(長文慎入)一齊七年 分手一個星期 每一刻都好難受

1001 回覆
662 Like 52 Dislike
我明 我真係明
以前都試過,果陣好似世界末日,食乜嘔乜
兩星期瘦左十幾磅,之後開始成日飲酒,飲到嘔完再訓第二日返工,過左行屍走肉生活幾個月開始慢慢正常,然後讀書返學就無野
後尾有復合返但發現原來已經無感覺一齊返幾日我都叫算啦唔好浪費時間
經過完果次之後都免疫左咁
唔係唔傷心,但唔會頹廢式咁生活
而且因為果次重傷我領養左寵物大家都係被遺棄嘅object
再去到下一次分手我抽曬時間陪隻狗,做自己以前唔做嘅野無謂為左一個唔鐘意自己嘅人搞到生活得咁辛苦
其實係呢個社會要搵一個願意陪你走落去既人真係唔容易 希望巴打搵到一個值得珍惜你既人
有啲女人係好仆街,但係總有一個女人會真心鐘意你嘅,冇嘅未算囉,男人老狗一個唔會死。

利申:上年年尾拍九年拖,準備求婚先被條女帽,好彩有班老死同個女仔一直陪住我,依家重新拍緊拖,好幸福
當誠諾化成謊言
當事實被抹黑
當綿花變成毒刺
對唔住,當我係懦夫,單單係控制我自己繼續生存落去我都覺得捱唔住
你係仲有希望的話,我呢個不幸既人生剩低果小小幸運都分埋比你,唔洗預我,呢個垃圾世界,虛偽嘔心既人皮,骯髒污蔑既人心
你仲有希望既,我果份已經
唔好再諗黎諗去做福爾摩斯 已經好清晰:

1.佢唔愛你啦 完啦(以前係愛你 一定愛過 一樣係無可否認, 不過人係好簡單 每個人都一樣 有啲諗法話變就變, 總之佢而家唔愛你, 可能係你錯 可能係佢錯 可能佢一直都係仆街 可能係呢個世界錯 可能係你哋生不逢時 好多可能 但呢D唔重要了 結果勝於雄辯)

2. 珍惜光陰啦巴打(浪費左咁多年 人生冇幾多年㗎咋 俾啲心機做返自己 搵返自己追求嘅嘢 諗下自己想做一個乜嘢人 想要啲乜嘢 點樣去實踐)

如果你係都要踩落去嘅 折衷D(當為左佢 比一年時間增值自己 呢一年唔好再搵佢 最起碼一年後有一個唔同嘅自己先去搵佢,呢一年做返上邊第2點,然後有乜嘢一年後再算)呢段時間唔使再諗佢 因為佢亦都冇擺你係心上面 唔好做埋啲戇鳩野

加油巴打
巴打加油啊 我都係6年幾

分開左差唔多二個月

都係帽左,你睇下 仲有好多人撐你嫁
次次睇呢啲分手post,見到話個女仔提起《矛盾一生》呢隻歌就會有啲躁躁地
留住個人留唔倒個心…所以唔好留,你放唔低係7年嘅相處時間,人根本就係個體,所以想分手果方…會比到對方形同陌路嘅感覺,冇動力就唔會寫咁長…重寫得咁好,傻瓜…時間而已,係度都勸過幾個人…做任何事前唸下為乜,出左事(傻事)後對方只會內疚一兩日,之後就好快冇事,同佢新任如常生活,所以值得咩?與其咁樣…你更加要活得比對方好一百倍,雖然剛開始有啲困難,但係都係時間問題啫…香港🇭🇰需要你哋,呢啲就係人生…有咩入嚟搵我哋傾訴,好多人會同你傾關心你㗎
光復香港 時代革命
一齊五年,分左三年。依家練到就算諗起佢都只係有少少感嘆,但有時執相睇返舊時日子都會忍唔會崩潰半日
咁賣左佢

唔知講咩好了
加油
知道
時間
依刻既我好痛
btw 多謝你
我係廢柴
沒有放不下的情人
只有放不下的回憶
一個來一個走
角色調轉了
多謝你巴打
多謝你巴打
佢係我發現個晚,
話唔需要再有,
唔明點解要check,
即刻熄左

我個一刻既直覺係叫我唔可以信佢
所以先㩒左落去check

平時管佢,都係問佢佢答完就信
加油絲打
唔識安慰你
犀利,女方偷食睇睇下變咗男方自認做錯,求對方原諒
多謝你絲打
狗狗幾歲啦?
唉,曾經以為佢就係陪我走落去個一個
多謝你基巴
祝你幸福巴打
你個一刻一定好難受
唔好咁啦巴打
依一刻我唔識安慰你呀
頂住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞