買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
仲有就好
可以嘅
呢個post或者之前嗰個post都有講
得2皮野要買65,唯有搵舊model
主要因為舊年型號雖然幾好,不過到而家好多已經冇得買
例如x9000f, fx800
q70r係今年嘅 有x950g級數應該唔錯
65gx880h亦係呢個price range
LG 同x8500g最差 唔建議
想問下仲有無其他選擇?
因為我係市面上只係搵到panasonic呢部有得賣
40”真係冇乜
鬼國嘢狗也不屌
深入評測可參考rtings(不過美國冇賣,冇P記評測)
大陸水係平
不過乜google service都冇
乜嘢都要裝apk
睇吓有冇得刷rom
利伸:唔識
其實夠用就ok
曾經都想過買大陸水
因為真係平好多 epc嗰邊都唔少人買
見到price.com啲舊model仲keep住有更新個價,應該有得賣
有得賣就ok
不過小心黑店同貨源,做多少少reserch 會更好
900f同fx800應該同級嘅
大概:x950g=q70~gx880h>x9000f/g~fx800
最實際係 落場睇display 睇吓邊個啱心水
睇左部pan記......一pat野咁....冇乜層次,佢重係咁推薦我睇7系,話咩野8系頂級專打機所以播打機CG.......

跟住我叫佢俾D真人實物片俾我睇,佢走去俾81台我睇.
聲稱原廠送貨,原廠安裝

去現場望下部x950g 先

爸打對於電視產地,有冇意見,例如日本造,韓國造,越南造
應該等下輪信用卡優惠出就換機...應該換g880...

不過我已經有個掛牆架,我唔知可唔可以收錢幫我裝(原裝成千幾...)
想買部43寸 $5000留下 睇netfliex ps4 為主
希望各位指點
Price.com d 鋪冇貨都會update,不如問清楚先
65”唔知,49/55” x9000f同fx800h都一早清晒
Btw, 呢個寸數真係唔比多d上oled?

除左可視角度,9000f明顯比fx800 好
上年9000f 減到貴fx800 幾舊水,個個轉晒買9000f,我都因為咁轉軚
唔鍾意韓系機色水,朋友d機都係得幾年貨仔,冇留意比唔到comment
琴日去咗isquare間人氣店睇,新果幾部D色真係好靚,其他牌子同級冇得比,但motion blur控制我覺得一般...同埋部GX880H條銀邊好鬼un眼,視覺上條框闊咗

想等55吋A9G但等唔切,應該會買55吋GZ1000H
x9000反而唔可視角度比fx800好
x9000 va panel 可視度唔會fx800 ips panel好
va 係對比度 同 response較好
例如睇片黑位、打機會較好
65 oled 就要lg c9 ,上到三皮野了
度度都有GZ2000H,係香港返1000H,仲要3皮,搵笨

見到上年嘅款減到皮幾,都心動,不過冇DV...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞