[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
煩緊點識social型既男仔但佢淨係對同性social

純粹同同性我又唔覺得係social型喎
如果淨係同男仔傾,可能佢都係唔識同女仔溝通𠴱d

你有冇識佢身邊嘅男仔frd呀?

佢啲fd一係閪撚到不行,一係毒撚到冇feedback

見佢對大過自己既姨姨都傾到幾嘴,但同啲年輕啲既異性反而冇幾句

無搵佢啦,佢咩都無block我,我估佢都未到憎我依個地步既
依家真係等到時先數,我都睇開左好多

學識睇開d就好
老實講啦巴打, 你都知道我係個悲觀撚
但呢個月我真係發現
其實好多嘢會有驚喜發生, 唔係你想像中咁差

我唔係話俾咩希望你
只係有時d嘢, 都未殺到嚟, 就唔好諗咁多

佢既出現係我人生一個驚喜
擁有命運給我驚喜,不知道也添顧慮
而家只可以等下一個驚喜出現了
其實我都唔知自己係悲觀定樂觀,
我心入面諗既全部係壞結果,但我相信既係有希望
我就係等左成二十年都未有先行出黎識下人,結果係令我成長,但係一個幾失敗既事黎

人生就係不斷失敗又不斷嘗試
依家得到幸福嘅人有邊個唔係滿身傷

加油啦
我係悲觀但我仍然相信呢個世界有一個人等緊我/你
雖然我地唔會知道幾時遇到佢
但總有一日會嘅

絲打講得岩,所以我都會重新識過其他人,
只希望下一個係真心珍惜對方而唔係玩玩下
多謝你呀

我都覺得絲打講得好岩 平時我都好悲觀 呢幾日我又好負面 做咩都冇心機 狂喊 覺得自己好差勁所以佢先離棄我 不過之後我fd都講左d差唔多既野令我諗通左 佢話 呢個世界每個人都有唔同既缺點 冇人係完美既 雖然今次經歷令你失去左信心 但其實現實只係你仲未等到果個肯包容你一切缺點 肯拎個真心出黎愛惜你 真正同你夾同合拍既人... 留戀對自己完全冇好處 因為佢根本唔再在意同珍惜你 重新出發 先係對自己最好既解決方法 希望大家都快d搵到果個真正適合自己既人啦

其實我覺得絲打你個case唔係想像中咁差架
講真,依家雖然係馬後炮
但個男仔同得你sweet同曖昧
點都係對你有d意思,證明你都係被愛過
只係大家關係未穩定,佢EX就殺返出嚟啫

千祈唔好覺得話咩二揀一對方唔揀你就灰晒
諗下,其實佢地都已經有年幾感情做基礎
同你只係短時間,又點可以拎嚟比?對你自己都唔公平啦
只能夠講句你同佢有緣無份

但話唔定下一個就有緣有份呢

嗚 絲打講野好岩 好有道理 聽你講完諗返又覺得係 咁只可以怪同佢唔岩timing啦 可能佢都有佢既難處既
多謝絲打 我會努力重新振作嫁啦

見佢對大過自己既姨姨都傾到幾嘴,但同啲年輕啲既異性反而冇幾句

既然朋友埋唔到手 睇下可唔可以留意下佢平時d咩ig sc搵機會sd msg傾下計講兩句?
冇咩異性朋友 可能先係賣點
學生個仆街老母
乜撚都賴落我到
病撚左又係我
乜撚都係我唔岩

屌你
不如放落玻璃箱供奉

個老母正仆街

巴打教咩

既然朋友埋唔到手 睇下可唔可以留意下佢平時d咩ig sc搵機會sd msg傾下計講兩句?

重點係我未拎到佢啲聯絡方法

無搵佢啦,佢咩都無block我,我估佢都未到憎我依個地步既
依家真係等到時先數,我都睇開左好多

學識睇開d就好
老實講啦巴打, 你都知道我係個悲觀撚
但呢個月我真係發現
其實好多嘢會有驚喜發生, 唔係你想像中咁差

我唔係話俾咩希望你
只係有時d嘢, 都未殺到嚟, 就唔好諗咁多

佢既出現係我人生一個驚喜
擁有命運給我驚喜,不知道也添顧慮
而家只可以等下一個驚喜出現了
其實我都唔知自己係悲觀定樂觀,
我心入面諗既全部係壞結果,但我相信既係有希望
我就係等左成二十年都未有先行出黎識下人,結果係令我成長,但係一個幾失敗既事黎

人生就係不斷失敗又不斷嘗試
依家得到幸福嘅人有邊個唔係滿身傷

加油啦
我係悲觀但我仍然相信呢個世界有一個人等緊我/你
雖然我地唔會知道幾時遇到佢
但總有一日會嘅

絲打講得岩,所以我都會重新識過其他人,
只希望下一個係真心珍惜對方而唔係玩玩下
多謝你呀

我都覺得絲打講得好岩 平時我都好悲觀 呢幾日我又好負面 做咩都冇心機 狂喊 覺得自己好差勁所以佢先離棄我 不過之後我fd都講左d差唔多既野令我諗通左 佢話 呢個世界每個人都有唔同既缺點 冇人係完美既 雖然今次經歷令你失去左信心 但其實現實只係你仲未等到果個肯包容你一切缺點 肯拎個真心出黎愛惜你 真正同你夾同合拍既人... 留戀對自己完全冇好處 因為佢根本唔再在意同珍惜你 重新出發 先係對自己最好既解決方法 希望大家都快d搵到果個真正適合自己既人啦

其實我覺得絲打你個case唔係想像中咁差架
講真,依家雖然係馬後炮
但個男仔同得你sweet同曖昧
點都係對你有d意思,證明你都係被愛過
只係大家關係未穩定,佢EX就殺返出嚟啫

千祈唔好覺得話咩二揀一對方唔揀你就灰晒
諗下,其實佢地都已經有年幾感情做基礎
同你只係短時間,又點可以拎嚟比?對你自己都唔公平啦
只能夠講句你同佢有緣無份

但話唔定下一個就有緣有份呢

嗚 絲打講野好岩 好有道理 聽你講完諗返又覺得係 咁只可以怪同佢唔岩timing啦 可能佢都有佢既難處既
多謝絲打 我會努力重新振作嫁啦

其實咁諗自己都會開心d
絲打要加油呀!祝福你

如果現實生活中完全唔知識就難入手d
咁大家會唔會有共同點?
會唔會難可以同佢say個hi?
讀書讀到冇曬方向
Interview完好耐仲未出offer
做pj啲group mates嗌曬交 夾喺佢哋中間好辛苦
毒撚性格但鍾意咗個好外向對個個都好好嘅人
好多好多唔開心唔知可以同邊個講

讀書呢家嘢樓主我都冇咩經驗
不過係夾住係中間的話真係要好小心
但我覺得如果你抱住做好份PJ,唔好講其他嘢的話
應該都可以安全過到嘅

至於鐘意咗個外向嘅人,其實都幾辛苦
因為始終佢地都相識滿天下
好難去感覺到對方對你有冇意思
但咪試下由朋友開始囉,當自己識多個朋友冇壞

唔開心可以盡情係到講
都係𠴱句啦!大把巴絲陪住你

希望完sem前可以解決到啲做pj衍生出嘅各種煩到死嘅人際問題
仲有有咩方法可以同佢呢啲咁嘅人close啲我係極易怕醜,好驚同異性講嘢
Between多謝你,連登有愛

PJ煩死人呢d真係必經階段
放心啦!完咗份嘢就一天都光晒

咁就要搵d共同興趣出嚟
留意下係生活上大家之間有冇共同點
例如聽歌類型,game,甚至係飲食方面
從興趣入手我覺得係拉近人同人之間關係嘅最好方法
其實異性都係人啫,唔需要怕
但內心要調節好,先由朋友開始,咁講嘢會放膽d

唔洗多謝啦
巴絲們都同樣做緊我樹窿
大家互相幫忙

咁大家會唔會有共同點?

佢知道有我呢個人 但未講過野 最近都見唔到佢
唔一定幫到d乜但會盡量覆
希望聽到巴絲嘅故事之餘
自己俾意見嗰陣都會有得著

男朋友
當初入黎吹水真係估唔到呢個POST會推到1001.. CRAZY
叉燒絲打你真係好有恆心
當初入黎吹水真係估唔到呢個POST會推到1001.. CRAZY
叉燒絲打你真係好有恆心

希望開到2啦
叉燒絲打你真係好有恆心

希望開到2啦

我諗我同巴打你都佔左唔少頁數 好癲喪
叉燒絲打你真係好有恆心

希望開到2啦

我都估唔到傾左咁多頁
叉燒絲打你真係好有恆心

希望開到2啦

我都估唔到傾左咁多頁

話時話 巴打有冇玩開咩手遊可以推介下咁

咁大家會唔會有共同點?

佢知道有我呢個人 但未講過野 最近都見唔到佢

下次見到試下say個hi啦
講真大家見過幾次, say hi都好正常
唔一定幫到d乜但會盡量覆
希望聽到巴絲嘅故事之餘
自己俾意見嗰陣都會有得著

男朋友

男朋友有咩煩? 講嚟聽下
叉燒絲打你真係好有恆心

有恆心都係因為太得閒
而且呢個post真係我自己一個避難所嚟
起碼係公司都可以抽離一下

如果1001會開2
唔知大家有冇試過有呢種情緒?
個人好冇動力, 屈住屈住咁

望返自己呢排嘅生活
其實都唔係過得差
同男友開始搵到相處方式
對佢亦冇咁執著, 比以前放鬆同了解咗

冇錯係工作上係仲有問題未解決
但都不至於令我好似依家咁

總之就係周身唔舒服
好想hea係屋企唔郁
明明今晚有得去睇演唱會
依家都想賣咗張飛屈係屋企算

望返自己呢排嘅生活
其實都唔係過得差
同男友開始搵到相處方式

總之就係周身唔舒服
好想hea係屋企唔郁
明明今晚有得去睇演唱會

前一兩年有多D
好想呢世都做廢J 唔想郁唔想講野 連食野都唔太想

望返自己呢排嘅生活
其實都唔係過得差
同男友開始搵到相處方式

總之就係周身唔舒服
好想hea係屋企唔郁
明明今晚有得去睇演唱會

前一兩年有多D
好想呢世都做廢J 唔想郁唔想講野 連食野都唔太想

Exact7ly係咁
之前都純粹係想做廢J唔想返工
依家直情係唔想去玩, 食嘢都唔想
完全係零動力
淨係想攤係張床到唔郁
前排講過話對佢好,有壓力
佢怕佢meet到我個expectation
叫我做返普通朋友咁相處
最後個message 係「😂😂好啦 你訓啦」
我因訓唔到回左呢個「🤦‍♂️」比佢
到呢家3日都無搵過佢
想唔搵佢一排冷靜下 諗下點做
但又驚佢會唔搵返我
究竟我等好 定遲d再主動出擊

望返自己呢排嘅生活
其實都唔係過得差
同男友開始搵到相處方式

總之就係周身唔舒服
好想hea係屋企唔郁
明明今晚有得去睇演唱會

以前一直都係咁樣
通常都係有問題未解決定自己唔想去理
結果變成惡性循環
前排講過話對佢好,有壓力
佢怕佢meet到我個expectation
叫我做返普通朋友咁相處
最後個message 係「😂😂好啦 你訓啦」
我因訓唔到回左呢個「🤦‍♂️」比佢
到呢家3日都無搵過佢
想唔搵佢一排冷靜下 諗下點做
但又驚佢會唔搵返我
究竟我等好 定遲d再主動出擊

巴打可否再講一下你地關係係點?
發展中定一直都係普通朋友?

望返自己呢排嘅生活
其實都唔係過得差
同男友開始搵到相處方式

總之就係周身唔舒服
好想hea係屋企唔郁
明明今晚有得去睇演唱會

以前一直都係咁樣
通常都係有問題未解決定自己唔想去理
結果變成惡性循環

其實唔知依家算唔算有問題未處理
因為一直都覺得嗰D對自己嚟講唔算係問題
淨係個人覺得好煩, 乜都唔想理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞