買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
終於有新電視
即刻開aquaman丁下
55吋起 先support
想買sony a9f 55", 會掛牆
但牆同牆之間只有2.5M
巴打們點睇?
另外又有咩音響/喇叭介紹
for 睇戲 netflix 之類
Thanks,,, 我仲諗住買43吋
65寸 2皮左右,大咩推薦?
麻煩專家!
而家睇緊部8年既1080p 65三叔
UA60EH6000
oled? lcd?
其實係最近踢fifa20 拖尾鬼影好嚴重。
Oled同led冇研究.....
如果成日打機 led會好啲
sony 65x9500G
samsung 65q70r
samsung 65q80r
9500G 港貨最平好似20500....
係 咪差唔多2皮
其實TCL係唔係真係差好遠? 一開二既價錢@@
雖然TCL比閪信、屌米好
但大陸牌子,不了
你懂的
距離應該幾fit
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
音響自己唔熟
爬下文先,上面有少少資料
再等其他巴打解答
頂唔順部創維55s8成q日賣廣告同食唔到now one個4k盒(但又唔係睇唔到4k,ps4 pro同oppo 4KBD機都出到),想換機

睇中左PAN記55GX880H同罪大9500G

PAN記性價比高,不過裝唔到APPS(我有用I櫻睇日本台),罪大行ANDROID,不過貴D...煩...

其實最重要係我要放到我部舊電視先(唔係俾收買佬賤賣o個種...)
買隻amazon fire tv
解決Android問題
咁我有nvidia shield(用黎睇netflix)嘅,不過變相要開兩部機有d煩,同埋唔知gx880h食唔食到shield嘅4:4:4...
應該無得救,依期好多sony都係咁壞法
你應該有長期駁住network? 如果有 應該係sony俾左啲有問題既firmware落你部機結果搞到bootloop
有無高手知呢個問題既零件貴唔貴
乜都正常。D間條係慢慢變深。即係一開機唔係咁深色
你似係壞panel喎
最貴個part?
唔知底板定panel最貴
我都係考慮緊呢兩個系列....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞