀書比教畜屌 越屌越冇心機
好大壓力好迷茫 用打機賭波減壓
同埋圈子好細

有呢個過去的確係會令人好沮喪
明白到有d label俾人貼咗
就算meet咗佢都會有個印係到
但呢d唔係正正就係label你嘅人想要嘅效果咩?

我唔係你,感受唔到你嘅痛苦
但我都俾人label過,俾人笑過,依家諗返都會唔開心

不過要提醒自己,𠴱d已經係過去
有人睇死你,亦有人想你企返起身

圈子細只可以靠自己
打機都一樣可以識到大班朋友
努力去踩出呢一步

雖然我現實中唔認識巴打你
但我都想你企返起身

每次嘗試爬起身 都總有d事踢返我落去地獄
同女朋友嘈交s 考試考得唔好

咁有冇試過去對抗件事?
點解每次件事一出現佢總有能力踢你落去先?
如果係夠硬淨, 金剛腿都踢你唔郁

其實我都係咁, 我係一個好易崩潰嘅人, 好似沙做咁
但依家出現d唔如意嘅事, 我都盡力冷靜克服佢
冇話一定會成功, 可能我都再崩潰過
咁咪重新再嚟, 又唔會死嘅
都唔知仲有無下一次約會

agger
如果前前後後時間係夾
即係識咗新男仔之後先對你冷淡
你都知道係咩事

依家唔好再賣力討好佢喇
一嚟佢會覺得煩, 二嚟都可以避免自己做水泡
同個男仔開頭傾得幾好
雖然唔係每分每秒都text緊 但夜晚既時候會秒回
大家可能會傾到一兩個鐘
維持左兩星期左右 但除左嗰個聯絡方式(當係tg啦)
佢冇問我拎其他聯絡方式 例如電話或者snapchat
呢幾日覆得疏左好多
chok過下 佢就話忙 多assignment 少睇電話
又見佢好似識左新女仔 睇黎都係冇機了
我完全明你想講咩

可能話係安慰
有時侯亦係面對現實
身邊有個俾你依靠嘅人
有幾多人真係可以拒絕?
如果呢個人真係離你而去
幾絕情嘅人都會傷心

血總有一日會止

哎唔好客氣啦
我都係𠴱句,同大家傾,其實有d說話亦係講俾自己聽

sorry見你個post有d人留言好想搭爹就忍唔住搭撚左 唔好怪我
btw 想問下宜家識朋友仲有咩途徑...是咪一定要出去上咩興趣班之類

唔緊要大家都係吹下水
何況我尋晚都發生咗d事, 冇心機覆

老實講我覺得依家興趣班都識唔到咩朋友
大部份都係本身有frd一齊上課

反而我覺得可以按自己活動去試
例如鐘意打機可以入d game gp
有共同興趣識朋友都易d
煩緊股票
都唔知仲有無下一次約會

咁但係呢d野無得強求, 一係你盡地一煲即刻表白, 但我諗成數都幾細因為你地宜家已經冷淡左咁多
同埋你接唔接受到佢同個新Target唔掂之後搵返你食回頭草咁先? 如果唔得你就有條刺

我都知 我d fd都有話盡地一鋪去好少機會
佢地話唔好對佢咁熱情驚個女仔會反感,但我控制唔到
我都接受到既,咁證明我比佢好嗎
依家煩死我 下星期仲要考試
同個男仔開頭傾得幾好
大家可能會傾到一兩個鐘
呢幾日覆得疏左好多

講真佢問得你拎其他聯絡方式
點都係對你有d興趣
同埋佢呢幾日係疏咗幾多先?
煩緊股票

股票堅唔識
同個男仔開頭傾得幾好
大家可能會傾到一兩個鐘
呢幾日覆得疏左好多

講真佢問得你拎其他聯絡方式
點都係對你有d興趣
同埋佢呢幾日係疏咗幾多先?

佢冇問啊就係
加上有時差
呢三日都係傾左幾句炸
都唔知仲有無下一次約會

咁就要睇你自己點取捨
有人會唔理成數覺得frd都可以唔做直情表白
但如果你都仲想同佢做朋友嘅
勸你都係唔好chur佢住
我完全明你想講咩

可能話係安慰
有時侯亦係面對現實
身邊有個俾你依靠嘅人
有幾多人真係可以拒絕?
如果呢個人真係離你而去
幾絕情嘅人都會傷心

血總有一日會止

哎唔好客氣啦
我都係𠴱句,同大家傾,其實有d說話亦係講俾自己聽

唔緊要大家都係吹下水
何況我尋晚都發生咗d事, 冇心機覆

老實講我覺得依家興趣班都識唔到咩朋友
大部份都係本身有frd一齊上課

反而我覺得可以按自己活動去試
例如鐘意打機可以入d game gp
有共同興趣識朋友都易d

你有咩事唔開心都可以講下架喎, 唔一定淨係你自己做樹窿
有時想的起心肝打宜家d手遊, 但好快就無耐性
以前細個玩online game真係好正... 入一個公會就識到好多人 一路傾住電話打副本
宜家無左呢支歌仔唱
都唔知仲有無下一次約會

唔好諗佢喇, 講真, 佢真係覺得你係好既遲早會搵返你對你熱情返
你宜家對佢chur住晒咁佢一定超級反感
為左未來着想, 你宜家都係忍下手啦 好簡單姐, whatsapp封存佢個對話等自己唔好一打開就見到佢, 唔好like佢ig/fb任何野之類就得
女朋友成日都有d夠公搵佢 之後今日我就發脾氣 然後就開始嗌交 到而加一句説話都未講番
同佢一月果時識(tg) ,叫佢A
因為d誤會而吵左鑊,後尾已經無text.

之後因為咁識左而家個"ex"
好快係埋一齊但好快散,都唔知係咪拍拖黎 (long d,其實仲有其他原因)

近排因為散左所以搵番呀A,
本身就想問下佢d野既姐,(其實散左想搵個人move on) 但諗番我同佢又有好多野有所謂"mutual" 即係起碼叫係同一個地方讀緊同一個course.(唔同學校)
開始果時好地地,但我約佢又失敗,呢排仲少左對話,大多數雙剔我算 但on9既係我又繼續搵佢

唉,我真係好撚失敗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞