[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
愚人節果陣諗住同男朋友玩下
話我有左
點知佢信左 嚇到鼻哥窿都無肉
之後我同佢講愚人節快樂
佢就嬲左我 話我今次好過份 唔會原諒我

又真係玩大咗喎
呢D嘢真係唔可以用嚟開玩笑
瘋狂Say Sorry吧啦
同另一半有少少爭執
原因係因為大家一個偏理性一個偏感性
其實冇話邊方對錯 但當雙方互不理解
個下感覺好無助

很少糾紛夠豁達容納兩人 有雙冠軍

呢個真係要互相遷就
就算唔明白對方都好, 有爭執都要互相講出感受
起碼大家知道對方係諗乜嘢
有女朋友就唔好日日搵我好唔好

直接同佢講啦
唔好人地搵你你就應人
自己都要狠心架
救命呀
琴日去左踩單車 宜家個pat痛到裂開咁

gay

This

btw踩單車好開心喎

真係好似比架單車爆
琴日天氣很好 踩得好舒服 唯一辛苦就係個seat位唔太岩坐 搞到今日好撚痛

踩得耐就算seat位舒服都會似俾人爆
始終香港嘅單車徑都好刺激
點先可以令男朋友覺得我無chur佢
佢話覺得我一直比緊d無形既壓力佢
之前都話淡咗
但我唔想咁易放棄一段感情
有無補救/解決方法?
係咪已經去到無彎轉 要分手

多數另一半同得你直接講淡左, 其實90%都分得
雖然我本人試過例外 係挽救得番ge
但一定要2個人努力囉 佢個心飛走左你做幾多都冇用只會比人嫌你煩

絲打平時係點對男友?
CGPA2.51 今年畢業
好驚連sec low 都冇

真心鍾意就試多年,讀自己鍾意既科會開心好多,依家我就係讀緊自己唔鍾意既科讀得好辛苦好唔開心。加油呀

屋企人壓力有無試下同佢地講呀?同埋忍依一年好過之後咁多年做自己唔想做既野

一開始做係幾開心,但做多陣就覺得好悶,人生無目標覺得自己好廢

唔好介意自己幾多歲,就算60歲讀大學都係無問題,本身件事係無問題,係香港先會覺得有問題,我都有個朋友係咁,但佢都努力咁行佢自己想行既路,我好佩服佢

但你之前都做左兩年野嗎,其實只係次序問題,當然唔多唔少有d問題,但唔好諗到一定唔得嗎

唔洗介意人地點睇,你係為自己而努力,唔係為左人地期望而努力

唔洗驚既,好多時都係自己嚇自己,先限制左自己既希望

大吉講句真係考唔到
咪出嚟做嘢, 香港地你肯做唔會餓死架
我就是成功的例子

我會努力ga la 唉 我死返出去練琴同揾pt先
CGPA2.51 今年畢業
好驚連sec low 都冇

冇呢方面經驗
但係呢樣嘢驚都冇用
GPA都出咗, 其實心裡有數

花時間驚不如花時間諗下未來嘅路

真心鍾意就試多年,讀自己鍾意既科會開心好多,依家我就係讀緊自己唔鍾意既科讀得好辛苦好唔開心。加油呀

屋企人壓力有無試下同佢地講呀?同埋忍依一年好過之後咁多年做自己唔想做既野

一開始做係幾開心,但做多陣就覺得好悶,人生無目標覺得自己好廢

唔好介意自己幾多歲,就算60歲讀大學都係無問題,本身件事係無問題,係香港先會覺得有問題,我都有個朋友係咁,但佢都努力咁行佢自己想行既路,我好佩服佢

但你之前都做左兩年野嗎,其實只係次序問題,當然唔多唔少有d問題,但唔好諗到一定唔得嗎

唔洗介意人地點睇,你係為自己而努力,唔係為左人地期望而努力

唔洗驚既,好多時都係自己嚇自己,先限制左自己既希望

大吉講句真係考唔到
咪出嚟做嘢, 香港地你肯做唔會餓死架
我就是成功的例子

我會努力ga la 唉 我死返出去練琴同揾pt先

加油啦絲打
救命呀

gay

This

btw踩單車好開心喎

真係好似比架單車爆
琴日天氣很好 踩得好舒服 唯一辛苦就係個seat位唔太岩坐 搞到今日好撚痛

琴日踩沙田果邊 真係逼到仆街
好多細路突然踩踩下停低 又多家庭車都唔知做乜鳩

可以速戰速決 講清楚 去面對現實都係好事 不過要接受現實都仍然係好難 知道自己比人玩 愛左個唔值得愛既人 唉... 諗返都覺得自己好蠢

冷靜下都好既 不過巴打要等到5月好似好耐咁 要加油呀 話唔定果時你已經放低左 唔想再搵佢lu

唉 第日都係唔好輕信承諾 可能自己未拍過拖 咩都信晒佢 最後搞到咁 到頭來盞自己唔開心 今次當買左個教訓

玩弄感情既人會有報應

我都唔知忍唔忍到唔搵佢 但5月如果佢還書比我果時我都會問清楚成件事,問佢係咪連朋友都唔想做

我已經唔知點對承諾依樣野了

佢依家都藍剔你就唔好再搵喇
疊埋心水等五月佢仲會唔會出嚟啦
到時出到嚟都可以睇下對方態度再問佢
講真如果佢唔出/出到嚟都擺明避你嘅
你都知道發生咩事

無搵佢啦,佢咩都無block我,我估佢都未到憎我依個地步既
依家真係等到時先數,我都睇開左好多

學識睇開d就好
老實講啦巴打, 你都知道我係個悲觀撚
但呢個月我真係發現
其實好多嘢會有驚喜發生, 唔係你想像中咁差

我唔係話俾咩希望你
只係有時d嘢, 都未殺到嚟, 就唔好諗咁多

佢既出現係我人生一個驚喜
擁有命運給我驚喜,不知道也添顧慮
而家只可以等下一個驚喜出現了
其實我都唔知自己係悲觀定樂觀,
我心入面諗既全部係壞結果,但我相信既係有希望
我就係等左成二十年都未有先行出黎識下人,結果係令我成長,但係一個幾失敗既事黎

人生就係不斷失敗又不斷嘗試
依家得到幸福嘅人有邊個唔係滿身傷

加油啦
我係悲觀但我仍然相信呢個世界有一個人等緊我/你
雖然我地唔會知道幾時遇到佢
但總有一日會嘅

絲打講得岩,所以我都會重新識過其他人,
只希望下一個係真心珍惜對方而唔係玩玩下
多謝你呀
救命呀

gay

This

btw踩單車好開心喎

真係好似比架單車爆

D細路成日怕仆街停低
結果後面就攬炒
假期去係咁, 所以有時去玩真係寧願請日假

可以速戰速決 講清楚 去面對現實都係好事 不過要接受現實都仍然係好難 知道自己比人玩 愛左個唔值得愛既人 唉... 諗返都覺得自己好蠢

冷靜下都好既 不過巴打要等到5月好似好耐咁 要加油呀 話唔定果時你已經放低左 唔想再搵佢lu

唉 第日都係唔好輕信承諾 可能自己未拍過拖 咩都信晒佢 最後搞到咁 到頭來盞自己唔開心 今次當買左個教訓

玩弄感情既人會有報應

我都唔知忍唔忍到唔搵佢 但5月如果佢還書比我果時我都會問清楚成件事,問佢係咪連朋友都唔想做

我已經唔知點對承諾依樣野了

佢依家都藍剔你就唔好再搵喇
疊埋心水等五月佢仲會唔會出嚟啦
到時出到嚟都可以睇下對方態度再問佢
講真如果佢唔出/出到嚟都擺明避你嘅
你都知道發生咩事

無搵佢啦,佢咩都無block我,我估佢都未到憎我依個地步既
依家真係等到時先數,我都睇開左好多

學識睇開d就好
老實講啦巴打, 你都知道我係個悲觀撚
但呢個月我真係發現
其實好多嘢會有驚喜發生, 唔係你想像中咁差

我唔係話俾咩希望你
只係有時d嘢, 都未殺到嚟, 就唔好諗咁多

佢既出現係我人生一個驚喜
擁有命運給我驚喜,不知道也添顧慮
而家只可以等下一個驚喜出現了
其實我都唔知自己係悲觀定樂觀,
我心入面諗既全部係壞結果,但我相信既係有希望
我就係等左成二十年都未有先行出黎識下人,結果係令我成長,但係一個幾失敗既事黎

人生就係不斷失敗又不斷嘗試
依家得到幸福嘅人有邊個唔係滿身傷

加油啦
我係悲觀但我仍然相信呢個世界有一個人等緊我/你
雖然我地唔會知道幾時遇到佢
但總有一日會嘅

絲打講得岩,所以我都會重新識過其他人,
只希望下一個係真心珍惜對方而唔係玩玩下
多謝你呀

見到巴打你咁講我都好安慰
祝福你呀
救命呀

gay

This

btw踩單車好開心喎

真係好似比架單車爆

D細路成日怕仆街停低
結果後面就攬炒

最好笑係條單車徑明明已經窄到淨係可以一架車通過
d呀媽呀爸成日都會係路中心停低然後同個細路講野/幫佢抹汗唔知做乜鳩
完全無安全意識同公德心可言
救命呀

gay

This

btw踩單車好開心喎

真係好似比架單車爆

D細路成日怕仆街停低
結果後面就攬炒

最好笑係條單車徑明明已經窄到淨係可以一架車通過
d呀媽呀爸成日都會係路中心停低然後同個細路講野/幫佢抹汗唔知做乜鳩
完全無安全意識同公德心可言

依家同香港人講公德心真係SAI鬼氣
唔好話我一碌鳩打一船人
好多做人老豆老母嘅都勁冇禮貌
更加唔好話個小朋友
倒數25天
悶到發癲
倒數25天
悶到發癲

例數N天
我都悶到發癲

又空白既
話我有左
之後我同佢講愚人節快樂

又真係玩大咗喎

Say左啦 但佢唔理我
點算好
話我有左
之後我同佢講愚人節快樂

又真係玩大咗喎

Say左啦 但佢唔理我
點算好

Sorry完有冇認錯?
話知道今次自己真係好過份之類

冇架喇, 唯有係每日一兩句搵搵佢
等佢感受你悔意啦
話我有左
之後我同佢講愚人節快樂

又真係玩大咗喎

Say左啦 但佢唔理我
點算好

Sorry完有冇認錯?

等佢感受你悔意啦

有認錯果啲呀 話以後都唔會攞依啲黎講笑
但佢都唔理我 可能覺得我個人太幼稚唔夠成熟
其實我真係好貪玩 開頭真係覺得無乜野 好小事
前途問題
話我有左
之後我同佢講愚人節快樂

又真係玩大咗喎

Say左啦 但佢唔理我
點算好

Sorry完有冇認錯?

等佢感受你悔意啦

有認錯果啲呀 話以後都唔會攞依啲黎講笑
但佢都唔理我 可能覺得我個人太幼稚唔夠成熟
其實我真係好貪玩 開頭真係覺得無乜野 好小事

拿,我唔係叫你唔好道歉,但你而家狂道歉只會比佢以後食住你,適度就可以
但係千祈唔好發佢脾氣話我都say sorry左咁多次,你咁撚小氣架 實出事
前途問題

講黎聽下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞