(長文慎入)一齊七年 分手一個星期 每一刻都好難受

1001 回覆
662 Like 52 Dislike
我3個月前都散左
可能之前佢已經有前科
我口也不回
唔會再俾機會佢
佢未試過求人
但佢求我同返佢一齊
我一一拒絕
因為諗深一層
你原諒左佢 你永遠都走唔出
懷疑佢既陰影

趁後生 搵個第二個
我而家都係冇拖拍
但唔後悔囉
下個一定會更好
俾啲時間 做好自己
一定會有一個人欣賞你
這是我深信的
Supper moment 奶共咩?個個成員都有係個人IG支持反送中wo
加油呀巴打 頂住呀
最近搵下朋友食下飯
搵唔同野搞下分散下注意力啦
唔好轉牛角尖呀

個女仔同我以前好似
係架 好決絕架 因為已經決定左一段時間
係你唔知既情況下已經考慮緊分手
你都叻仔啦 feel到係狗公
佢想穩定 但大家時辰未到
我之前都好衰 嫌棄我男朋友
25歲女仔結婚我覺得太早啦 我覺得
我都24only 都打算30之後先結婚 睇好化
佢心裡面一定未玩夠啦
覺得自己要試下同其他人一起
加上對你累積左不滿
可能再加上女仔friend既推動力令佢更加想分手
記住大家開心過就夠感情呢味野 佢係要走你點留都無用 換個角度諗 未結婚好多都野都係未知數 你都仲有得揀 好過你結婚又離婚 早啲睇透 何況做女人既難免會急住結婚 你班麻甩佬來日方長 下個會更好
矛盾一生呢首歌真係害死唔少男仔
我男朋友就係其中一個
因為我果陣聽完都覺得:唉 好撚委屈 我唔可以咁屈就自己
我都係得返啲仲留係我身邊個幾個兄弟
不過打拼事業既打拼
有女既有女

點會介意
知道絲打
多謝你 加油
其實佢呃咗你好耐
只不過係你啱啱先發現
時間消磨一切
頂落去呀巴打
你嘅世界唔只係得一個女仔
重有朋友 屋企人
重有我地
時間多咗就搵d新興趣
學下語言學下運動
搵d野比自己忙下會諗少好多野
知道巴打,一齊加油
信我過多一年就會好過好多,時間真係可以沖淡一切。前提係冇機會再見到個個人,千奇唔好為情自殺,唔開心搵你d兄弟領下。
個個女人都係咁,樓主你都係睇開d
通常佢地飛你之前都會騎牛搵定馬,照我經驗睇你條女比人扑左啦,唔洗再幫佢講好說話,樓主你都要面對現實
女人變心變得好撚快的,唔洗對佢地咁上心
I know that feel 巴打 呢個時候兄弟先係最重要 搵啲活動發洩下 時間真係會慢慢沖淡 越嚟越冇咁痛 撐住呀
啱呀
可以追下我po,我諗我性格同你差唔多,我當初都係將ex放第一,冇咗佢就好似冇咗全世界,我只同佢一齊八個月,依家分開咗五個月,老實講,放低?咪講笑,根本放低唔到,當你真係好愛過一個女仔,你根本恨唔落心去捨棄依段回憶,即使戈個女仔已經變咗,唔係當初你愛嘅佢,不過比起當初分開冇耐係過得好啲嘅,可能時間未夠長啦,我唔知,反正從佢未係我腦海中離開過。
sorry 我冇了解清楚
因為記得之前有個post 話佢地
但奶唔奶 我都會繼續聽佢地唱歌
唉,個個都咁痴線
我知道佢搵左幾個佢新識既女仔frd 傾
只可以講佢既環境改變左
我唔會怪佢 我只係傷心
點解我由幾個月前開始
就已經冇得再做佢既樹窿
繼而佢搵其他人傾
再吾係就中途轉基
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞