(長文慎入)一齊七年 分手一個星期 每一刻都好難受

1001 回覆
662 Like 52 Dislike
知道啦鍵盤巴/絲
我明呀情況同你有啲相似
其實你明知佢係條大仆街 講大話無數 但你個心仲係會依依不捨 可能因為比時間同習慣沖昏咗頭腦
我都係需要幾個月先叫好返啲
但真心 如果想好返 就要狠心斷聯絡
唔好比呢個人再出現係你生命中多一秒
有啲嘢唔係話你幾唔捨得佢就會返嚟
就算一齊返 條刺會阻礙好多嘢
冇架喇返唔到轉頭 向前望 共勉
今天開始單調了
樓上各位巴絲講嘅意見都好有道理
不過現階段樓主都係放任自己休息下先
唔開心咪唔開心
想搵人傾又好 喊又好 突然搵d新野做都好
總之隨心 俾自己釋放所有情緒

我都岩岩散 初時係咁諗自己邊度做錯
諗下如果有下次要點先做得更好
Loop loop下你就會釋懷
知道自己想點

相愛容易 相處好難
但如果係仲愛對方 唔會輕易捨棄
我明
一齊加油,連登真係有愛
珍惜再珍惜
起碼唔會好似我咁
覺得好多野都仲未同佢一齊做
基巴支持你
係條女吾識珍惜你啫
你值得擁有更好 加油
我明架巴打,我真係明
但千奇唔好自尋短見,我以過來人既身份過你知:真係唔值得⋯
淨係睇字都感覺到你嘅痛...社會而家氣氛又緊張
雖然你應該聽到麻木哂 不過都想講句加油

我好掛住佢
唔關多唔多選擇事
重點:你要係有成長 有進步
咁你回望呢段感情個陣 先唔會後悔
保持番個美好回億
絲打,加油,天崖何處無芳草。
我覺得佢變心就變咗心。
點諗都冇用。
好過等你地結咗婚,先知仲有個男小三一直係到,到時仲慘。
就係呢啲感覺感受,真係好痛苦
一齊加油
男人一入咗個個圈子,好難返返出嚟。
係呀,佢仲未block 我ig fb ,我心入邊係有小小開心,
起碼仲可以知佢安唔安全
原本想屌你對住個咁 sad 既人洗唔洗咁樣講野
但諗兩諗可能呢 d 先係樓豬需要聽而又無人敢同佢講既野
點解要咁對我
愛情怎麼了嗎
為什麼說不出話
唉 加油絲打
佢block咗睇ig動態 WhatsApp 應該係封存 我已經完全唔知佢最近點
知道都明白佢但唔捨得放手
有D野變左就係變左
條女都變左啦,點解你重唔放手?
你唔放,佢都放左啦

盡快搵番自己啦,去識過第個,唔好再沉迷響回憶啦

a problem shared is a problem halved
搵多D人分享吓,傾吓,好快就可以走返出黎
真係唔好望返轉頭 ,就算佢唔block你,唔該你主動掉晒D野,block完再,刪晒contact

利申 : 過來人 (果時,回頭望來2年幾,之後終於諗通,開始左新生活)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞