買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
第一次用android tv,請問有冇咩apps係必裝嫁?
43吋三叔RU7400 點睇, 見細舖唔駛四千幾吸引
本來都想買49或者55 , 但屋企有兩歲細路唔想買太大
主要睇NETFLIX
但係包埋送貨, 仲有CREDIT CARD 積分喎
咁唔係等同細鋪價?
tvhk
睇左 其實佢都好慘 一係就壞remote 一係俾人裝掛牆掛到壞鳩埋 但講黎講去都冇乜投訴畫質 我諗都ok
唔知上面位ching 最後點呢
又啱,所以買咗
又多位加入SONY大家庭
有細路既話電視要掛牆, 唔係好要責到
不過如果肯掛牆, 就直接買55吋, 咁細路睇電視就無咁易近視
巴打。我想買兩部,一部49 吋 x9000g. 一部65吋 q70r擺廳,好唔好?

成日買完野都覺得中伏
成個SUBWOFER 咁大
X9500G 都有65吋喎
點解唔一齊買SONY
個REMOTE 仲可以共用, 一個壞左另一個做Backup
價錢貴,相差成5千。同埋睇tv rating q70r 好似都ok

但佢又冇dolby vision , 驚差得遠
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x950g-vs-samsung-q70r/764/782?usage=7318&threshold=0.1
睇下自己邊樣要求多, 對比下
另外SONY 係ANDROID TV, 有得裝TVHK 睇多左頻道
同埋SONY 係MIJ
當然相差五千真係相差好遠, 足夠買多個SOUNDBAR, 睇BUDGET 做人
Thanks bro
我放電視個架好高,爬唔到
好,就買55
乜A9G 個分仲低過A9F 既
記得去問埋av life full pay價
買43吋自取, 你地一個人拎唔拎到
Good luck!
睇到都驚
等左成個星期....到了.....
重要等安裝....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞