買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
用緊
未有airplay住
Sony 都答唔到幾時有
個個有樓揸手閒閒地幾年換幾萬蚊既電視。
我都係出返去先
其實而家技術oled重會唔會燒屏呀?
咪講緊x9000f 可視角度差過fx800, 其他嘢明顯女Fx800好
Oh... Thanks
大陸水貨不了
冇google play又mic
65GX880H正價先二萬,官方網上店已經低過萬九
出面門市買仲抵啦,夠晒筆直唔洗諗FX800H
其實price好多報價自動update上去
所以成日見到個報價係最近嘅但打去問就冇貨嘅情況
TH-65GZ2000H
65吋4K OLED智能電視
HK$49,900

人氣都有賣,不過官網只係見到出65"
其實唔止可視角、對比度分別,就算兩部都有local dimming
但X9000F係VA + Direct LED,FX800H就IPS + Edge LED
VA同Direct LED兩方面都係控光比較好,而IPS同Edge LED都係易有漏光
所以睇戲用我會偏向揀Sony LED多過Pan LED
但係Edge LED可以做到好薄,FX800H側面睇好靚
以上情況就唔計埋OLED做比較
分析得好仔細
43 吋想打ps4 平價啲黎講係咪43x8500g比較好?
我想問55 or 65既LED 有咩好推薦,預15000左右
睇左頭幾頁好似各有各好咁
pan記g880記性價比高,我都想入

不過要放左用緊o個部先...唔知仲有邊度會收電視(唔係一百幾十幫你搬走o個d)
gx880
其他地方有出55吋,係香港冇
落去百記,pan記果然係最少佣金,部機擺到高一高...
有擺display已經算好
睇pan記機去返人氣、Pana Shop同中原
所以去左中原睇,55吋做11900,唔分期平得幾百...可分24期

不過都係o個句: 賣到我部舊電視先...
想買Samsung 43" for airplay+netflix+PS4
RU7400有冇伏?
純粹因為佢唔係兩腳 岩我屋企擺位
太伏既話可能考慮執下個櫃面

另外想問下*** airplay 用到未?
11900係55GX880H?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞