(長文慎入)一齊七年 分手一個星期 每一刻都好難受

1001 回覆
662 Like 52 Dislike
唔好再沈醉喇
你鍾意既佢已經唔會再存在,佢就算同返你一齊,都唔係原本既佢
香港咁既時勢,你仲好意思情傷
沒有國,何來家?
癲多兩個星期就完啦,好無?
覺得我一直都唔嗲唔吊,安於現狀,比左太多機會我,佢已經心灰意冷,
唔想再做我既全世界,平時我都會管下佢,今次依件事之後,一定管得更嚴重,
加上一直以黎既野,經過今次件事,令佢想分手。然後又話唔係因為個男仔,
佢會應承我之後都唔會再搵個男仔,因為知道個男仔唔係佢想要既

乜D對白咁熟既
我就做唔到
Ex都有咁同我講過
當時我苦笑咗下
唔係個個得嫁
分咗之後所有佢嘅野我都唔想知
何況做朋友?
睇住佢愛第二個?
Sorry,我做唔到
我可以祝你幸福
但我唔需要見證你幸福
尤其唔係我俾你嘅幸福
多謝你睇晒
我會盡量頂住
知道巴打意思架啦
我會盡量頂住
佢而家係未放開晒啦?
我諗我都幻想唔到 無咗佢嘅日子係點
係咪會透唔到氣咁
利申拍咗6年
人好犯賤,記得要剷哂啲同佢有關嘅嘢,就算有幾唔開心唔捨得都好,信我,為你好
多謝你絲打
我對上一個ex都係類似咁
當年佢都係23
我都經歷過 不過我時間比你短 只有三年
分手頭果段日子我都好似你咁樣
晚晚失眠 以淚洗臉 除時除地都可以喊
一合埋眼或者放空時 個腦全部都係同佢嘅回憶
後悔自己冇做好啲 後悔冇點點...

呢段日子真係好需要自己走出黎
你要be a better man 要變強
呢個世界唔咪冇咗邊個就會死
人生死從來都係一個人

同埋好鐘意聽Eason首歌:
人總需要勇敢生存 我還是重新許願 例如學會 承受失戀

巴打加油,你要令自己變得更好,你值得擁有更好
巴打加油,有時人變得好快,快到好得人驚,但你係會有人珍惜同埋欣賞的
冇錯,我諗最難就7年做咩都有佢係我身邊,而家要習慣返一個人,依個係最辛苦既唔係因為冇左佢唔得,
而係冇得再分享、講on9野,
冇得再一齊食完飯,兜遠啲既路行返屋企
「別在失戀後作賤自己,那樣對你沒好處。你本是個正常人,失戀了,說明那份愛情不屬於你,你雖然痛苦,但是要想辦法讓自己重新回歸正常,離開你的愛情和前任,不值得你去作踐自己。因為愛情和前任變得自甘墮落,你以為你在報復前任嗎?你以為這樣就能讓一切好起來嗎?並不會!只會讓你的人生越來越糟糕。

經歷過失戀的人不止你一個,每個人都應該通過失戀這種痛心的事讓自己成長,而不該自甘墮落。你的人生還有其他意義所在,別把一切都賭在感情之上。你自甘墮落了,會讓所有真正愛你的朋友和家人擔心的,就算你不為他們而活,你也要為你自己而活。讓自己變好不好嗎?為什麼非得把自己墮落呢?」
試過 9年 絲 搞到有抑鬱差啲自殺
你並不孤單
多謝你巴打,好開心你放低7788
我諗我要醫返好我身邊一直都有一個人既症
真係需要好多時間
唔認同,男女都有仆街
知道師傅打
我會盡力
絲打 我都係咁。。。 同前男友分手兩個月之後親眼睇住佢哋拖住手出現係我面前 就算我依家move on左 我都唔會忘記果一幕
利申:絲
我明,每一句都好有感覺。我都係一拍拖個世界得返佢個啲黎,無佢就成條支柱都跌左,好想死。
一起五年,痛苦足一年。
頭半年日日爆喊,眼淚永遠自動流出。
但真的會慢慢好起來,痛會麻木左少少。
唯一解決方法,就係遇到下一位,我都無諗過咁快,但好好彩遇到個可治癒我傷口嘅人。
加油啊
巴打又係咁?
好唔開心呀屌
好中呀,如果唔係我比既幸福,真係唔想見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞