[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike

其實al唔係中學生活,係非人生活,係我fd到體驗到
但我果時知自己讀書唔叻就玩多同埋識到依家班老死
大專就走堂走到痴哂線 又有day off咁好自由
Assignment 都好d ,project真係想死
最慘係我唔鍾意工程,但到依家差唔多畢業就要做港奴先發覺好痛苦,究竟自己既目標係d咩 依個都係我灰既原因

可能就真係因為我考過AL
果兩年真係痴撚線 我CE同AL都係考前幾個月被分手
完全係逼自己進入狀態但又進入唔到
而且D同學好弱智, 考試仲係度玩埋咩小圈子果類野 所以好煩

大專我都喪走堂 總之務求只番8成堂
有次SEM尾同EX分左手, 就約埋D損友喪落吧劈酒做MK仔咁 一蹶不振
但第朝有8半堂 幾乎每次都起唔到身上堂,
有一次終於起到但番到去全程坐最後面訓 都唔知番去做乜
好彩有班好同學借NOTES比我抄番晒
大專真心爽, 我第一個SEM時間表係番一日放一日 堪稱完美既TIME TABLE

應該話我被逼同對方講分手...因為見到段感情已經玩完

我上個禮拜都係依個感覺,入唔到狀態
小圈子真係好弱智
岩呀 我次次上堂都係玩手機同訓教,同唔上無分別 我果時一個星期得一日off

所以話咩中學生不宜談戀愛某程度上真係為佢地好
除非可以2個都成熟到唔會掛住拍拖唔理學業 or 感情好穩定寫包單唔分手

岩呀,但中學有拖拍真好,青春果種感覺我依家都唔會再體會到
同埋首先要有女朋友
岩岩分左手一個月多D
返工果陣就識左一個女仔就大我一年佢year4
覺得自己好似有少少中意左佢
真人同佢幾好傾
之後開始有whatsapp下
佢都算叫做覆得快但唔知點解覆既野唔算多
覺得性格都係我中意果type黎
前度就係太過幼稚先分手
求指點

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

姐係感覺我好似同緊2個唔同既人係到whatsapp
有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

咁有冇察覺到佢少嘢講𠴱陣係咩時段多?
如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多
好好同佢相處真係認識晒佢先啦
了解一下忽冷忽熱係咪佢性格
人生真係好奇妙
高山低谷真係周時有
最近感受幾深 心情高低跌宕
人生真係好奇妙
高山低谷真係周時有
最近感受幾深 心情高低跌宕

agger
人生真係好似過山車咁
今日先坐完一轉
既然有高有低
唯有舉高雙手感受下
男朋友背住我落club, 想做同一樣嘢報仇但係唔識, 覺得自己好廢
岩岩分左手一個月多D
真人同佢幾好傾
前度就係太過幼稚先分手
求指點

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

明明通常都係whatsapp熱情過真人架嘛
未見過調返轉
慢慢傾落去發覺好多既野原來大家都好相似
人大左真係會睇性格多過睇樣先
我知你都有上開連登既
如果你知我講緊係你既俾啲signal我啦
男朋友背住我落club, 想做同一樣嘢報仇但係唔識, 覺得自己好廢

唔好咁做 好傻女
搵過另一個吧

唔好咁做 好傻女
搵過另一個吧

你帶我去

岩岩分左手一個月多D
真人同佢幾好傾
前度就係太過幼稚先分手
求指點

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!
同你開心share段我自己嘅經歷
我EX正正就係一個真人熱情過wtsapp嘅人
平時我地每日加埋都唔知有冇5句
但真人一出到嚟, 佢真係好鍚同好關心我

你要明白有d人真係唔鐘意電話聯絡
下次見面留意下佢用手機嘅次數, 多唔多同人wstapp
呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
如果佢真係一個唔多用電話同人聯絡嘅人
往後就算你地一齊咗都會係咁, 唔好諗住會有轉變
我就係失敗例子

見你想搵方法去解決呢個問題,證明你都好重視呢段關係
有冇同男朋友傾過呢個問題?維持一段關係都需要溝通
明白你可能覺得男朋友唔尊重你,想比佢知佢咁做係好hurt你
但做同一樣嘢可能都會hurt到你自己 因為會違背咗你自己
所以其實唔咁樣做一啲都唔廢呀 不妨試下攞出嚟傾清楚啦

呢位絲打就講得冇錯
男友背住你落club你就話要做同一樣嘢報仇
下次佢去叫雞咁你點搞呀妹妹

佢仲係在乎呢段關係的話
你坦白同佢講出自己嘅感受, 佢自然會搵解決方法
如果佢係唔care, 你跟埋落club佢都係WFC

唔好咁傻豬豬諗住做d咩激返佢佢就會在乎你
佢只會愈睇你唔起, 因為你已經離唔開佢
都係嗰句, 唔好一心諗住佢會完全改變
反而同佢好好傾下, 大家搵個共同辦法出嚟好過

真係好多嘢都係整定
Happy Friday繼續懶懶閒

尋晚自己靜靜地係到諗
其實每對情侶初一齊嗰陣都係因為開心同鐘意對方
但點解一齊咗之後就會變成唔開心?
由相愛變成互相相傷?

係咪因為一齊咗期望就唔同咗?
咁點解變成情侶之後就要要求對方咁多?
定人嘅本性就係咁? 總係鐘意傷害身邊最親嘅人?

真係望唔透
岩岩分左手一個月多D
真人同佢幾好傾
前度就係太過幼稚先分手
求指點

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
好似做咩佢都知你諗緊咩咁
但已經厭倦左湊細路女既感受
想搵一個成熟D個mind set可以唔會差太遠既一齊
絲打有冇幾招醒下小弟
岩岩分左手一個月多D
真人同佢幾好傾
前度就係太過幼稚先分手
求指點

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
絲打有冇幾招醒下小弟

同姐姐一齊真係舒服好多

利申 同姐姐拍左3年

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
絲打有冇幾招醒下小弟

同姐姐一齊真係舒服好多

利申 同姐姐拍左3年

巴打果陣用啲咩方法抱得姐姐歸
可以過兩招?

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
絲打有冇幾招醒下小弟

同姐姐一齊真係舒服好多

利申 同姐姐拍左3年

巴打果陣用啲咩方法抱得姐姐歸
可以過兩招?

sorry巴打我無睇你之前咩事, 有冇懶人包講下你咩情況
同埋你果位姐姐係咩類型呢

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
絲打有冇幾招醒下小弟

同姐姐一齊真係舒服好多

利申 同姐姐拍左3年

原來巴打係同姐姐拍拖 唔怪得可以同你傾咁多道理
唔通我都要搵姐姐

點先叫覆嘅嘢唔算多?
有冇少少例子可以講下?

有時候就會講好多野
有時就覆幾隻字
好難捉摸

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
絲打有冇幾招醒下小弟

同姐姐一齊真係舒服好多

利申 同姐姐拍左3年

唔通我都要搵姐姐

哈哈
以往d女朋友都係細過我 所以拍得有d辛苦 唔岩傾 連愛情觀都有出入
結果就變左向姐姐着手lu

如果集中都係同一時間
證明佢𠴱陣係比較忙

同埋佢始終都有熱情時侯
唔洗擔心太多

未見過調返轉
我知你都有上開連登既

非也非也!

呢d一定要靠自己觀察

仲有, 過來人勸你一句
我就係失敗例子

姐姐真係有D難入手
絲打有冇幾招醒下小弟

同姐姐一齊真係舒服好多

利申 同姐姐拍左3年

唔通我都要搵姐姐

哈哈
以往d女朋友都係細過我 所以拍得有d辛苦 唔岩傾 連愛情觀都有出入
結果就變左向姐姐着手lu

姐姐都好 成熟唔洗煩
但我就無咩所謂,差唔多年紀都ok
但女都唔識多個
唉 A0白痴路過 順便放低下心事
最近識左個男仔 開頭個禮拜佢對我好好 日日約我行街睇戲食飯返學傾電話 sweet到好似情侶咁 之後一個星期佢突然勁冷淡 唔再理我 約極佢都唔再出黎 可能我本身太投入 喊左好多日 之後今日我fd係街撞到佢同佢之前拍左年幾拖 散左幾個月既ex好似一齊返 而家先知原來自己一直都係個水泡 一切都係假既 一路比人玩緊 好唔開心
最近識左個男仔 開頭個禮拜佢對我好好 日日約我行街睇戲食飯返學傾電話 sweet到好似情侶咁 之後一個星期佢突然勁冷淡 唔再理我 約極佢都唔再出黎 可能我本身太投入 喊左好多日 之後今日我fd係街撞到佢同佢之前拍左年幾拖 散左幾個月既ex好似一齊返 而家先知原來自己一直都係個水泡 一切都係假既 一路比人玩緊 好唔開心

我都係咁上下。依家對我好冷淡,但我係完全唔知發生咩事 感覺係連朋友都唔想做

我都係咁上下。依家對我好冷淡,但我係完全唔知發生咩事 感覺係連朋友都唔想做

前幾日我都係咁 一直係到諗自己做錯d咩 自己有咩做得唔好 好掛住佢但咩都做唔到 唯有自己喊

前幾日我都係咁 一直係到諗自己做錯d咩 自己有咩做得唔好 好掛住佢但咩都做唔到 唯有自己喊

果種無力感我都好清楚,再加上我有其他前途學業問題煩,
我都忍唔住喊左出黎 ,喊出黎會舒服d既
其實我都有諗過係咪我做錯野,
但我一直以黎都係做返自己,自問無令佢唔開心
加油振作呀絲打,我都係a0,可能我地真係太易投入一段感情 時間會慢慢沖走傷痛,我都好返好多,雖然間唔中會有d哀愁,發覺人與人之間既關係係咁脆弱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞