[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
準備寫信比細妹,老豆同男朋友 之後我就可以自由啦

咩意思

咩意思

去旅行姐可能
人生無左意義一樣,成日係度down av打j好頹廢,仲down到連新買隻2tb 外置hdd都爆埋。好想搵番自己既方向同理想熱情。

打J同頹廢冇直接關係架喎(好似係
如果真係覺得係打J影響,就慢慢戒下啦
何況成日打對身邊唔好喎…
感冒 好辛苦

睇咗醫生未呀?
小心身體呀
你地買散水餅通常買邊隻?
第一份工做咗年幾想好嚟好去 買東海堂
其實係咪好食過美心好多???

東海堂高級d
不過都幾重本下架喎

應該要買6-7打
第一份工 好黎好去啦
而且最近心情幾靚

如果做咗好幾年咪dum下本

唉…我都考慮緊辭職呀

你又咩事想走?
講唔講得學歷經驗背景

人事問題而且唔係我想做嘅嘢
AL撚, 做嘢就做咗幾年算有經歷
其實唔煩搵工, 之前IN咁多份大多都請
只係因為某d原因應承咗老細會做夠一年
但真係好難頂好唔開心

我記得你話老細睇好你添

其實又唔係話睇好嘅
只係佢真係有俾機會我…
無奈呢份工真係唔係自己想做嘅
如果同事好我都仲可以忍
慘在班同事都勁濕鳩
幾時會有拖拍下

有目標就去
冇目標就唯有等/搵啦

好驚人覺得狗公 所以無去馬

對方有男友?
咁就真係要避開下
如果唔係太愛,就轉目標啦
生意好,但缺資金。

未做過生意
如果自己小生意的話
我覺得可以慢慢嚟

咩意思

去旅行姐可能

點都好…自己三思
有d決定做咗係返唔到轉頭
希望絲打你只係去旅行
仆街聽日考試
突然被分手
仲要俾佢block 曬所有contact
想自殺死左去算
仆街聽日考試

溫書啦仆街

加油呀!
突然被分手
想自殺死左去算

自己諗下對方咁樣對你
你值唔值得為佢而做d傷害其他仲愛你嘅人
突然被分手
想自殺死左去算

自己諗下對方咁樣對你

你生命只係失去左一樣野,但仲有好多野你係擁有,
點解要為一樣野而失去所有野呢
突然被分手
想自殺死左去算

自己諗下對方咁樣對你

你生命只係失去左一樣野,但仲有好多野你係擁有,
點解要為一樣野而失去所有野呢

我都曾經被一個令我覺得我係全世界最幸福嘅人飛
被分手之後日日喊,喊足3個月
但到依家仍然好好地同你傾緊計

巴打,我唔想講咩自殺解決唔到問題呢d廢話
亦唔係想鬥苦
因為你嘅痛苦只有你知,同時亦只有你救到自己
只要你肯撐,一定撐得過

有時就係寧願唔拖拖拉拉仲好,
果時同佢傾過話唔岩咪做朋友囉,唔一定係情人
如果佢無講過依句其實係無問題,
但依家感覺係朋友都唔做,一係就講清楚/block 我
一係就比我感受到係做返朋友果種心,
唔係連尊重都唔識,係到扮哂無事唔係醜人咁,
某情度上覺得係扮緊聖人。

佢地保護自己唔岩,但係咪應該唔好信口開河,
就連大家好開心傾緊既時候應承做既一件簡單事都未做。
可能佢一d都無重視過我同埋無尊重過我啦⋯
自問對佢做既承諾/約定可以做都做哂,
只係剩低同佢一齊做既未完成到,
雖然我估都無依個機會同佢完成。
如果佢當初無應承答應我既,講一套做一套,
我估我唔會好似依家咁
岩岩發夢又見到佢,好想喊

其實所謂承諾,除非係當下即刻做
唔係真係聽完開心完就要忘記佢
呢d嘢從來都係聽𠴱個記得
巴打你許下嘅承諾/約定做齊晒
係因為你想付出,你想佢接收

如果樣樣都記住
咁你做人會好辛苦,百害而無一利
特別係拍咗拖之後更甚

以前我都同你一樣,對朋友對情人
我都好著重承諾,人地應承過但冇做我會好唔開心
但慢慢你就要學識放低
佢𠴱下俾到承諾你,因為佢想咁做
但下一秒呢? 可能佢已經唔想
咁你仲捉住上一秒嘅承諾又有咩用?
聽起嚟都係好殘忍,但無奈現實就係咁
到依家,我覺得只要自己守承諾就可以

如果依家嘅佢已經唔想實現呢個承諾
你再三要求同重提只會令你變得更放唔低

點解佢唔諗清楚或者用d可能既字眼黎應承
講到實牙實齒但唔做真係
其實佢唔想應承仲可以拒絕我,
一黎我係想佢付出,但我都係做好自己既責任。
無錯我依家只可以接受,
但佢已經侮辱左自己既人格。
當一件錯事個個都做就變成正常既事
點解要變到咁

我都好明白巴打個情況 當初我都有同佢傾過話唔一定係做情人 可以做朋友 但之後最嬲既係我覺得佢唔想一齊既話可以同我講清楚 做返朋友 而唔係突然360度轉變咁不揪不睬 連原因都唔知就完

不過我都覺得絲打講既有道理 對方講完承諾之後可能會改變諗法...
我岩岩搵返個男仔 祝福佢同佢個ex..
之後佢同我道歉 話自己開頭做錯左 講返話佢了解自己真正諗法之後已經冇勇氣同我解釋...
搵佢講清楚之後好似舒服左.. 雖然我一路傾一路喊..
唉 其實諗返佢肯認清離場,唔拖拖拉拉,都係件好事黎 不過始終係因為對自己打擊太大先放唔低
唯有之後自己堅強d啦 都改變唔到事實lu

我都寧願講清楚 我覺得咩都唔講好無責任同交帶,
逃避一件事等佢過去
絲打咁咪好 一切都明白哂,會更快走出個傷痛
依家佢藍剔我,我之前借左本書比佢佢話5月睇,到時問下佢睇成點先再算,依家大家都可以冷靜下都唔係件壞事
所以我覺得承諾真係要諗清楚先做決定,或者等件事係近d先決定,唔好就咁講完就算等件事就咁完左佢

可以速戰速決 講清楚 去面對現實都係好事 不過要接受現實都仍然係好難 知道自己比人玩 愛左個唔值得愛既人 唉... 諗返都覺得自己好蠢

冷靜下都好既 不過巴打要等到5月好似好耐咁 要加油呀 話唔定果時你已經放低左 唔想再搵佢lu

唉 第日都係唔好輕信承諾 可能自己未拍過拖 咩都信晒佢 最後搞到咁 到頭來盞自己唔開心 今次當買左個教訓

玩弄感情既人會有報應

我都唔知忍唔忍到唔搵佢 但5月如果佢還書比我果時我都會問清楚成件事,問佢係咪連朋友都唔想做

我已經唔知點對承諾依樣野了

佢依家都藍剔你就唔好再搵喇
疊埋心水等五月佢仲會唔會出嚟啦
到時出到嚟都可以睇下對方態度再問佢
講真如果佢唔出/出到嚟都擺明避你嘅
你都知道發生咩事
好心痛
好心痛

發生咩事呀K先生?
可否阻你18秒鐘看看信?

點解佢唔諗清楚或者用d可能既字眼黎應承
講到實牙實齒但唔做真係
其實佢唔想應承仲可以拒絕我,
一黎我係想佢付出,但我都係做好自己既責任。
無錯我依家只可以接受,
但佢已經侮辱左自己既人格。
當一件錯事個個都做就變成正常既事
點解要變到咁

我都好明白巴打個情況 當初我都有同佢傾過話唔一定係做情人 可以做朋友 但之後最嬲既係我覺得佢唔想一齊既話可以同我講清楚 做返朋友 而唔係突然360度轉變咁不揪不睬 連原因都唔知就完

不過我都覺得絲打講既有道理 對方講完承諾之後可能會改變諗法...
我岩岩搵返個男仔 祝福佢同佢個ex..
之後佢同我道歉 話自己開頭做錯左 講返話佢了解自己真正諗法之後已經冇勇氣同我解釋...
搵佢講清楚之後好似舒服左.. 雖然我一路傾一路喊..
唉 其實諗返佢肯認清離場,唔拖拖拉拉,都係件好事黎 不過始終係因為對自己打擊太大先放唔低
唯有之後自己堅強d啦 都改變唔到事實lu

我都寧願講清楚 我覺得咩都唔講好無責任同交帶,
逃避一件事等佢過去
絲打咁咪好 一切都明白哂,會更快走出個傷痛
依家佢藍剔我,我之前借左本書比佢佢話5月睇,到時問下佢睇成點先再算,依家大家都可以冷靜下都唔係件壞事
所以我覺得承諾真係要諗清楚先做決定,或者等件事係近d先決定,唔好就咁講完就算等件事就咁完左佢

可以速戰速決 講清楚 去面對現實都係好事 不過要接受現實都仍然係好難 知道自己比人玩 愛左個唔值得愛既人 唉... 諗返都覺得自己好蠢

冷靜下都好既 不過巴打要等到5月好似好耐咁 要加油呀 話唔定果時你已經放低左 唔想再搵佢lu

唉 第日都係唔好輕信承諾 可能自己未拍過拖 咩都信晒佢 最後搞到咁 到頭來盞自己唔開心 今次當買左個教訓

玩弄感情既人會有報應

我都唔知忍唔忍到唔搵佢 但5月如果佢還書比我果時我都會問清楚成件事,問佢係咪連朋友都唔想做

我已經唔知點對承諾依樣野了

佢依家都藍剔你就唔好再搵喇
疊埋心水等五月佢仲會唔會出嚟啦
到時出到嚟都可以睇下對方態度再問佢
講真如果佢唔出/出到嚟都擺明避你嘅
你都知道發生咩事

無搵佢啦,佢咩都無block我,我估佢都未到憎我依個地步既
依家真係等到時先數,我都睇開左好多
好心痛

發生咩事呀K先生?
可否阻你18秒鐘看看信?

被冷落 好難受
煩緊搵intern
好驚冇offer
好想grad 左搵份好工幫下屋企

真心鍾意就試多年,讀自己鍾意既科會開心好多,依家我就係讀緊自己唔鍾意既科讀得好辛苦好唔開心。加油呀

屋企人壓力有無試下同佢地講呀?同埋忍依一年好過之後咁多年做自己唔想做既野

一開始做係幾開心,但做多陣就覺得好悶,人生無目標覺得自己好廢
真係好痛苦。。。。搵唔到佢
明明住得好近又唔可以見佢。。。。。唔可以搵到佢

真心鍾意就試多年,讀自己鍾意既科會開心好多,依家我就係讀緊自己唔鍾意既科讀得好辛苦好唔開心。加油呀

屋企人壓力有無試下同佢地講呀?同埋忍依一年好過之後咁多年做自己唔想做既野

一開始做係幾開心,但做多陣就覺得好悶,人生無目標覺得自己好廢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞