買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
中過你就知

利申:真係唔信邪就中左招

viu 96台播nfl
made in japan又點
新買部sony有一粒黑點
電視一死點邊有得換,多數係三粒先換得
所以唔洗聞mon check,廢時心入面有條刺
睇中49x9000g
av outlet 賣緊$8250, 爬過下post 呢間應該算細鋪中比較好
av life 賣緊$8480 ($9980-1500超市coupon)
另外問過幾間連鎖店都過10k
只係貴$200你地係咪都會揀av life好似有保障d?
同埋有無人知d 超市coupon 係邊間
Av life 而家唔係做緊promo 咩?已經計左?
岩岩係東港城問的
佢仲check 埋電腦都係話$9980 係最平
碌卡食埋回贈仲抵
其實主要想睇下有無巴打換左知道係邊間coupon 先
陣間d coupon唔岩洗都要先去銅鑼灣sony換完再賣出去都好麻煩
上次拎係惠康
其實就算mij 日本本土銷售嘅版本先係最好
外國版各方面始終不及日版 你見又閹割呢樣嗰樣就知
e.g.43/49x8500g嘅airplay同DV 、同電視嘅錄影功能
而且香港罪大嘅update
x85g係冇local dimming嘅ips,唔好對dv / hdr有太大期望
但airplay閹割就明顯係hea日本以外用家
想請問下如果預算有限既話,買***部55ru7400會好過罪大既55x7000g?雖然會係打PS4同睇戲為主
之前打去sony問過都係wellcome
上星期發現部A8G有5粒死點 (買咗唔夠10日),Sony今日覆我安排換新機,如果新機有問題可以再換,值得一讚
一粒唔知得唔得
巴打,想問下Q900R個HDMI 2.1係咪行到earc?我睇Rting 又話佢出唔到earc 但上網睇sony 2.0都行到earc , 2.1 就係標配黎
Sharp LC-50S50H
我見build in pro 賣緊唔到4K
屌唔屌得過?
https://www.builtinpro.hk/tv-home-theater/tv/smart-tv/lc-50s50h
舊款機行an 4.4.2,普通睇下電視應該仲ok
但睇戲就好難講,停產款應該冇display睇
冇earc亦唔見話日後會support,最好問官方有冇update
噢..謝謝
49吋 得6K左右筆直係唔係都係揀返
P記GX800
或者罪大X8000G?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞