買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
android tv 唔好對佢有太大expectation
一來只支援100mbps lan 4k bluay 無損係播唔到
二來spec唔高 好多人都要買額外嘅tv box彌補不足
不過x9500g勝在有airplay(有apple tv者可以無視)
43吋電視機大家有咩推薦
搵緊32吋,要上到網,搵到灰
w660唔值咁貴,三叔pan記冇32吋smart tv, 即係焗我買LG

香港冇第一部
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/32-inch

部pan記係唔係報錯價?
itunes
check左機X9500G係2.5gb ram
但X9500G個Airplay更新冇預定時間
連Dolby Atmos都係咁
65"呢個價差唔多
49"七千幾 55"一萬鬆啲
想問下65- 70" 有咩推介
暫時睇岩 Sony A9G A8G LG E9, C9
Budget 30-40K 左右
應該今年
我見呢排豐澤 E9 有特價 3萬幾就有
但又想買大D去到70, 但睇rtings 70吋既model香港好多都冇
但係oled唔係話冇led咁耐用?
我窮撚要用三五七年先打算換電視....
oled衰極都有5年起碼...
主要係長開怕有烙印問題
Sony 55X9500G E家邊度買最抵?
咁抵既。fx800h 65吋唔係都萬5咩
筆直10k內,43吋~55吋,剩係想要sony,咩model好?唔打機,剩係youtube,Netflix
爬文吧 頭幾頁都有講
應該得兩部啱你心水
想換部Sony43吋
KD-43X7000或者KDL-43W660G有冇得諗
重覆下啦
10k內即係得x850g 同 x900g
呢兩部加埋x7500都係垃圾,不了
x8000都渣渣地
上我哋提過嘅x8500g或者 p記 gx600h/ gx800h 同*** 等等。
詳情可以睇吓頭1-3頁
40吋,想要4K smart TV有咩選擇?
panasonic th 40gx700h屌唔屌得過?
見samsung仲出緊1080,咩年代...
約 2萬 budget , 65吋電視
LG 65SM9000
Samsung QA65Q70R
Sony 65x8500g
Sony 65X9000F
Panasonic 65FX800H

邊部好?
全部舊年型號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞