(長文慎入)一齊七年 分手一個星期 每一刻都好難受

1001 回覆
662 Like 52 Dislike
分手頭大半年成個廢人咁sad到仆街
每晚loop同佢既回憶,原來自己可以愛一個女仔愛到咁癲
身為一個男人都係咁爆喊,控制唔到
到而家都過左兩年了,雖然有時成日都會唸起佢,擔心而家香港咁亂佢有無事,但不打擾人先係最好既溫柔

已經無當初咁傷,反而係多謝佢令我成長
所以話時間真係最好既解藥,但緩解過程係好苦澀

老套說話叫你多d充實自己、識多d人。但其實唸返起回憶都係咁痛,因為負能量係無得轉化

你要做既係慢慢咁面對呢個痛,等自己沉澱下,過程真係好孤獨好苦,但總有一日你會接受到

加油吧
信我睇到都唔會理你,因為佢已經into 左落另一個人到,只會覺得你煩膠,如果你真係咁好佢就背住你唔會偷食,如果佢真係咁好,都唔會搵另一個啦。醒下啦,過多排識多d fd 同多d fd 傾下出下街專注落另一d 野度就會好過d

btw 我8年都係咁走過黎
回應上面比你建議,中意自己就係對自己好啲…唔好傷害自己,呢個只係我見解,喊一陣好啦…或者入嚟搵下啲古睇下,介紹你睇個《無常》…寫得唔錯
同我一樣,成間房都係佢既野
唔知點落手搞佢好
我偏向信緣份唔想再主動追了
它活在我身上所有角落
我用正常都係呃緊你我好返好多之類
咪推啦

ching你出去抗爭就好快會忘記到喇
我反而係驚收起佢會唔捨得再拎返出黎
所以唔收佢,等過一排睇下我放低幾多先決定
可能冇放低過
sor
人有自我暗示的,你用多d開心野就會開心返d,真架
我盡量試下 多謝你巴打
我明呀 所以唔會再拍拖
岩喇,而家先停用藍色,跟住就用返黃色,最終目標係開始用豬
等佢出現囉
雖然唔係講啲咩
但真係講同真係做到
係好難
連登豬真係好正
過來人,不過我就無拍咁耐 但大家都係第一次
頂撚緊呀巴打
多謝你巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞