買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
嚟嚟去去都係嗰幾部 經常有mention
sony x8500g
p記 gx800h
samsung ru7100
唔該
睇黎都係放棄local dimming買43x8500g算
今年43吋有100hz panel 已經算好好了 上年好似無得揀
Q80R 5.1.2個環繞聲會好過LS7200個3.1.2
另外size方面,Q80R單條大,LS7200就多部機但細條
subwoofer都係LS7200細,但都有人覺得LS7200個重低音唔夠力
度埋位如果兩款都擺到就出去試下

外國review都話Q80R好,rtings都有試埋呢款,不過我唔敢買samsung
Z9F有得加對後置,ST5000呢條皇牌反而冇得加,SONY
Q90R都有跟後置但香港只賣Q80R,見到76有人去外國網買
唔同玩法
Z9f後置要插電先著

JBL果隻直頭係內置充電
佢本身係插住係soundbar度
有需要就拎出黎放係邊都得
唔使插電
正路5.1.2係好
但講真香港地地方都係細
有得簡細我想係想要細

我認同個sub唔多夠力!
Ls 7200多部機,電視櫃冇位擺
反而係我櫃入面有位、台面無位
咁就q80r 啦而家萬5買65吋,真係唔知邊部ok?
我反而想揾舊細舊嘅中置...依家呢舊太高差d挖到電視機底...
想問吓,依家sony電視,up去android 9.0,仲有冇伏?
今日買咗LS7200
清可唔可以講下ls 7200 有咩值得買?
8000G垃圾嚟
rtings評價
仲要8000
price.com.hk
$8000 49吋係x9000g 最好
同巴打個情況一樣所以揀LS7200
本來想買ST5000
Sony 8500G 55" HKD 9880
送Sony HT-RT3 Home Theatre & sound Bar
抵唔抵玩
都係擺位問題,同埋LS7200多個amp對我黎講方便D
屋企已經有部LG. 想平平地 3K 出部43" android TV
有無電視迷研究下下面2部. 講我知邊部好? Thanks

1) TCL 43P8M (Android 9) $3200
https://www.tcl.com/hk/en/products/p8m/p8m-43.html
2) Skyworth 43Q3C (Android 8) $3000
https://www.hkskyworth.com/product-page/q3c%E7%B3%BB%E5%88%97-4k%E6%99%BA%E8%83%BDandroid-ai-dled-tv
支那野仲要假4k狗也不
no real 4k at this price
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞