買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
一定x9000
*** 49” all 50hz
more details it in rtings
$8000 49吋係x9000g 最好
咁x9000g同Samsung QA49Q60RAJXZK比邊部好
一定x9000
*** 49” all 50hz
more details at rtings
Soundbar support atmos就ok
Netflix / itunes呢類streaming source係出有壓縮atmos (其實只係dolby digital +),用arc就可以回傳去soundbar
不過Netflix唔算多片有atmos
即係電視唔SUPPORT dolby atmos,soundbar support到都可以有dolby atmos?
LS7200擔心部機太大仲好,如果報價要~7K就唔好考慮
用家表示個環繞較弱,有特價先好考慮
Subwoofer佢最細隻不過正方形,其他兩隻係長方形
另外Z9F可以加後置,三款入面得佢有真後置
不過整體SPEC應該係Q80R好

可以就出去試
電視有arc就可以
Q70r 有,但冇earc

唔係好明。q70r 配hw q80r soundbar good?
三星堆電視冇earc,所以soundbar出得arc
q70r & hw-q80r兩樣都可以去rtings睇review
巴打,問多幾樣野,因為GOOGLE又搵得唔清楚
因為問過AV LIFE D人又話Q70R 駁soundbar都出唔到dolby atmos因為q70r唔support dolby atmos.
咁arc 同earc 出既dolby atmos有冇分別?會唔會arc出既渣d?
如果q70r駁q80r soundbar都出到dolby atmos,我應該會買q70r
同埋巴打同一個價錢,會揀65吋既gx880h or q70r ?
新手一問 平時少睇電視 主要尋日廳果部壞左 我媽要買
平平地$3k樓下 又大大地 4k電視 有咩好介紹??
見水貨Philips 55puf6263 $2500有交易 好似幾抵屌
有冇巴打比到意見?? 如果買左 都有機會想播下片 睇下波 or ps4下
預$4000會好啲
可以買大牌真4k電視
$3000樓下果啲肯定係假4K
Amazon賣49UM7400 $2400 only
但amazon係咪唔推薦買
只係因為要運費同睇電視要裝機頂盒
我見佢free shipping
但如果我淨係駁PS4 打機睇netflix 係咪LG好過sony果部
Sorry Samsung 先啱
Sony邊一部
講錯,應該係上面CHing講果部samsung
睇吓rtings 啲細分 打機應該唔係 應該只係整體上好啲
而且睇片va panel>ips
岩岩比老婆水左買左部55”A9F
有無巴打介紹下配邊隻sound bar好?
Q80r
差成千銀仲要55吋vs43
想問 水貨除左無保養 仲有咩分別呢
我果隻55吋 抵唔抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞