[無聊做樹窿] 最近你煩緊乜?

1001 回覆
13 Like 5 Dislike

真心鍾意就試多年,讀自己鍾意既科會開心好多,依家我就係讀緊自己唔鍾意既科讀得好辛苦好唔開心。加油呀

屋企人壓力有無試下同佢地講呀?同埋忍依一年好過之後咁多年做自己唔想做既野

一開始做係幾開心,但做多陣就覺得好悶,人生無目標覺得自己好廢

空白既

真心鍾意就試多年,讀自己鍾意既科會開心好多,依家我就係讀緊自己唔鍾意既科讀得好辛苦好唔開心。加油呀

屋企人壓力有無試下同佢地講呀?同埋忍依一年好過之後咁多年做自己唔想做既野

一開始做係幾開心,但做多陣就覺得好悶,人生無目標覺得自己好廢

唔好介意自己幾多歲,就算60歲讀大學都係無問題,本身件事係無問題,係香港先會覺得有問題,我都有個朋友係咁,但佢都努力咁行佢自己想行既路,我好佩服佢

但你之前都做左兩年野嗎,其實只係次序問題,當然唔多唔少有d問題,但唔好諗到一定唔得嗎

唔洗介意人地點睇,你係為自己而努力,唔係為左人地期望而努力

唔洗驚既,好多時都係自己嚇自己,先限制左自己既希望

唔好介意自己幾多歲,就算60歲讀大學都係無問題,本身件事係無問題,係香港先會覺得有問題,我都有個朋友係咁,但佢都努力咁行佢自己想行既路,我好佩服佢

但你之前都做左兩年野嗎,其實只係次序問題,當然唔多唔少有d問題,但唔好諗到一定唔得嗎

救命呀
琴日去左踩單車 宜家個pat痛到裂開咁
救命呀

gay
救命呀

gay

This

btw踩單車好開心喎

點解佢唔諗清楚或者用d可能既字眼黎應承
講到實牙實齒但唔做真係
其實佢唔想應承仲可以拒絕我,
一黎我係想佢付出,但我都係做好自己既責任。
無錯我依家只可以接受,
但佢已經侮辱左自己既人格。
當一件錯事個個都做就變成正常既事
點解要變到咁

我都好明白巴打個情況 當初我都有同佢傾過話唔一定係做情人 可以做朋友 但之後最嬲既係我覺得佢唔想一齊既話可以同我講清楚 做返朋友 而唔係突然360度轉變咁不揪不睬 連原因都唔知就完

不過我都覺得絲打講既有道理 對方講完承諾之後可能會改變諗法...
我岩岩搵返個男仔 祝福佢同佢個ex..
之後佢同我道歉 話自己開頭做錯左 講返話佢了解自己真正諗法之後已經冇勇氣同我解釋...
搵佢講清楚之後好似舒服左.. 雖然我一路傾一路喊..
唉 其實諗返佢肯認清離場,唔拖拖拉拉,都係件好事黎 不過始終係因為對自己打擊太大先放唔低
唯有之後自己堅強d啦 都改變唔到事實lu

我都寧願講清楚 我覺得咩都唔講好無責任同交帶,
逃避一件事等佢過去
絲打咁咪好 一切都明白哂,會更快走出個傷痛
依家佢藍剔我,我之前借左本書比佢佢話5月睇,到時問下佢睇成點先再算,依家大家都可以冷靜下都唔係件壞事
所以我覺得承諾真係要諗清楚先做決定,或者等件事係近d先決定,唔好就咁講完就算等件事就咁完左佢

可以速戰速決 講清楚 去面對現實都係好事 不過要接受現實都仍然係好難 知道自己比人玩 愛左個唔值得愛既人 唉... 諗返都覺得自己好蠢

冷靜下都好既 不過巴打要等到5月好似好耐咁 要加油呀 話唔定果時你已經放低左 唔想再搵佢lu

唉 第日都係唔好輕信承諾 可能自己未拍過拖 咩都信晒佢 最後搞到咁 到頭來盞自己唔開心 今次當買左個教訓

玩弄感情既人會有報應

我都唔知忍唔忍到唔搵佢 但5月如果佢還書比我果時我都會問清楚成件事,問佢係咪連朋友都唔想做

我已經唔知點對承諾依樣野了

佢依家都藍剔你就唔好再搵喇
疊埋心水等五月佢仲會唔會出嚟啦
到時出到嚟都可以睇下對方態度再問佢
講真如果佢唔出/出到嚟都擺明避你嘅
你都知道發生咩事

無搵佢啦,佢咩都無block我,我估佢都未到憎我依個地步既
依家真係等到時先數,我都睇開左好多

學識睇開d就好
老實講啦巴打, 你都知道我係個悲觀撚
但呢個月我真係發現
其實好多嘢會有驚喜發生, 唔係你想像中咁差

我唔係話俾咩希望你
只係有時d嘢, 都未殺到嚟, 就唔好諗咁多
好心痛

發生咩事呀K先生?
可否阻你18秒鐘看看信?

被冷落 好難受

愛情方面?
有冇咩特別事發生咗所以咁?
煩緊搵intern
好驚冇offer
好想grad 左搵份好工幫下屋企

你咁孝順實會有offer
祝福你呀絲打
人生無左意義一樣,成日係度down av打j好頹廢,仲down到連新買隻2tb 外置hdd都爆埋。好想搵番自己既方向同理想熱情。

打J同頹廢冇直接關係架喎(好似係
如果真係覺得係打J影響,就慢慢戒下啦
何況成日打對身邊唔好喎…

因為個人頹所以用打j逃避現實

咁就的起個心肝做下其他嘢
迫自己出下街散心
見到咩鐘意嘅就食, 見下人個人會開朗d
真係好痛苦。。。。搵唔到佢
明明住得好近又唔可以見佢。。。。。唔可以搵到佢

分手要狠
就算係被分手你自己都要有呢份狠

介唔介意講下因咩事被分手?

大吉講句真係考唔到
咪出嚟做嘢, 香港地你肯做唔會餓死架
我就是成功的例子

大吉講句真係考唔到
咪出嚟做嘢, 香港地你肯做唔會餓死架
我就是成功的例子

但你依家唔試都係得中學學歷,可以話係無得輸,難得自己搵到自己鍾意既路 我自己都比同期既同學遲畢業兩年,其實係咪真係咁重要我又唔覺得,拎一兩年黎追求自己既夢想係值得既,唔得先認命放棄囉
煩緊project 有三份呀屌

講出黎舒服d就講啦 唔係為左d乜既

我都好明白巴打個情況 當初我都有同佢傾過話唔一定係做情人 可以做朋友 但之後最嬲既係我覺得佢唔想一齊既話可以同我講清楚 做返朋友 而唔係突然360度轉變咁不揪不睬 連原因都唔知就完

不過我都覺得絲打講既有道理 對方講完承諾之後可能會改變諗法...
之後佢同我道歉 話自己開頭做錯左 講返話佢了解自己真正諗法之後已經冇勇氣同我解釋...
唉 其實諗返佢肯認清離場,唔拖拖拉拉,都係件好事黎 不過始終係因為對自己打擊太大先放唔低

逃避一件事等佢過去
依家佢藍剔我,我之前借左本書比佢佢話5月睇,到時問下佢睇成點先再算,依家大家都可以冷靜下都唔係件壞事
所以我覺得承諾真係要諗清楚先做決定,或者等件事係近d先決定,唔好就咁講完就算等件事就咁完左佢

可以速戰速決 講清楚 去面對現實都係好事 不過要接受現實都仍然係好難 知道自己比人玩 愛左個唔值得愛既人 唉... 諗返都覺得自己好蠢

冷靜下都好既 不過巴打要等到5月好似好耐咁 要加油呀 話唔定果時你已經放低左 唔想再搵佢lu

唉 第日都係唔好輕信承諾 可能自己未拍過拖 咩都信晒佢 最後搞到咁 到頭來盞自己唔開心 今次當買左個教訓

玩弄感情既人會有報應

我都唔知忍唔忍到唔搵佢 但5月如果佢還書比我果時我都會問清楚成件事,問佢係咪連朋友都唔想做

你都知道發生咩事

學識睇開d就好
但呢個月我真係發現

我唔係話俾咩希望你

佢既出現係我人生一個驚喜
擁有命運給我驚喜,不知道也添顧慮
而家只可以等下一個驚喜出現了
其實我都唔知自己係悲觀定樂觀,
我心入面諗既全部係壞結果,但我相信既係有希望
我就係等左成二十年都未有先行出黎識下人,結果係令我成長,但係一個幾失敗既事黎
救命呀

gay

巴打個名
愚人節果陣諗住同男朋友玩下
話我有左
點知佢信左 嚇到鼻哥窿都無肉
之後我同佢講愚人節快樂
佢就嬲左我 話我今次好過份 唔會原諒我
點先可以令男朋友覺得我無chur佢
佢話覺得我一直比緊d無形既壓力佢
之前都話淡咗
但我唔想咁易放棄一段感情
有無補救/解決方法?
係咪已經去到無彎轉 要分手
同另一半有少少爭執
原因係因為大家一個偏理性一個偏感性
其實冇話邊方對錯 但當雙方互不理解
個下感覺好無助
有女朋友就唔好日日搵我好唔好
救命呀

gay

This

btw踩單車好開心喎

真係好似比架單車爆
琴日天氣很好 踩得好舒服 唯一辛苦就係個seat位唔太岩坐 搞到今日好撚痛
點先可以令男朋友覺得我無chur佢
佢話覺得我一直比緊d無形既壓力佢
之前都話淡咗
但我唔想咁易放棄一段感情
有無補救/解決方法?
係咪已經去到無彎轉 要分手

多數另一半同得你直接講淡左, 其實90%都分得
雖然我本人試過例外 係挽救得番ge
但一定要2個人努力囉 佢個心飛走左你做幾多都冇用只會比人嫌你煩

逃避一件事等佢過去

玩弄感情既人會有報應

你都知道發生咩事

學識睇開d就好
但呢個月我真係發現

我唔係話俾咩希望你

佢既出現係我人生一個驚喜
擁有命運給我驚喜,不知道也添顧慮
而家只可以等下一個驚喜出現了
其實我都唔知自己係悲觀定樂觀,
我心入面諗既全部係壞結果,但我相信既係有希望
我就係等左成二十年都未有先行出黎識下人,結果係令我成長,但係一個幾失敗既事黎

人生就係不斷失敗又不斷嘗試
依家得到幸福嘅人有邊個唔係滿身傷

加油啦
我係悲觀但我仍然相信呢個世界有一個人等緊我/你
雖然我地唔會知道幾時遇到佢
但總有一日會嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞