[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
唔一定幫到d乜但會盡量覆
希望聽到巴絲嘅故事之餘
自己俾意見嗰陣都會有得著
煩緊考試
煩緊考試

邊方面?
盡力對得住自己就可以
加油呀巴打
煩緊朋友 無理由咁大個人玩絕交

對方做咗d咩令你覺得唔可以繼續做frd?

前排我生日 咁港女突然好想食放題
約左幾個朋友 都話無問題
咁我諗住叫多個 開心啲
佢話放題又嘈又唔乾淨
叫我去食大排檔 / 酒樓打邊爐
最後無食
佢就係咁唱我 話我生日唔就佢
無理由咁大個人玩絕交呀
煩緊被分手
煩緊考試

邊方面?
盡力對得住自己就可以
加油呀巴打

要救返啲gpa 好大壓力 呢科自己唔鐘意讀
煩緊被分手

Same here
人愈大愈冇朋友
原本出左黎做野頭1,2年都KEEP到2-3個算係真心朋友
宜家只得返唯一一個真正既朋友
其餘既因為覺得大家Channel根本唔岩, 或者愈黎愈覺得其實對方根本唔係有心維持 原來一直只係自己死頂 就斷左contact
然後覺得自己宜家... 是零

前排我生日 咁港女突然好想食放題
約左幾個朋友 都話無問題
咁我諗住叫多個 開心啲
佢話放題又嘈又唔乾淨
叫我去食大排檔 / 酒樓打邊爐
最後無食
佢就係咁唱我 話我生日唔就佢
無理由咁大個人玩絕交呀

就咁睇你個frd都幾細路
不過做朋友嘅嘢, 啱咪玩唔啱咪算
如果真係唔想再有咩聯絡嘅
唔需要講到絕交, 慢慢疏遠咪得
煩緊考試

邊方面?
盡力對得住自己就可以
加油呀巴打

要救返啲gpa 好大壓力 呢科自己唔鐘意讀

你會為佢煩的話其實都有放心機落去
老實講, 讀書又好做嘢又好
自己有興趣當然最正
但既然都揀咗呢科, 就盡力去

都係嗰句, 對得住自己就可以
煩緊被分手

Same here

係咩原因?

btw點傷心都好
但最緊要俾個期限自己
唔好無了期咁頹落去

有咩事上嚟呻下, 有大班巴絲陪你傾
我最傷心嗰次失戀都係咁樣撐過去
呻呻下就發現自己再冇感覺
同男朋友越行越遠 係未應該放手俾佢走
人愈大愈冇朋友
其餘既因為覺得大家Channel根本唔岩, 或者愈黎愈覺得其實對方根本唔係有心維持 原來一直只係自己死頂 就斷左contact

same here
放假想訓覺但係樓上裝修
留緊學
簽左張12個月租屋contract
但環境好惡劣 自己頂唔到
如果冇新租客入住 焗賠11個月租around $
人愈大愈冇朋友

人愈大的確係愈冇朋友
就算有都可能只係酒肉frd
但人生得一知己死而無憾呀巴打
你唔會係零, 因為你仲有一個真正朋友
最近對個男仔好有好感
發現佢真係好勁
點解大家同年 但佢可以做左咁多野 而我就渾渾噩噩
佢同我夢想中既自己好似 而佢真係有做 我得個諗字
諗下諗下 決定又落唔到仲浪費哂啲時間
其實個感覺有少少似因為佢而將對自己既疑惑浮哂上面咁
同男朋友越行越遠 係未應該放手俾佢走

咁就要睇下係咩事上面愈行愈遠
如果真係一d無辦法改變嘅嘢, 就要諗清楚
最近煩緊有個男仔拖過我攬過我
但冇開過口話大家一齊 咁即係點

維持住咁嘅關係有幾耐?
拖完攬完對你態度有冇變?
放假想訓覺但係樓上裝修

睇下幾點開始啦
如果正常時間都冇辦法
人地都要搵食
留緊學
簽左張12個月租屋contract
但環境好惡劣 自己頂唔到
如果冇新租客入住 焗賠11個月租around $

我都頂唔順住嘅地方環境惡劣
不過52000都唔是小數目
但巴打你經濟狀況如何先?
個故事係咁。。
岩岩黎到外國就同六年既女朋友被分手
佢一直都有安慰我
慢慢傾左幾個月
佢返香港放暑假 臨走前我有提示過不如你返到黎我地一齊
咁期間每日聯絡 感情都好好 係有時d小朋友脾氣
因為佢未拍過拖 但心地真係好好
一直都好關心我 就係兩個月前 距離佢返黎前一個月
我果排成日去飲酒 又多功課 唔知諗左去邊忽然覺得佢好煩 就同佢講 :其實我仲未忘記ex
跟住就冇再聯絡 直至佢返左黎 我地有聚會見到面
佢有意無意都會避開我 我嘗試過搵佢
雖然全部秒睇 但佢全部應1-2個字
我都搵左佢幾星期都係咁
有同佢講不如大家重新發展過
佢就問我想點 依家你以為玩? 追返就追返 你以為自己邊個?
直到我鼓起勇氣 買左個佢最鐘意既公仔
係佢樓下等佢
佢:唔係屋企
我:我等你
等左幾個鐘 直到佢講: 其實你咁樣係騷擾到我
我走左 : 之前打擾到你 對唔住
格左半日佢夜晚: 其實你想點?

但我諗應該要放棄 雖然係我唔岩先 我都冇怪佢
但佢果句 : 其實你咁樣係騷擾到我

係咪應該要完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞