買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
打算買兩部機 一部放廳一部係房

廳嗰部係用嚟睇下電視 (49")
房嗰部就用嚟打PS4/NETFLIX (42"/49")
房打算罪大49x9500g
廳嗰部打算買部平啲,巴絲們有冇咩推介/意見?
又問soundbar

Polkaudio Max (3.1)
yas-209 (2.1)
ht-x8500 (2.1 內subwoofer)

$3k 左右,點揀?
Polk d聲感覺最正,仲可以之後加兩隻後置。

ht8500 dts-x atmos
yas-209 dts-x
polkaudio Max (dts-x 同atmos 都冇)

polk 冇dts-x 但係3.1。兩者大家點揀?
邊有49x9500
49x9000 / 55x9500
sor9ry 手快快打錯
改正返先: 49x9000g
有冇人會用電視做埋電腦mon
會唔會有乜野問題 好似好少人會咁做
間房太細唔想擺曬兩樣
LED電視光度高好多
電視反光程度高,有啲會反光到似鏡
Input lag都高過mon,不過呢樣開始縮窄差距
暫時諗到呢啲
ching 介唔介意講係邊區呀
岩岩去左睇 最盡都係平到去$82xx
你問折實價係82xx? 仲平過我果間(大角咀)
我買折實價係8380 減返信用卡回贈先7660
可能我記錯 82/83呢個位
我問佢有無任何信用卡回贈 佢話無
係匯豐自己做 唔係同舖合作
原來係咁 搞錯哂悿唔該嚟ching
咁聽日可以去入手了
想買部43左右
budget $5000
會用黎睇電視 ps4 netflix
屋企西斜 電視成塊鏡咁(已經背住個窗 (唔反光 係叫抗昡光?
巴打性價比高有咩建議
Soundbar 想買條擺房,sonos beam good?

廳就onkyo ls 7200 or samsung q80r , 邊隻好?
請問各位巴
想買部43
Budget $5000
屋企人想買Sony
主要平常睇電視同Netflix or YouTube
請問宜家有咩型號推介?
或者
有冇其他大廠推介?要qc好啲耐用啲
有無一款係43寸 有齊 local dimming/100hz
Av生活
7400 送2條earc hdmi線ja
不過都6月買啦
今日問過5950冇野送,優惠做到聽日
呢條好似係atmos 系統
所以唔考慮
Q80唔差
但對samsung出品 soundbar無咩信心
係反而無atoms, 行Dolby TrueHD、DTS-HDMA 7.1

不夠都好靠牆反彈
6000唔使都ok ar
果時未有q80r試
但Sofar 我覺得用7200 無後悔
都易操作
不過平d又真
其實仲有隻 JBL
佢條soundbar有得拆一對真無線喇叭出黎
幾適合唔夠位又想有真後置喇叭ge 用家
不過呢枝都幾年前產物 如果呢刻我先要買 我都可能買ls7200 電子野都係有新買新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞