買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我都諗緊呢兩款同埋P記GX800H

但Q60R好少人講,呢款有咩特別?對比同價位既機款
燒台徽,scoreboard果D我都話抵死認命

我而家用緊部A1已經係第三塊panel, 先係都係因為不正常burnin要返廠換

如果再冇進步下一部電視真係未必再考慮OLED
我都有考慮過gx800h, 但實際去睇覺得pana gx800h 好明顯有層灰係面咁,即係明顯唔夠sharp,

q60r rting 對比有6千幾:1,
x8500g得 7百幾:1,
contrast q60r贏x8500g太多

但如果高多一個價位,x9000g, 有返local dimming用VA panel,對比度追貼返好多,
q70r定x9000g 就真係要考慮下,

可惜資金有限,最多都係x8500g, 但明顯q60r好過佢
GX880H
係咪壞panel?
隔半分鐘就正常返
熄機一段時間在開就會有
保養期內
打左去保養約下week黎睇
佢話非自然事故就會收番檢查費
自然就免費加換野
咁樣既情況係自然?

唔要可以扣錢....
有消息可唔可立即話比我知
因我個情況都好似你咁
個收機佬就咁睇我畫面話20蚊收左佢
你過左保養未?
過左了。所以先叫你個師傅check完你講返比我聽個消息
過左保養check都收我360...仲未必有得整
點會冇得整,又唔係超科技/史前料,係錢JE
咁check都360,仲整黎把鬼。部機先3000。仲要2年前
細鋪既話都係去返AV OUTLET 同埋 CompuMark System
佢地都開左好多年, AV OUTLET 仲要黃黃地
邊估到衰到咁 伏鳩哂
我上次去凶宅都係睇Q60r同8500G,sales係兩部機睇同一條片,q60係就係光啲同對比高,但都因為咁無左啲細節位,重要係差幾多下。所以我諗之後會入8500G

借位問下,我諗住去price.com果啲賣,有無咩要注意?

用緊 LG 55LA9700-CA,咁樣係咪壞燈條
整番佢(唔知幾多錢)定係買過部55“ Sony x8500好?
送貨要另外加錢, eps同credit card要收charge
要禮品係貴過標價
Google search下有d鋪係咪黑店或者評價差
av outlet係facebook睇落似黃店
55x9500g
點睇LG SM8600
見依到好似平左好多 抵唔抵玩
https://www.yohohongkong.com/product/27462-LG-49%E5%90%8B-4K%E6%99%BA%E8%83%BD%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%A9%9F-49SM8600-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E8%A1%8C%E8%B2%A8

另外Sound bar有冇推介 筆直大約2500
巴打想問下Samsung 部q900r 冇earc但又有hdmi2.1 配返佢個q80r sound bar其實出唔出到atom?其實部q900r值唔值得入?
有評測,內建既美圖秀秀好嚴重. 細緻度會因為平滑而消失....
本來HDMI 2.1就係有eARC
反而SONY HDMI 2.0由ARC變eARC先要特別講
有冇爸打比D 意見,我入門唔係好識

想買55X9500G + BDV-N9200W,2者夾唔夾,有冇咩COMMENT?

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/all-in-one-home-cinema-systems/bdv-n9200w-n9200wl
之前喺PlayStation啲試玩區
用嘅電視好似都係x7000/x8000系列
效果已經相當唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞